Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Για το διπλό στο Μενίδι η Λαμία, με τρεις απουσίες.

Διπλό στο Μενίδι ψάχνει η Λαμία, ...

Έξαλλοι στον ΟΦΗ:Ολοκληρώθηκε το έγκλημα

Την οργή τους για την διαιτη&sigm...

Ευα Καϊλή: Έχασε την ψυχραιμία της η Γεννηματά!

Την  δυσαρέσκεια της για τη&nu...

Ο...πρόεδρος από το Μαρτίνο!

Μια απίστευτη ιστορία, με μίζε...

Βροχή από γκολ στην Α τοπική σήμερα!

Τι  πεντάρες, τι εφτάρες … σαν...

  • Για το διπλό στο Μενίδι η Λαμία, με τρεις απουσίες.

  • Έξαλλοι στον ΟΦΗ:Ολοκληρώθηκε το έγκλημα

  • Ευα Καϊλή: Έχασε την ψυχραιμία της η Γεννηματά!

  • Ο...πρόεδρος από το Μαρτίνο!

  • Βροχή από γκολ στην Α τοπική σήμερα!

  • Οι "υπάλληλοι" της ΔΕΗ πήραν 10.000 ευρώ από ηλικιωμένη

  • Η πρόταση του Γιάννη Κατσίκα για την γραμμή Τιθορέα-Λιανοκλάδ...


Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 11:40

Τα παράπονα των γονιών και η απάντηση της Περιφέρειας για τα μαθητικά.

Να μεριμνήσει ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια ανάλογα με την ώρα λήξης των μαθημάτων για να μην ταλαιπωρούνται νήπια και μικροί μαθητές του Δημοτικού, καλεί τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων  Γονέων & Κηδεμόνων  Α/θμιας Εκπ/σης .  

Πως να επιλύσουμε ένα θέμα που δεν δημιουργήσαμε εμείς, απαντά με γραπτή ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος,επικαλούμενος την ΚΥΑ που βάζει τους περιορισμούς και καλεί όποιον έχει κάτι διαφορετικό να το προτείνει και ν ατο διεκδικήσουν από κοινού.                                                             

Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις:

Της Επιτροπής Γονέων

Τη φετινή σχολική χρονιά δημιουργήθηκαν  πολλά  προβλήματα   στη μεταφορά των μικρών μαθητών,  που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία  και  στην   Α΄και  Β΄ τάξη του  Δημοτικού, κατόπιν γενίκευσης της εφαρμογής της Κ.Υ.Α. 1449/ 14.6.13.

