Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
  • 59ο Καρναβάλι Μακρακώμης.Ζήστο και συ

  • Η Αστυνομία συμβουλεύει πως θα αποφύγετε κακοτοπιές και τους ...

  • Αποκριές με 120 μέτρα κοντοσούβλι στην Αμφίκλεια

  • Η ΕΠΣΦ αποκεντρώνεται.Συνεδρίαση στην Αταλάντη με θέματα του ...

  • Βρέξει χιονίσει,κινηματογραφικό καρναβάλι Λαμίας

  • Είδες η ΔΕΗ;Τον χειμώνα η αιθαλομίχλη το καλοκαίρι η έκπτωση

  • Η Λαμία απαντάει στο γήπεδο. Δηλώσεις Τεννέ,Βασιλόγιαννη,Ντου...


Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 12:03

Το δίκτυο ΦοΔΣΑ στο πλευρό του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς

Με επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφ Γιάννη Μπαλάφα, τον υπουργό  Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο,το Δίκτυο ΦοΔΣΑ ζητά παρέμβαση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ  Στερεάς ΑΕ ΟΤΑ υπενθυμίζοντας πως ρόλος της Διοίκησης είναι να λύνει και όχι να δημιουργεί με αποφάσεις της περισσότερα προβλήματα.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
Θέμα: «Διαχείριση αστικών στερών αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»
Κύριοι Υπουργοί,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Με αφορμή έγγραφο του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α σε συνεδρίαση του, ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :
Το ζήτημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια την χώρα μας, αφού υπολείπονται δράσεις και σημαντικές υποδομές για την ορθολογική διαχείριση, σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία,  ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχουν ακόμη ενεργοί Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).
Αυτό το πρόβλημα καλείται να επιλύσει η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού, η οποία έχει και την αρμοδιότητα.
Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία κάθε πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτήν την κατεύθυνση, να στηρίζεται από την Πολιτεία και τα θεσμοθετημένα όργανά της.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μιας Περιφέρειας με έντονα προβλήματα στην διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, όχι μόνο λόγω της έλλειψης βασικών υποδομών αλλά και λόγω λειτουργίας ενεργών ΧΑΔΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, εκπόνησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης με άξονες τον νέο ΕΣΔΑ, την αναθεώρηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α και την εκπόνηση τοπικών σχεδίων των Δήμων, προκρίνοντας την διαλογή στην πηγή.
Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στις παροτρύνσεις της Πολιτείας  προχώρησε στο κλείσιμο ενεργών ΧΑΔΑ, με την αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον καθώς και να αποφευχθούν τα δυσβάστακτα πρόστιμα μετά την οριστική καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου τόσο ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α και οι Τοπικοί Φο.Δ.Σ.Α όσο και οι Δήμοι χρησιμοποίησαν τα θεσμικά εργαλεία που η ίδια η Πολιτεία έχει θεσπίσει (Ν. 4071/2012, εγκύκλιοι των συναρμόδιων Υπουργείων κ.α).
Με πρόσφατη παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα, μετά από ήδη 5μηνη λειτουργία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας – Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α, αποφάνθηκεότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες μετατροπής του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α από Σύνδεσμο σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α, δημιουργώντας ερωτηματικά διότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημαδεν έκρινε σκόπιμο να επικοινωνήσει και ενημερωθεί σχετικά από τον Πρόεδρο, τις υπηρεσίες του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, ή τουλάχιστον με έναν από τους 23 Δήμους, που συμμετέχουν σε αυτόν.
Είναι πρωτόγνωρο ο καθ΄ ύλη αρμόδιος για την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων,με επιπολαιότητα να αντιμετωπίζει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και αντί να διευκολύνει την τοπική αυτοδιοίκηση, να δημιουργεί προβλήματα και ιδιαίτερα όταν επί της ουσίας έχει τηρηθεί κάθε νομιμότητα επί των αποφάσεων και πράξεων των αρμοδίων οργάνων.
Οι εκ των υστέρων 2 επιστολές του, σύμφωνα με τις οποίες εκτιμά ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ότι μέχρι της γνωμοδότησης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο οποίο το παρέπεμψε καθώς και ότι έως τότε δεν τίθεται θέμα αποκατάστασης νομιμότητας, δεν μετριάζει το τεράστιο πρόβλημα αφού,
-         Σήμερα οι αρμόδιες αρχές ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων των Δήμων, οι οποίοι συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α καθώς και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων, αρνούνται να εγκρίνουν αποφάσεις, επικαλούμενες την αρχική επιστολή περί μη τήρησης των διαδικασιών και της αποκατάστασης της νομιμότητας.
Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι, να τίθεται άμεσα κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των έργων (ΧΥΤΑ) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Με βάση τα προαναφερόμενα και πέραν των διαδικασιών και αποφάσεων της Πολιτείας και των θεσμοθετημένων οργάνων (ΝΣΚ), οι οποίες θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, ζητούμε από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για άρση του αδιεξόδου.
Το ίδιο θα πρέπει να πράξει και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων, ανταποκρινόμενοςστις αρμοδιότητές και υποχρεώσεις του, όπως αυτές προκύπτουν από το Π.Δ 4/2015.
Το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α ζητά από την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων την παρέμβαση και άμεση λύση του μείζονος θέματος που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Τα θέματα νομιμότητας είναι υπόθεση των θεσμοθετημένων οργάνων και όχι προσώπων και έτσι πρέπει να λυθούν.
Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στην τοπική αυτοδιοίκηση διότι ο στόχος δεν είναι να δημιουργούνται προβλήματα αλλάνα επιλύονται.

 

 

Το Δ.Σ του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α

Διαβάστηκε 1266 φορές

Η επικαιρότητα σε όλη την Στερεά...

Φεβρουαρίου 24, 2017
Στερεοελλαδίτικα

93 γραμμάρια ηρωίνης έκρυβε το φορτηγό 56χρονου

Συνελήφθη, στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της…
Φεβρουαρίου 23, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Στη Ρωσική Πρεσβεία ο Δήμαρχος Λαμιέων

Προσκεκλημένος από την Πρεσβεία της Ρώσικης…
Φεβρουαρίου 23, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει… στη Λαμία

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με το…
Φεβρουαρίου 23, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Δεν θα καρναβαλιστούν φέτος οι καρπενησιώτες....

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον και έτσι δεν θα γίνει…
Φεβρουαρίου 20, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Λαμία:Τα παιδιά εκπαιδεύονται και σώζουν ζωές

Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας…
Φεβρουαρίου 17, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Οι κυψέλες έκρυβαν ναρκωτικά.Χειροπέδες σε τρεις

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του…
Φεβρουαρίου 17, 2017
Στερεοελλαδίτικα

''Βελτιώνοντας τα κομμάτια μου'' το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

To Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα των…
Φεβρουαρίου 07, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Ο απολογισμός της 31ης διάθεσης του Κάστρου Αλληλεγγύης Λαμίας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η 31η…
Φεβρουαρίου 07, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Ζωντανεύει το 7ο Δημ Σχολείο Λαμίας.Ευχαριστήρια στην Βίβιαν Αργύρη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ευχαριστήριο του Δ/Σ…
Φεβρουαρίου 01, 2017
Στερεοελλαδίτικα

2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ,1 χρόνος πρόσφυγες.Γιατί έρχεται στη Βοιωτία ο Γιάννης Μπαλάφας

Όπως ανακοινώθηκε από την Νομαρχιακή Επιτροπή…
Φεβρουαρίου 01, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Από σήμερα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στον Δήμο Λαμιέων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και…
Φεβρουαρίου 01, 2017
Στερεοελλαδίτικα

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος…

Υγεία, τεχνολογία,πολιτιστικά

Υγεία

Δεκ 17, 2016

Δίαιτα: 3 μεγάλα λάθη που σίγουρα κάνετε κι εσείς…

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Aυτή την περίοδο, δηλαδή ακριβώς πριν τις γιορτές, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε “επείγουσα” δίαιτα για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά που (μάλλον) κουβαλάμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αλλά αυτή η “βιασύνη” μας ωθεί σε βασικά λάθη.… περισσότερα...
Δεκ 07, 2016

Σώστε εύκολα μια ζωή! Δείτε τον τρόπο...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ένα video που δείχνει τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε επεισόδιο καρδιακής ανακοπής. Οι εικόνες είναι από σεμινάριο και άσκηση που πραγματοποιήθηκαν στην Πάρο, με τους διασώστες να… περισσότερα...
Δεκ 07, 2016

Ένα νέο τσιρότο για ραγισμένες από έμφραγμα καρδιές!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυστραλοί και Bρετανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα εύκαμπτο τσιρότο από πολυμερές υλικό, το οποίο διευκολύνει τους ηλεκτρικούς παλμούς της καρδιάς έπειτα από ένα έμφραγμα. Το επίθεμα, που μέχρι στιγμής έχει δοκιμασθεί μόνο σε ζώα,… περισσότερα...
Οκτ 22, 2016

Τσιγαρόβηχας: 6 κόλπα για να τον μειώσετε άμεσα

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν καπνίζετε και έχετε τον βήχα που είναι γνωστός και ως “βήχας του καπνιστή”, πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα φυσιολογικό πράγμα. Είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό που… περισσότερα...
Οκτ 20, 2016

Ρινοπλαστική για δύσκολα περιστατικά

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην περίπτωση διάφανου δέρματος με διαγραφή των χόνδρων και των οστών, έχουμε ένα ιδιαίτερο, εξαιρετικά δύσκολο τεχνικά περιστατικό, καθώς οι διορθώσεις θα πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά με ακρίβεια… περισσότερα...

Πολιτιστικά

Ιουλ 15, 2016 1496

Πού πήγε πάλι ο... Jordan;

Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε για δύο παραστάσεις το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού…
Ιουν 07, 2016 1770

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2016, στα διεθνή…
Φεβ 26, 2016 2111

Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς…
Φεβ 14, 2016 1993

Ταινιες που πρέπει να δείτε σήμερα του ...Αγίου Βαλεντίνου!

Ερωτικές ιστορίες που εξελίσσονται διαφορετικά, με αναπάντεχο τέλος, και που…

Τεχνολογία

Ιαν 19/2017 10.06.47

Έτσι θα βρίσκετε πλέον εύκολα πάρκιν...

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες. Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης… περισσότερα...
Νοε 18/2016 20.50.32

Μόνο ένα από τα τρία iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California,… περισσότερα...
Οκτ 22/2016 10.56.50

Το Galaxy S8 θα διαθέτει iris scanner και dual-camera setup.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει. Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό… περισσότερα...
Μαϊ 11/2016 07.59.19

Τα δέκα μυστικά του Facebook Messenger που πρέπει να ξέρετε

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Με 900 εκατομμύρια χρήστες, το Facebook Messenger είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω. Είναι, επίσης, κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Τα νέα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε… περισσότερα...
Φεβ 26/2016 22.00.03

Η θωρακισμένη Mercedes- Maybach S600 Guard είναι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο του κόσμου!

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Από τη στιγμή που κάποιοι άνθρωποι, λόγω της θέσης ή της οικονομικής τους επιφάνειας ή για κάποιον άλλο λόγο είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, ο οποίος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους, είναι λογικό τα… περισσότερα...