Έρχεται προεκλογικά ο Γαβρόγλου στην Λαμία;

0

Αν είναι ακριβείς και οριστικές οι πληροφορίες του γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Σακελλάρη, προκαλεί τουλάχιστον απορίες πως σε μία τόσο δύσκολη πολιτικά για το ΣΥΡΙΖΑ χρονική στιγμή στέλνουν για καθαρά προεκλογικούς λόγους στη Λαμία, τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Είναι ο υπουργός ο οποίος απαξίωσε πλήρως το νομό της Φθιώτιδας, λειτούργησε παρασκηνιακά με παράγοντες της γειτονικής Εύβοιας και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της κατάργησης, μετά από δεκαετίες επιτυχούς λειτουργίας, του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Την ώρα που ο κύριος Γαβρόγλου καθησύχαζε ακόμη και τους κυβερνητικούς βουλευτές της Φθιώτιδας αλλά και άλλους θεσμικούς παράγοντες όπως την Περιφερειακή Ένωση δήμων Στερεάς, το Δήμο λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς ότι δεν πρόκειται να λάβει οποιαδήποτε απόφαση πριν γίνει διεξοδική συζήτηση μαζί τους για το θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όταν ζητούσε από τους διοικητικούς να του καταθέσουν τεκμηριωμένη επιστημονικά πρόταση για την πιθανότητα ίδρυσης και λειτουργίας Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, την ίδια ώρα ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε από τη Χαλκίδα την κατάργηση και κατάτμηση τού ΤΕΙ με την απορρόφηση τμημάτων και σχολών του στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το θεσσαλικό πανεπιστήμιο.
Και πέταξε στο καλάθι, την επιστημονική πρόταση του ακαδημαϊκού και πρώην Υπουργού Γιάννη Πανούση.
Μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές αλλά και την πολιτική αποδοκιμασία του στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα περίμενε κανείς ειδικά στη Φθιώτιδα να βρεθεί κάποιο άλλο πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος και όχι ο κύριος Γαβρόγλου που έχει χαρακτηριστεί από θεσμικούς παράγοντες ως ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata).
Η έλευση του κυρίου Γαβρόγλου προφανώς θα ξυπνήσει μνήμες τραυματικών εμπειριών για τους φθιώτες και μπορεί να αποτελέσει αφορμή μεγαλύτερης πολιτικής τιμωρίας του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Άραγε το σκέφτηκαν καλά αυτοί οι οποίοι επέλεξαν να ρθει στη Λαμία ο υπουργός που αποκλήθηκε ως νεκροθάφτης της ανώτατης παιδείας στην έδρα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here