ΑΘ. Καρακάντζας: Έρχεται μηχάνημα μέτρησης ανέμων. Σε επιφυλακή για πυρκαγιές .-Ηχητικό

0

 

Με την άνοδο της θερμοκρασίας ξεκίνησαν και οι πυρκαγιές .Δύο μέτωπα μέτωπα εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πρώτη σε μονάδα ανακύκλωσης του δήμου Χαλκιδέων στην Εύβοια. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 28 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ώρες περίπου αργότερα κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Ακραίφνιο Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Οι συνθήκες της φωτιάς ήταν πολύ δύσκολες τονίζει στον FM-1 ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Αθανάσιος Καρακάντζας σημειώνοντας ότι επικρατούσαν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι οι οποίοι ευνοούσαν την επέκταση της φωτιάς με γρήγορες ταχύτητες . Όπως είπε στο έδαφος υπάρχουν απο χρόνια συσσωρευμένα ξερά χόρτα και λόγω της απουσίας υγρασιας καίγονταν αμέσως .

Ο κ. Καρακάντζας αποκάλυψε μέσω του FM-1 ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην πολιτική προστασία μηχάνημα με εφαρμογή η οποία θα προβλέπει και θα ελέγχει τις ταχύτητες των ανέμων ενώ μέσω GPS θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε όχημα για να σπεύδει σε κάθε φωτιά το πιο κοντινό.

Θα υπάρχει μία ασφαλής πρόβλεψη για τις ταχύτητες των ανέμων , υπογράμμισε το οποίο είναι πολύ σημαντικό . Η λειτουργία του αναμένεται τις επόμενες ημέρες .

Εν τω μεταξύ στο κόκκινο η Λοκρίδα για το Τριήμερο των υψηλών θερμοκρασιών ενώ το μειονέκτημα είναι οι ισχυροί άνεμοι που θα φθάνουν τα 7 μποφορ ….Θα είμαστε σε επιφυλακή , τονίζει ο κ. Καρακάντζας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here