WEB TV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΑΥΤΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΗΧΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΠΕΜΠΤΗΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Τοπικά νea τετάρτη 25 Ιουλίου 2018.
Διακόπτεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αθήνα στο δήμο λαμιέων γιατί όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλά είδη και η διαχείρισή τους είναι αδύνατη.
Στην πόλη της Λαμίας έχουμε ελάχιστα περιaστικά άλση όπως του Αγίου Λουκά καθώς και του Κάστρου της Λαμίας.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μας ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου καθόλη τη διάρκεια τις νύχτες γίνονται περιοδείες πυροσβεστικών αυτοκινήτων προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς.
Επειδή και στην περιοχή της Λαμίας αλλά και σε άλλο σημείο της ιδιότητες υπάρχουν οικισμοί οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν κατά τρόπο αυθαίρετο καλό είναι να ληφθούν ορισμένα μέτρα γιατί κανείς δεν γνωρίζει πότε μπορεί να εκδηλωθεί μία καταστροφική πυρκαγιά όπως αυτή στην Αττική δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μας ο πρόεδρος του τεχνικού Επιμελητηρίου ανατολικής Στερεάς Θανάσης λυκόπουλος.
Πολλοί τέτοιοι οικισμοί έχουν δημιουργηθεί χωρίς κανένα πολεοδομικό σχέδιο και κατά βούληση οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων έχουν φυτεύσει κυρίως Πεύκα τα οποία όμως είναι ότι πιο επικίνδυνο σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Επίσης σε πολλούς τέτοιους οικισμούς δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου, όπως Δυστυχώς συνέβη και στην περίπτωση της Αττικής όπου υπήρχαν μεν παράλληλη και οριζόντιοι δρόμοι αλλά ελάχιστη κάθετη προς τη θάλασσα με αποτέλεσμα όταν χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι άνθρωποι κυνηγημένοι από τις φλόγες να μη βρίσκουν διέξοδο και είχαμε την τραγωδία όπως τον οικισμό μάτι με τον μαζικό θάνατο 26 περίπου ανθρώπων.
Στο μεταξύ συνεχίζονται από τοπικούς φορείς οι ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζεται η θλίψη και η οδύνη των μελών τους για την τραγωδία της Αττικής με τις δυστυχώς δεκάδες το νεκρόν ο αριθμός των οποίων αυξάνει είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων που μπορεί να υπερβαίνει και τους 30.
Έτσι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το εφιαλτικό σενάριο τα θύματα να αγγίζουν τριψήφιο αριθμό φαίνεται ότι θα επαληθευτεί.

Το εμπορικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας καλεί τα μέλη του να συμβάλουν οικονομικά στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα κατατεθεί για τη βοήθεια των πυροπαθών της Αττικής.
Για το λόγο αυτό το εμπορικό Επιμελητήριο έχει ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με την επωνυμία ΕΒΕΑ- πληγέντες.

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας αναφέρει ότι κατατίθεται ποσό χιλίων πεντακοσίων ευρώ σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για τη βοήθεια των πυρόπληκτων του δήμου ραφήνας-πικερμίου.

Τέλος έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία κάνει η νομαρχιακή επιτροπή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας και καλεί όσους μπορούν να συνεισφέρουν να δώσουν αίμα στο νοσοκομείο Λαμίας στο τμήμα αιμοδοσίας.

Τα τραγικά γεγονότα της Αττικής και η κήρυξη πένθους σε όλη τη χώρα από τον ελίνα Πρωθυπουργό σήμανε και την ακύρωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα στο νομό Φθιώτιδας.
Έτσι αναβάλλονται οι καλλιτεχνικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου λαμιέων Καθώς επίσης και αττική γιορτή πίτας του πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρών Υπάτης και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση επρόκειτο να γίνει τις ημέρες αυτές σε όλο το νομό Φθιώτιδας.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη στη Λαμία Ασφαλώς ήταν χρήσιμη και έτσι δρομολογήθηκαν αποφάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα του νοσοκομείου Λαμίας το οποίο Δίκαια θα μπορεί να χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας, ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μας ο υποδιοικητής του Ιδρύματος ανδρέας κολοκύθας.
Για παράδειγμα τόνισε μέσα στο Σεπτέμβριο μεταφέρεται στο εντελώς ανακαινισμένο κτίριο του πρώην σανατορίου η μονάδα τεχνητού νεφρού με 17 κλίνες οι οποίες θα αυξηθούν ενώ περιμένουμε και έναν ακόμη νεφρολόγο προκειμένου να εξυπηρετούνται πληρέστερα οι αιμοκαθαιρόμενοι της περιοχής μας.
Επίσης λάβαμε τη δέσμευση του υπουργού ότι σύντομα το νοσοκομείο Στο αποκτήσει δύο καρδιολόγους με ειδικότητα αιμοδυναμικής ώστε να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο μας και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Λάρισας ή της Αθήνας και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απόκτηση του σύγχρονου αξονικού τομογράφου και στη συνέχεια και του μαγνητικού.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών για τον αξονικό τομογράφο και θα ακολουθήσει η διαδικασία της επιλογής αναδόχου ώστε να ολοκληρωθεί η αγορά του το συντομότερο δυνατό επίσης τόνισε έρχονται στο νοσοκομείο τεχνολόγοι χειριστές και ταυτόχρονα θα στείλουμε για μετεκπαίδευση ιατρούς ακτινολόγους ώστε τόσο ο τομογράφος όσο και ο αξονικός να λειτουργούν από ανθρώπους με πλήρη εξειδίκευση στο αντικείμενό τους.
Θετικό είναι επίσης τόνισε ότι συμφωνήσαμε με τον κύριο Πολάκη στο κτίριο του πρώην σανατορίου να λειτουργήσει ψυχιατρική κλινική βραχείας νοσηλείας και τέλος μονάδα φυσιοθεραπείας όχι μονο για εξωτερικους ασθενείς αλλά και νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο.
Τέλος τέλος είπε ο κύριος κολοκύθας με τη λειτουργία ως το τέλος του χρόνου και της δεύτερης τοπικής ομάδας υγείας στην πόλη της Λαμίας θα μειωθούν σημαντικά τα περιστατικά που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου ίσως και στο μισό οπότε θα αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από τις δύο τομυ.

Συνελήφθη στη Λαμία το απόγευμα της Τρίτης ένας 29χρονος ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι χρόνων για τα αδικήματα της ζωοκτονίας και της ζωοκλοπής και είχε αποφύγει να εκτίσει την ποινή του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΙΤΗΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΠΕΜΠΤΗΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018