Αναστέλλεται η κλινική δοκιμή του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη.

0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανεστάλη προληπτικά η κλινική δοκιμή της υδροξυχλωροκίνης, του φαρμάκου κατά της ελονοσίας, σε ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανακοίνωσε την απόφαση του διεθνούς οργανισμού, στον απόηχο μιας επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή στο περιοδικό «The Lancet».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, η χρήση της χλωροκίνης όπως και των παραγώγων της (σ.σ. υδροξυχλωροκίνη) έναντι του κορωνοϊού κρίνεται «αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβής» σε ασθενείς με Covid 19, γεγονός που επισήμανε και ο κ. Γκεμπρεγέσους.

«Το διοικητικό συμβούλιο εφάρμοσε μια προσωρινή παύση του τμήματος υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή Αλληλεγγύης, ενώ τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων. Τα άλλα τμήματα της δοκιμής συνεχίζονται», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα και ο Έλληνας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε διατυπώσει τις αμφιβολίες της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αποτελεσματικότητας της χλωροκίνης και των παραγώγων της στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here