Ένας Πολίτης – Ένας Πρωθυπουργός…

0

Ένας Πολίτης – Ένας Πρωθυπουργός
Μία Επιτροπή – Ένα Υπουργικό Συμβούλιο
Άριστα: Στόχοι – Σκοποί στην Κοινότητα

αρθρο του κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
Ένας Πολίτης (ο κ. Τσιόδρας). Οι εισηγήσεις, οι «Αποφάσεις του» δεν δεσμεύουν δεν ήταν υποχρεωτικές για κανέναν. Όσο ειδικός και αν είναι όσο καλοπροαίρετος και ανιδιοτελής κι αν ήταν. Για την Υγεία. Και τον «Πόλεμό της». Ιδιοφυής – ευαίσθητος – Οικογενειάρχης και με πείρα επαγγελματία.
Μία Επιτροπή. Και οι ομόφωνες αποφάσεις της, όσο ειδικοί κι αν είναι ο κ. Σύψας, ο κ. Γώγος η κ. Παγώνη και λοιπά μέλη της κανέναν δεν δεσμεύουν και κανένα «πρόστιμο» δεν επιβάλλεται σε όποιον δεν υπακούσει στις εισηγήσεις της, όσο τεκμηριωμένες και ανιδιοτελείς κι αν είναι.
ΕΝΑΣ Πρωθυπουργός. Και πολλοί Υπουργοί. Και περισσότεροι Βουλευτές. Όσα αποφασίσουν και «διατάξουν» δεσμεύουν όλους είτε σωστές είτε όχι είτε ιδιοτελείς είτε όχι είτε ωφέλιμες ή βλαπτικές κι αν είναι, οι αποφάσεις –εντολές τους. Και όσοι δεν «υπακούσουν» έχουν πρόστιμα και ποινές, δυσάρεστες συνέπειες, άσχετα εάν ωφελούν ή βλάπτουν οι … «αποφάσεις» είτε ατομικά είτε την κοινότητα είτε μέρη αυτής.
Άμεση Δημοκρατία ψήφος όλων και κάθε φορά για «καθετί» δεν υπάρχει.Γι΄αυτό στο «αντιπροσωπευτικό σύστημα» ως γνωστόν αποφασίζουν οι «εκλεγμένοι εκπρόσωποι».Κατά πλειοψηφία ψηφοφόρων ή με Εμπιστοσύνη της Βουλής η Κυβέρνηση που ΕΚΤΕΛΕΙ.Και η Βουλή που ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ (αν και … μπερδεύονται, διαπλέκονται, νοθεύονται ταυτίζονται οι δύο Εξουσίες: Κυβέρνηση και Βουλή).
Στην ΠΡΑΞΗ ΕΝΑΣ, ο Πρωθυπουργός και πριν και μετά τις αποφάσεις του «Υπουργικού Συμβουλίου και πλειοψηφίας Βουλής» ΑΥΤΟΣ ως ΕΝΑΣ αποφασίζει – διατάσσει «συζητά» με τους υπόλοιπους». Βούλεται, «θέλει», διατάσσει.Τα … λοιπά μέλη Υπουργικού Συμβουλίου – Βουλής «ΤΟΝ υπακούουν» αλλοιώς οι … παραβάτες «παραιτούνται» απολύονται ή και ‘διαγράφονται». Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία με ή χωρίς εισαγωγικά και έτσι έχει την …. Υγεία ΤΗΣ με ή χωρίς εισαγωγικά.
Στην επιτυχία του «Πολέμου Υγείας» τι έγινε και ήρθαν τα Άριστα Αποτελέσματα διεθνώς εις όφελος ΟΛΩΝ και καθενός χωριστά στην … «Κοινότητά ΜΑΣ»; Προστέθηκε το Α΄ μέρος: Επιτροπή ΕΙΔΙΚΩΝ.
Το δεύτερο κομμάτι «Πρωθυπουργός-Υπουργοί-Βουλή» έμεινε το ίδιο λειτούργησε όπως πάντα ΙΔΙΑ. Με μια όμως διαφορά που δημιούργησε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ Όφελος. Και ήταν αυτή που έφερε την ΕΠΙΤΥΧΙΑ με. … ΥΓΕΙΑ:
Η Επιτροπή Ειδικών με γνώση και ανιδιοτέλεια μακρυά από … «καρέκλα». «Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ» μελέτησε τα δεδομένα επιστημονικά, εισηγήθηκε αυτά που ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν για αποτέλεσμα που έφερνε το όφελος για την κοινότητα και για καθέναν χωριστά.«ΟΛΟΙ ωφελούνται σε κάτι» από τις αποφάσεις Ειδικών.
Όμως: η Επιτυχία θα έμενε στα … «χαρτιά» ως έγγραφες εισηγήσεις άνευ τελικά ουδενός αποτελέσματος με θετικό πρόσημο – ΟΦΕΛΟΣ για την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ υπήρχε και μια Απόφαση-Κλειδίαπό την Πολιτική Ηγεσία.«Ο Πρωθυπουργός» ως Η ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ στην … Πράξη. «Πρακτικώς», στην πραγματικότητα: οι λοιποί «υπακούνε τον Έναν: Πρωθυπουργό».
ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ; Τόσο απλό όσο και απόλυτα σωστό – αποτελεσματικό ωφέλιμο για την κοινότητα, η Απόφαση – Εντολή Του:
