https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόμβα Πέτσα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Ελλάδα.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό και εξελίσσεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για ένα νέο lockdown στην Ελλάδα, ο κύριος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί εκ νέου, λέγοντας «ότι δεν αποκλείουμε τίποτα, έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής». «Δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην οικονομία και την ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, «δεν είμαστε ακόμη στο lockdown, αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι. Θέλουμε να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10 χιλιάδες κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ που επανέφερε την καραντίνα».

Προειδοποίηση: Μπορεί να φτάσουμε τα 1000 κρούσματα την ημέρα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί επεσήμαναν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα απ’ όλους μας με αυστηρότητα, θα χειροτερέψει η εικόνα που βλέπουμε σήμερα.

«Υπάρχει μια προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων που ξεκίνησε τον Αύγουστο και ειδικά στην Αττική το οποίο μας οδήγησε στο να προτείνουμε τα νέα μέτρα» ανέφερε ο κ. Λαζανάς.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα και αυτό ήταν που οδήγησε στα νέα μέτρα. Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνέχεια και κοντεύουμε να φτάσουμε στο «κόκκινο» ενώ επεσήμανε πως αν δεν μειωθεί το φορτίο στην Αττική ίσως τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά.

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η καθολική χρήση της μάσκας έπρεπε να έχει γίνει ήδη και πως τα επόμενα μέτρα θα μπορούσαν να είναι το lockdown, η γενίκευση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να περιοριστούν οι κοινωνικές συναναστροφές και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα να κάθονται πιο πολύ στο σπίτι.

Όπως ο ίδιος ανέφερε υπάρχουν διάφορα στοιχεία που μπορεί να πει κάποιος ότι η επιδημία χειροτερεύει και αυτά είναι η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι ανάγκες εντατικές θεραπείας ενώ τόνισε πως αυτή την στιγμή οι ΜΕΘ έχουν αρχίσει και «στριμώχνονται». «Συνέχεια υπάρχει πίεση στις μονάδες…»«Φοβάμαι ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει και άλλο…«Διασωληνώνονται και άτομα νεαρής ηλικίας».

Σαρηγιάννης: Μπορεί να φτάσουμε τα 1000 κρούσματα την ημέρα

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα απ’ όλους μας με αυστηρότητα θα χειροτερέψει η εικόνα που βλέπουμε σήμερα.
«Με βάση τους υπολογισμούς από το τέλος του Οκτώβρη με την αλλαγή του καιρού και της αλλαγής της μεταδοτικότητας του ιού και μια σειρά από άλλους παράγοντες πχ ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου της γρίπης κλπ μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο» προσθέτοντας πως «αν το αφήσουμε να εξελιχθεί μπορεί να φτάσουμε και σε τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων».

Ερωτηθείς για το αν είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε και τα 1000 κρούσματα ημερησίως ο ίδιος υπογράμμισε πως είναι πιθανό αλλά εκτιμά πως η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει την σημαντικότητα των μέτρων.

Ο κ. Λαζανάς επίσης σημείωσε πως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν οπωσδήποτε. «Θα υπάρχουν κρούσματα το θέμα είναι σε τι ποσοστό θα έχουμε κρούσματα» ενώ υπογράμμισε πως είναι χειρότερο αυτό το κύμα από το πρώτο γιατί τότε βγαίναμε από το χειμώνα ενώ τώρα μπαίνουμε στο χειμώνα. «Ο κορονοϊός ήρθε για να εγκατασταθεί» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εμβόλιο ο ίδιος ανέφερε πως «δεν νομίζω ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου».

Παράλληλα και οι δύο επεσήμαναν πως πρέπει να εφαρμόζεται τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία Απάντηση

 1. Αν όντως τους ενδιέφερε η υγεία τότε:
  1) Οι εκτρώσεις βλάπτουν μητέρα και παιδί; Ναι. Το παιδί δεν το βλάπτουν απλά, το κατακρεουργούν!!! Κι όμως στη χώρα μας γίνονται ελεύθερα εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις κάθε χρόνο.
  2) Το κάπνισμα βλάπτει τους ενεργητικούς αλλά και τους παθητικούς καπνιστές; Ναι. Κι όμως οι καπνοβιομηχανίες καλά κρατούν, όπως και το κάπνισμα…και οι καρκίνοι και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια…
  3) Τα φυτοφάρμακα και τα μεταλλαγμένα βλάπτουν την υγεία; Ναι. Κι όμως χρησιμοποιούνται και ρυπαίνουν τροφές, έδαφος και ύδατα ευρέως.
  4) Οι ρύποι από τις τόσες βιομηχανίες και τα πυρηνικά εργοστάσια βλάπτουν την υγεία; Ναι. Αλλά και οι μεν και τα δε λειτουργούν κανονικά.
  5) Το χλώριο στο νερό βλάπτει την υγεία; Ναι. Κι όμως το πίνουμε ευρέως.
  6) Οι ακτινοβολίες από δίκτυα -όπως το 5G- βλάπτουν την υγεία; Ναι. Κι όμως, τα δίκτυα αυτά εγκαθίστανται ελεύθερα για χάρη της τεχνολογίας.
  7) Η κατάχρηση αλκοόλ οδηγεί σε αλκοολισμό και θανάσιμα τροχαία; Ναι. Κι όμως το αλκοόλ πωλείται ευρέως.
  8) Το AIDS και τα διάφορα αφροδίσια νοσήματα βλάπτουν την υγεία; Ναι. Κι όμως οι πάσης φύσεως οίκοι ανοχής λειτουργούν ανενόχλητοι, καθότι η πορνεία είναι νόμιμη και μάλιστα συχνά εμπλέκοντας και ‘εμπόριο σαρκός’ …
  9) Η κατάθλιψη, η απόγνωση, οι τάσεις αυτοκτονίας είναι επικίνδυνες για την υγεία του πληθυσμού; Ναι. Κι όμως το κράτος οδηγεί πάμπολλους αδελφούς μας στην εξαθλίωση και ενίοτε και στην αυτοχειρία με τα απάνθρωπα μέτρα και την τρομοκρατία του… Ο κατάλογος έχει συνέχεια και είναι μακρύς, το ερώτημα ένα: ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΟΎΝ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο

“Σφαγιασμός” της Αταλάντης!

By Lamia FM-1 Team / 28 Νοεμβρίου 2021 / 0 Comments

Περαστικά Θανάση…

By Lamia FM-1 Team / 28 Νοεμβρίου 2021 / 0 Comments