Γενικεύονται οι καταλήψεις σχολείων στην Φθιώτιδα (φωτο)

1

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Φθιώτιδα και σύμφωνα με πληροφορίες ή και εκτιμήσεις εκπαιδευτικών κύκλων την επομένη εβδομάδα θα είναι ελάχιστα αυτά τα οποία θα λειτουργούν πριν ακόμη αρχίσει ουσιαστικά η νέα σχολική χρονιά!

Έτσι σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου μαθητές έχουν βάλει λουκέτο στα Λύκεια
1ο ΓΕΛ Λαμίας,3ο ΓΕΛ Λαμίας,4ο ΓΕΛ Λαμίας,5ο ΓΕΛ Λαμίας,6ο ΓΕΛ Λαμίας,1ο ΕΠΑΛ Λαμίας.


Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μαρτίνου.

Στα Γυμνάσια
2ο Γυμνάσιο Λαμίας,4ο Γυμνάσιο Λαμίας,9ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ με αντιπροσωπεία μαθητών επισκέφθηκαν το πρωί και ενημερώθηκαν από την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Αφροδίτη Πολιτοπούλου για τα προβλήματα του σχολείου τους το οποίο τελεί από προχθές υπό κατάληψη.

 

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το μεσημέρι έχουν κλείσει “επ΄αόριστον” όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Καμένων Βούρλων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταφορά στην έδρα του Δήμου σε ξενοδοχείο της λουτρόπολης 36 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.
Τα αιτήματα των μαθητών που έχουν κάνει κατάληψη στα σχολεία τους, είναι κυρίως η μη χρήση μάσκας ή η μη λειτουργία κάμερας, το θέμα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. σε καθαρίστριες ακόμη και το θέμα της…αγοράς των γαλλικών αεροσκαφών raffall!

Κλειστό και Δημοτικό Σχολείο στην Αταλάντη, εκπαιδευτικός του οποίου είναι μεταξύ των νέων κρουσμάτων covid 19 μετά από ιχνηλάτηση γνωστού περιστατικού. Οι γονείς πήραν τα παιδιά τους σήμερα από το σχολείο μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα ιχνηλάτησης

Πανελλαδικά οι καταλήψεις έχουν πάρει εκθετικές διαστάσεις και τα σχολεία που δεν λειτουργούν ανέρχονται σε εκατοντάδες , διακόσια πενήντα ήταν η τελευταία ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργείου.

Αν σε αυτά προστεθούν και τα 100 περίπου σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κορωναϊού τότε η κατάσταση είναι χαοτική!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ( ΓΟΝΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
    ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 07:30 ΜΕΧΡΙ 10:00 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ …..ΕΙΚΟΣΙ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ…..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ…..ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ , ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ….ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ…….ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ…….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ…..!!!
    ΝΤΡΟΠΗ……ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…..ΠΡΩΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…..!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here