Έκτακτη Σύσκεψη του συντονιστικού για πυρκαγιές.

0

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στη Λαμία έκτακτες συνεδριάσεις του νομαρχιακού αλλά και του περιφερειακού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, μετά την ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο για ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια.

Στο Νομαρχιακό συντονιστικό προέδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αθανάσιος Καρακάντζας και συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων Λαμιέων, Αμφίκλειας Ελάτειας, Μακρακώμης και Λοκρών καθώς και εκπρόσωποι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του στρατού.

Ακολούθησε δεύτερη Σύσκεψη του περιφερειακού συντονιστικού πάλι υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα στο οποίο μετείχαν ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Ευάγγελος Παλιός και εκπρόσωποι των περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων.

Αποφασίστηκε όλες οι υπηρεσίες να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, να γίνονται συνεχείς περιπολίες πυροσβεστικών και αστυνομικών οχημάτων και ταυτόχρονα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας, να πραγματοποιούν εφοδιασμένα με νερό, διαρκείς πτήσεις ώστε να εντοπίζονται άμεσα οποιοσδήποτε μικρές ή μεγάλες εστίες πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ και σήμερα και αύριο θα ισχύει ενδεχομένως και τη Δευτέρα η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας θύμιου Καραΐσκου για την απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας ατόμων και οχημάτων σε δασικές περιοχές του νομού Φθιώτιδας.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε ορισμένες περιοχές, δημιουργούνται ικανές συνθήκες για την πρόκληση και την εξάπλωση πυρκαγιών σε όλη σχεδόν τη Στερεά Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here