Έκοψε τη μύτη της γυναίκας του με κουζινομάχαιρο γιατί του ζήτησε διαζύγιο

0
Delkhah Sultani, 30, an Afghan widow who lost her husband in a suicide attack almost six years ago, washes clothes as her daughter looks on, amid concerns about coronavirus disease (COVID-19), in Kabul, Afghanistan May 5, 2020. Picture taken May 5, 2020. REUTERS/Omar Sobhani

Σοκάρει το περιστατικό που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν όπου ένας άνδρας έκοψε τη μύτη της συζύγου του με ένα κουζινομάχαιρο επειδή του ζήτησε διαζύγιο.

Τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στο Αφγανιστάν παρουσιάζουν σημαντική αύξηση εξαιτίας της καραντίνας για τον κορονοϊό.

Η 24χρονη και μητέρα ενός επτάχρονου αγοριού προσπαθούσε να εγκαταλείψει τον σύζυγό της που την κακοποιούσε και της απαγόρευε να βγαίνει από το σπίτι, στην επαρχία Πακτίκα στα νοτιοδυτικά της χώρας, δήλωσε η Κοσμπού Μαϊντανουάλ, η επικεφαλής της υπηρεσίας γυναικείων υποθέσεων της επαρχίας.

“Ο σύζυγός της την χτύπησε και της έκοψε την μύτη με ένα αιχμηρό κουζινομάχαιρο. Εκείνη ήθελε διαζύγιο γιατί την κακοποιούσε και την χτυπούσε συχνά”, είπε η Μαϊντανουάλ.

Η επίθεση σημειώθηκε αυτόν τον μήνα και η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη αυτή την εβδομάδα. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε στο σπίτι του πατέρα της μετά το νοσοκομείο.

Η Μαϊντανουάλ είπε ότι η υπηρεσία της έχει καταγράψει τους τελευταίους δύο μήνες 13 βίαια περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

“Το lockdown λόγω του κορονοϊού έχει επιδεινώσει τις συνθήκες στο σπίτι για τις γυναίκες”, είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι ένας λόγος που εμφανίζεται αύξηση πιθανόν είναι ότι περισσότερες γυναίκες καταγγέλλουν την κακοποίηση που υφίστανται.

Το Αφγανιστάν βρίσκεται στο τέλος της παγκόσμιας κατάταξης για την ισότητα των δύο φύλων με υποχρεωτικούς γάμους, εγκλήματα τιμής και ενδοοικογενειακή βία να συντελούνται σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκτιμούν ότι περισσότερες από τις μισές Αφγανές αντιμετωπίζουν σε κάποια περίοδο της ζωής τους ενδοοικογενειακή βία
newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here