«Υπάκουσε»Ένας … ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ… σε όσα ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΕ να ΠΡΑΞΕΙένας Επιστήμων ΠΟΛΙΤΗΣ και η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΕΙΔΙΚΩΝ». Και εφάρμοσε την Εισήγηση της με διαταγή του, που υποχρέωνε «λοιπούς των εξουσιών» και τον ΛΑΟ σύσσωμο σε ΥΠΑΚΟΗ!Στην ΟΥΣΙΑ Απόφαση (όχι δική ΤΟΥ) αλλά της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ειδικών «χωρίς καρέκλα εξουσιών να υπολογίζουν».
Η δική του όμως Πολιτική Τελικήαπόφαση «διαταγή» ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ όλους στην απόφαση ΕΙΔΙΚΩΝ.
Ήταν Πράξη – Απόφαση ΣΩΣΤΗ Πρωθυπουργού ως ΕΝΟΣ μεν στο «σύστημα παλαιάς κοπής» αλλά: η «ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ Τομή ΤΟΥ σε ΑΥΤΟ» ήταν ακριβώς ότι: Άκουσε – ΥΠΑΚΟΥΣΕ στους ειδικούς (όχι στην Εισήγηση ΕΝΟΣ Υπουργούτου … της Υγείας, αλλά) την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ Επιστημόνων – ΕΙΔΙΚΩΝ» που είχαν Σκέψη– Γνώση – Εισήγηση Απόφασή τους. Όλοι μαζί οι … Υπουργοί και όλοι μαζί οι Βουλευτές (300 τον αριθμό και 200 καλύτερα θα ήταν) ΔΕΝ μπορούσαν όσο κι αν ήθελαν να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ «κάτι καλύτερο» και μόνο επειδή ήταν … «εκλεγμένοι» και μόνο γιατί «ΑΥΤΟΙ τώρα ασκούν Εξουσία που τους δίνει … παντογνωσία και δύναμη για ΟΛΑ και καθετί, μόνο … αυτοί) και κανείς άλλος εκτός … κόμματος.
Μπράβο σε ΠΟΛΙΤΕΣ της «Επιτροπής Τσιόδρα»!Μπράβο στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!έκαναν ΜΑΖΙ τη ΔΙΑΦΟΡΑ, άριστο αποτέλεσμα διεθνώς. Ειδικοί χωρίς εξουσία ΚΑΙ Πολιτικοί με Εξουσία.
Συμπέρασμα «για το παρακάτω»: Μην αφήνετε ΚΑΙ στον Πόλεμο της Οικονομίας έναν Υπουργό «ό,τι αποφασίσει και διατάξει» ή εισηγηθεί…. Οργανώστε «μακράν ή επί καρεκλών» μια«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ» ΚΑΙ για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.Για να είναι ΥΓΙΗΣ. Ο Υπουργός να εφαρμόζει (είτε για ένα κρίσιμο έτος είτε μακρό- μεσοπρόθεσμα) τις Εισηγήσεις των «Ειδικών Επιτροπής Οικονομικών». Για να έχουμε τα ίδια άριστα αποτελέσματα και στην «Υγεία της Οικονομίας». Σε «πολέμους» βρισκόμαστε, ας αποφασίζουμε-ενεργούμε «κατ΄εξαίρεσιν» όσο διαρκούν. Και στα σύνορά μας«ένας Στεφανής Ειδικός» εισηγήθηκε και ο Υπουργός «εφάρμοσε … στρατιωτικώς … τα ΜΕΤΡΑ με Πολιτική Απόφαση όχι δικής του μελέτης αλλά των ΕΠΙΤΕΛΩΝ Ειδικών».
Ας μην ξεχνάμε ότι μια «Επιτροπή Σοφών της Ελληνικής Οικονομίας» είχε εισηγηθεί προ δεκαετιών ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ να είχε εφαρμοστεί ΠΩΣ έπρεπε να οργανωθεί η Οικονομία, όμως ουδείς «πολιτικός… υπάκουσε», αλλά «άκουσε μόνο το … κόμμα». Και οι «ΘΥΣΙΕΣ του ΛΑΟΥ» επί ΧΡΟΝΙΑ είναι το μόνο … «όφελος στην Κοινότητά μας» παλαιότερων και ΝΕΩΝ. Θα επαναλάβει τη Σοφή Επιλογή του ο Πρωθυπουργός ΚΑΙ για τις αποφάσεις στην Οικονομία όπως έπραξε με την «Επιτροπή Υγείας» ή θα επανέλθει στην «πολιτική παλαιάς κοπής πολιτικών άνευ … Επιτροπής Ειδικών ΚΑΙ επί της Οικονομίας»;Για την ανασύσταση-ανασυγκρότηση σε «κανονικότητα με νέα… νοοτροπία… πολιτικής σε όλους τους Τομείς»! Γιατί όπως λέει και το «spot» κανείς μας δεν θέλει να γυρίσουμε σε αυτό που είμασταν πριν. Και παρεμπιπτόντως: για την … «έγκριση – ψήφο νόμο της Βουλής» είτε για το καλύτερο είτε για το χειρότερο δεν χρειάζονται οπωσδήποτε 300, αρκούν το ίδιο επιτυχώς ή καταστροφικώς και μόνο 200. Είτε με απλή είτε με απόλυτη είτε με ενισχυμένη «αναλογική ή πλειοψηφική» οι 300 είναι ΠΟΛΛΟΙ στη ΒΟΥΛΗ. Είτε «μερικής είτε πλήρους απασχόλησης προσφοράς στο … επιχειρείντους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here