1 Δεκεμβρίου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Βόλος: Φοιτητής ψυχολογίας καταστρέφει την πινακίδα «I love Volos»

Τι είπε στους δικαστές.Ο 24χρονος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο .

 

Στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας οδηγήθηκε χθες ένας 24χρονος Βολιώτης φοιτητής ψυχολογίας, καθώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10/11 συνελήφθη ενώ έριχνε πέτρα στην καρδιά της επιγραφής «Ι Love Volos» στον κόμβο του δημαρχείου.

Όπως κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ο αστυνομικός που πραγματοποίησε την σύλληψη, ο δράστης πιάστηκε κυριολεκτικά επ’ αυτοφώρω περίπου στις 1.15 πμ. Κρατώντας ογκώδη πέτρα προξένησε φθορά στην επιγραφή, ενώ μετά προσπάθησε να απομακρυνθεί με το ποδήλατό του. Δεν έφερε αντίσταση στους αστυνομικούς υπαλλήλους, ήταν ήρεμος και δεν θέλησε να πει κάτι.

Στην εκδίκαση κατέθεσε και ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Σαββάκης, ο οποίος είπε πως το κόστος της επιγραφής είχε φτάσει συνολικά τα 10.000 ευρώ, αν και το κόστος της ζημιάς που προκάλεσε ο νεαρός δεν έχει υπολογιστεί επίσημα ακόμη. Όπως δήλωσε δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται φθορές στο έργο, καθώς άγνωστοι δράστες έχουν σπάσει σημεία του και άλλες φορές στο παρελθόν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου δήλωσε ότι επικοινώνησε εκ μέρους του κατηγορούμενου και της οικογένειάς του με τον αντιδήμαρχο αλλά και με τον κατασκευαστή της πινακίδας, με τον τελευταίο να εκτιμά τη συγκεκριμένη ζημιά στο ποσό των 2.800 ευρώ, 3.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Μάρτυρας υπεράσπισης παρουσιάστηκε ο πατέρας του νεαρού φοιτητή, ο οποίος περιέγραψε τον γιο του ως ένα ευαίσθητο και δοτικό παιδί, που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Ο 24χρονος εργάζεται για να υποστηρίξει σπουδές του και στηρίζει την οικογένεια σε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η γιαγιά του.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε πως είναι μπερδεμένος και ο ίδιος με τις πράξεις του και ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί να θυμηθεί το γεγονός καθώς νωρίτερα εκείνο το βράδυ είχε πιει 1,5 λίτρο κρασί και ανέκτησε την συνείδησή του εξαιτίας του σοκ όταν συνελήφθη, καθώς οι αστυνομικοί τον έριξαν από το ποδήλατο.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του ως ομολογημένη πράξη, τονίζοντας πως ο νεαρός επέδειξε ανωριμότητα, ενώ πρότεινε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικού της νεαρής ηλικίας και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 μηνών.

Ο 24χρονος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας.

Πηγή: thenewspaper.gr

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

Λαμία – Ατρόμητος live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 26 Νοεμβρίου 2023 / 0 Comments