31 Μαΐου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε μετά από έναν μήνα η σορός του από τα Ιμαλάια

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα και επανειλημμένες άκαρπες προσπάθειες ανάσυρσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή κατάφερε να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια τη σορό του Αντώνη Συκάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στα Ιμαλάια.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση… «Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Νεπάλ. Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες».

Facebook
Twitter
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο