Επικοινωνιακή…αύρα από τον Δήμο Καμ.Βούρλων (Μώλου-Αγ.Κωννου).

0
Σε full press περνάει η δημοτική αρχή του Δήμου Καμένων Βούρλων (ακόμη Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου, είπε ο κ.Συκιώτης πρόσφατα στην τηλεόραση του Α).
Με προσωπικές του δημόσιες επιστολές και προσκλήσεις ο κ.Συκιώτης καλεί πολίτες να επισκεφθούν αυτές τις ημέρες τον Δήμο του για να βιώσουν μια διαφορετική εμπειρία Πάσχα στην Περιφέρεια.
 
Τις άγιες μέρες του Πάσχα, η νηστεία, ο εκκλησιασμός, αλλά και τα έθιμα που χαρακτηρίζουν τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης έρχονται πάλι στο προσκήνιο.
Οι δημότες του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου όπως και κάθε χρόνο, τώρα ίσως και περισσότερο λόγω της δυσχερής κατάστασης της χώρας μας, περιμένουν το Άγιο Φως να τους φωτίσει αλλά και να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα περίοδο στην ζωή τους.
Η γνωστή φιλοξενία μας, και φέτος περιμένει τους πολυάριθμους επισκέπτες, να τους εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα ξενοδοχεία, στις καφετέριες, στους χώρους εστίασης και να γευτούν γνήσια Ρουμελιώτικα παραδοσιακά προϊόντα φημισμένα ανά το πανελλήνιο.
Τηρώντας παραδόσεις ετών, προσφέρεται τις επόμενες ημέρες το γνήσιο Ρουμελιώτικο Πάσχα για όσους βρεθούν στα μέρη μας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και τη μυσταγωγία της Ανάστασης στις εκκλησίες του Δήμου μας και να περάσετε ευχάριστα και ξένοιαστα απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου μας.
Αποδράστε στα ορεινά γραφικά χωριά του Δήμου για να γευτείτε τα παραδοσιακά εδέσματα και να χαρείτε την Ανοιξιάτικη καταπράσινη φύση με τα διάσπαρτα χρωματιστά «χαλιά » της, με την μοναδική θέα του Μαλιακού.
Ο Μώλος με τον επιβλητικό Ι.Ν. Εισόδια της Θεοτόκου όπου γίνεται με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου ενώ την Ανάσταση, οι δημότες ανταλλάσουν απλόχερα και γενναιόδωρα ευχές από καρδιάς. Ένας τόπος παραγωγής πολλών εκλεκτών παραδοσιακών προϊόντων, προτρέπει τον κάθε επισκέπτη να τα δοκιμάσει και πάντα τον εντυπωσιάζουν. Το πολύ καλό κρασί…
Ο Άγιος Κωνσταντίνος με το υπέροχο λιμάνι, να αποτελεί προορισμό αλλά και σταθμό. Τις Άγιες Μέρες σφύζει από ζωή, με τον κόσμο να ακολουθεί όλα τα πατροπαράδοτα έθιμα με επίκεντρο την Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία. Η γραφική πλατεία, καταπράσινη από τα δέντρα, προσφέρεται για κουβέντα και συναντήσεις, τα καταστήματα είναι πάντα πρόθυμα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, ενώ τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εκτός από τις ποιοτικές υπηρεσίες τους προσφέρουν την όμορφη θέα του Μαλιακού.
Τα Καμένα Βούρλα, μια από τις πιο δημοφιλείς λουτροπόλεις της χώρας, γιορτάζει τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού στον μεγαλοπρεπή Άγιο Παντελεήμονα. Η παραλιακή οδός γεμίζει από κόσμο που επιλέγει την ηρεμία και ομορφιά της θάλασσας. Κατά την διάρκεια των εορτών, στα καταστήματα μπορεί για πει τον καφέ του, να απολαύσει το φαγητό, να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι. Την Κυριακή του Πάσχα στις διάφορες γειτονιές, εξακολουθούν να μαζεύονται οι οικογένειες για να ψήσουν όλοι μαζί και να ευχηθούν Χριστός Ανέστη.
Παραδοσιακά, φιλόξενα και ευλαβικά εξυμνείται το έργο του Χριστού.
Με αυτά τα λίγα λόγια περιγράφεται το Πάσχα στον Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.
Ένα, καθαρά, Ρουμελιώτικο Πάσχα, πιστό στην παράδοση και στην θρησκεία με ήθη και έθιμα να περνούν από γενιά σε γενιά! Στην επαρχία μας, στον Δήμο μας που έχει την ευλογιά να συνδυάζει βουνό και θάλασσα!
Σας περιμένουμε όλους!
Ο Δήμαρχος
Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου
Ιωάννης Συκιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here