“Αδειάζουν” τον Αμβρόσιο για τον αφορισμό (βίντεο )

2

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος με αφορμή τον «αφορισμό» του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη, της υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως και του υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.

Τι προηγήθηκε

Το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας διάβασε αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο.
zougla.gr
Δείτε το βίντεο του αφορισμού όπως δημοσιοποιήθηκε από το filodimos.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΠΡΑΞΕ ΑΡΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ “ΑΔΕΙΑΣΕΙ” ΚΑΝΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ ΑΣΧΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΩΝ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ”

  2. Ο ΔΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ) ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥ ΓΑΜΟΥ. Ο ΘΕΟΣ-ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here