Αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα!

3

Σε πολλά σχολεία της χώρας σήμερα που χτύπησε το πρώτο κουδούνι, υπήρξαν γονείς που επέλεξαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα.

Σε αυτούς τους γονείς και δυστυχώς και στα παιδιά τους δεν άνοιξε η πόρτα του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και σε κανέναν δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν φοράει μάσκα.

Από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπήρξαν περιστατικά που γονείς στέρησαν από τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο. Υπήρχαν και εκείνοι βεβαίως που με τρυφερότητα βοήθησαν τα παιδιά τους να φορέσουν την μάσκα τους.

Στη Θεσσαλονίκη βέβαια υπήρξε και ένα περιστατικό με έναν πατέρα που αρνήθηκε να φορέσουν μάσκα τα παιδιά του. Όταν ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΙ γιατί απάντησε: «Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα». Είπε ακόμα πως αρκετοί γονείς πήγαν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα και τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν.

Είπε το γνωστό ότι «αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα» και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο».

Μάλιστα ως ειδικός είπε ακόμα: «σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα παιδάκια τι συμπτώματα θα εχουν που φορούν μάσκα».

Εκτός σχολείου έβγαλε καθηγητής, μία μαθήτρια που δεν δέχτηκε να φορέσει μάσκα στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού. Όπως είπε η μαθήτρια στη μητέρα της βγαίνοντας από το σχολείο, ενημερώθηκε ότι αν δεν φορέσει μάσκα θα πρέπει να βγει εκτός σχολείου και πώς θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες, παρ’ όλα αυτά η μαθήτρια δεν δέχτηκε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη και αποχώρησε από το σχολείο.


Στο ίδιο σχολείο μία άλλη μητέρα εγκαλούσε τον γιο της επειδή δέχτηκε να φορέσει μάσκα. Η μητέρα, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Το ίδιο και στην Κυψέλη όπου η κα Σταυρούλα Κούζουνα μητέρα 5 παιδιών αντιδρά στην μάσκα. Όπως είπε, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα στείλει τα παιδιά της στο σχολείο.

Στην Κρήτη, στο Δημοτικό των Γουρνών, γονείς εμφανίστηκαν με μάσκες – πανό. Έγραψαν πάνω στις μάσκες συνθήματα και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας της χρήσης μάσκας.

Όπως μετέδωσε το cretapost, οι γονείς πήγαν στο δημοτικό των Γουρνών χωρίς τα παιδιά κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.
Στην Πάτρα σύμφωνα με το tempo24.gr στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικος μαθητής συνοδευόμενος από τον γονιό του έφτασε χωρίς μάσκα και δεν του επετράπη η είσοδος.

Σε άλλο σχολείο, το 25ο Δημοτικό σχολείο Πατρών δεν επετράπη η είσοδος σε 4 μαθητές που πήγαν χωρίς μάσκα.

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το GrTimes.gr στο 41ο δημοτικό σχολείο στην Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης, μαθητές αλλά και γονείς φορούσαν τις μάσκες τους πριν από την είσοδο τους στο σχολείο.

Μάλιστα πολλοί γονείς τραβούσαν φωτογραφίες τα παιδιά τους, που ποζάρουν με τις μάσκες, σε μια… διαφορετική επιστροφή στα σχολεία, ενώ και οι σέλφι έδιναν και έπαιρναν. Όπως φαίνεται τα παιδιά δείχνουν να το διασκεδάζουν με τις μάσκες.


Ανάλογη είναι η εικόνα και στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονικης, επίσης, στην οδό Ικτίνου.

www.newsit.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας στην Ευρώπη:
  Στην Γαλλία πάνω από τα 11.
  Στην Αγγλία πάνω από τα 12.
  Στο Βέλγιο πάνω από τα 12.
  Στην Γερμανία πάνω από τα 15.
  Στην Ελβετία καθόλου.
  Στην Σουηδία καθόλου.
  Στην Νορβηγία καθόλου.
  Στην Ολλανδία καθόλου.
  στην Ρωσία καθόλου.
  Στην Πολωνία καθόλου.
  Kαι πάει λέγοντας…
  —————
  Στην Ελλάδα από τα νήπια.
  _____________
  Κούλη, έχεις κάτι με τους Έλληνες;
  Έχεις κάτι με την Ελλάδα;
  Τουλάχιστον σε πήραν κανένα τηλέφωνο από πάνω να σου πούνε μπράβο που είσαι καλό παιδί;

 2. Οι γονείς, δυστυχώς,πάντα δίνουν το “καλό” παράδειγμα, στη συμπεριφορά μέσα και έξω από το σπιτι! Να πω για τη φρασεολογία, την απαξίωση θεσμών και προσώπων, στην οδική συμπεριφορά, στο πέταμα σκουπιδιών παντού, ακόμη και στην επιλογή τηλεοπτικών προγραμμάτων! Όταν βλέπει τουρκικά, σεφερλη και ΑΝΝΙΤΑ, τα παιδιά σου μάγκα μου θα κάνουν ουρά να μπουν στο big breather!!

 3. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΧΟΥΝ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???
  ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Ι.Χ, Κ.Λ.Π, ΜΕΧΡΙ & ΣΕΝΤΟΝΙΑ….
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here