Υπόθεση Χαρατσή: Τί λένε στον FM-1 οι δικηγόροι των δύο πλευρών για την απόφαση του Εφετείου Λαμίας – Ηχητικό

0

Έσπασαν τα ισόβια για τον δράστη που σύμφωνα με το δικαστήριο σκότωσε την Έφη Χαρατσή απο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Στον 46χρονο δράστη αναγνωρίστηκε ο πρότερος σύννομος βίος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 32χρονης νύφης του.Η απόφαση εξόργισε τους συγγενείς της αδικοχαμένης Έφης Χαρατσή και μάλιστα η αστυνομία χρειάστηκε να φυγαδεύσει τον δράστη από την πίσω πόρτα.

Ο 46χρονος είχε κατακρεουργήσει την κουνιάδα του με 45 μαχαιριές μπροστά στα μάτια του παιδιού της το οποίο ήταν τότε 2,5 ετών .
Να σημειώσουμε ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να μην υπάρξει μείωση της ποινής κάτι το οποίο δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο κατά πλειοψηφία .

Δεν είναι η απόφαση αυτή που θα έπρεπε να είναι για τέτοιους εγκληματίες. Φταίει το ελληνικό κράτος οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί στα δικαστήρια. Έχουμε ψυχικά, σωματικά και οικονομικά εξαντληθεί. Να μην κοροϊδεύουν τον Έλληνα. Δεν υπάρχουν ισόβια. Καλύτερα να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας για να το πω και έτσι” δήλωσαν οι συγγενείς της Έφης Χαρατσή .

Απορρίφθηκε ο αυτοτελής ισχυρισμός. Είναι μία νίκη της πολιτικής αγωγής επειδή η έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης η οποία συντάχθηκε από τους δύο διορισμένους ψυχιάτρους κρίθηκε από το δικαστήριο ότι ήταν εσφαλμένη. Πέτυχε η πολιτική αγωγή κάτι πρωτοφανές διότι υπερέβη τα πορίσματα των ειδικευμένων γιατρών γύρω από τον μειωμένο καταλογισμό και το δικαστήριο πράγματι αξιολόγησε όλα τα βιολογικά στοιχεία το ψυχολογικό στοιχείο και το αξιολογικό ήταν στη σωστή κατεύθυνση” δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής

Μπαίνει ένα κοινωνικό ζήτημα βέβαια γιατί δεν παρέμεινε η ισόβια κάθειρξη αλλά με τον νέο ποινικό κώδικα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και μπορεί να επιβληθεί ποινή προσκαίρου καθείρξεως αφού δεν υλοποιούνται στην ουσία τα ισόβια ούτε με τον παλιό κώδικα , υπογράμμισε . Το δικαστήριο δικαίωσε την οικογένεια αφού δέχθηκε ότι ο δράστης έπραξε με οργανωμένο σχέδιο

ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΣ για δελτίο 14.2.2020.mp3

Οι αποφάσεις είναι σεβαστές και το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο σύννομο βίο στον δράστη δηλώνει ο δικηγόρος υπεράσπισης Ευάγγελος Γαλετζάς σημειώνοντας ότι κατανοεί τον πόνο της οικογένειας και την κοινωνική διάσταση του ζητήματος .

ΓΑΛΕΤΖΑΣ για δελτίο 14.2.2020.mp3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here