Σε κοινή  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στις 30.9.14 μεταξύ  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και  Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.,  
                                                       διαπιστώσαμε ότι:
Για άλλη μια φορά , στο χώρο της εκπαίδευσης , θυσιάζονται οι βασικές ανάγκες των μαθητών στο βωμό των αριθμών .
Με την κατάργηση του ενδιάμεσου δρομολογίου των  12.30 εξαναγκάζονται   τα νήπια και οι  μαθητές  της Α΄ και  Β΄ τάξης  μετά το τέλος του διδακτικού ωραρίου τους  (12.15 και 12.25 αντίστοιχα), να περιμένουν για πάνω από μιάμιση ώρα το λεωφορείο των 2.00 -2.15 μ.μ. . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δικαίωμα των μικρών παιδιών για  ξεκούραση να μετατρέπεται σε καθημερινή ταλαιπωρία.
Είναι ολοφάνερο ότι η παραμονή τους στο σχολείο  είναι άσκοπη αφού δεν έχουν κάποιο διδακτικό αντικείμενο.  Επιπλέον δημιουργεί δυσλειτουργία στα υπόλοιπα τμήματα  και εγκυμονεί κινδύνους και για την ίδια την ασφάλεια των παιδιών μας.
Το σχολείο από θεσμός  μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης  μετατρέπεται σε σταθμό φύλαξης. Καταστρατηγείται στην πράξη ο παιδαγωγικός ρόλος του, καταστρατηγούνται στην πράξη  τα δικαιώματα των παιδιών.
Η καθημερινή μεταφορά μικρών παιδιών με  το αστικό της γραμμής  μαζί με άλλους επιβάτες  δεν εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά τους αφού τα αστικά λεωφορεία δεν έχουν  συνοδό ούτε ζώνες ασφαλείας  και τα παιδιά δεν μπορούν -λόγω ηλικίας - να προστατέψουν  τον εαυτό τους.
Σε κάποιες διαδρομές  μισθωμένων μαθητικών λεωφορείων  γίνεται σύμπτυξη δρομολογίων με αποτέλεσμα  μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να συνταξιδεύουν.   Σε αρκετές περιπτώσεις τα μικρά παιδιά βιώνουν  συμπεριφορές των μεγαλύτερων που δεν αρμόζουν στην ευαίσθητη ηλικία τους και υιοθετούν  αρνητικά πρότυπα.
Τέλος η έλλειψη συνοδού  έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα κατά την επιβίβαση, τη διαδρομή και την αποβίβαση των μαθητών.
                           Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων με κοινή απόφαση
                                                                     ζητάμε:
1.       Την αλλαγή της Κ.Υ.Α. 1449/14.6.13  με  κατάργηση της  υποχρεωτικής αναμονής  των μαθητών  μέχρι και  90 λεπτά (άρθρο 2 & 4).
2.        Δρομολόγιο στις 12.30 για την αποχώρηση των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού και των νηπίων.
3.       Δρομολόγιο στις 13.20 για την  αποχώρηση των μαθητών στο 6άωρο.
4.       Δρομολόγιο στις 14.05 για την κάλυψη των αναγκών του  7ώρου.
5.      Να υπάρχει ξεχωριστό δρομολόγιο για τους μαθητές  των Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού όλων των τάξεων
6.       Να μην μετακινούνται μαθητές   της Πρωτοβάθμιας με αστικά ή υπεραστικά της γραμμής αλλά με μισθωμένα  μέσα μεταφοράς.
7.       Να υπάρχει υποχρεωτικά συνοδός  κατά τη μεταφορά με μισθωμένα λεωφορεία των νηπίων αλλά και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.
8.    Η αποβίβαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας  να γίνεται στο χώρο του σχολείου. Σε περιπτώσεις δύσκολης πρόσβασης του λεωφορείου να συνοδεύονται μέχρι το σχολείο από το συνοδό.
                          Καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Α. Να δώσει άμεσα λύση  , δρομολογώντας λεωφορεία στις 12.30 για τα νήπια και τα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης  του Δημοτικού , αφού η αναμονή τους ξεπερνά ήδη τα 90 λεπτά. ( Για τα νήπια: 12.15-14.05, Α΄-Β΄τάξη: 12.25-14.05))
Β.  Να προβεί  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την  άμεση επίλυση των προβλημάτων.
 
Και την απάντηση του κου Καραΐσκου:
 
Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας, αναγνωρίζει ότι η βασική αιτία για τις δυσλειτουργίες που περιγράφει είναι η ΚΥΑ 1449/ 14.6.13 και τα όσα αυτή προβλέπει.
Επομένως η πρόσκληση ή η έκκληση για αλλαγές των προβλέψεων της ΚΥΑ,    οφείλει να τις απευθύνει στους συντάκτες της.  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Π.Ε. Φθιώτιδας ούτε έχει καταρτήσει την ΚΥΑ, ούτε έχει δυνατότητα να την τροποποιήσει.
Η Π.Ε. Φθιώτιδας από πολύ νωρίς – άνοιξη του 2014- είχε επισημάνει τις επιπτώσεις και από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2014 είχε ζητήσει τροποποιήσεις, που όμως δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα. Η Π.Ε. Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης, προσπάθησε  να μετριάσει τις επιπτώσεις όπου αυτό ήταν δυνατόν ή να εισηγηθεί την τροποποίηση στοιχείων της ΚΥΑ που σε άλλα σημεία πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα αναμένονται.
Μέχρι στιγμής κανένα αίτημα, στο πλαίσιο των υφιστάμενων θεσμικών προβλέψεων (δεν) εκκρεμεί στις υπηρεσίες μας.
Αν παρά ταύτα η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας έχει υπόψη της  κάτι σχετικό, παρακαλούμε να υποβληθεί άμεσα από τα αρμόδια όργανα –το Διευθυντή του σχολείου- στην αρμόδια υπηρεσία για να εξεταστεί και να επιλυθεί.
Η Π.Ε. Φθιώτιδας θεωρεί ότι έχει εξαντλήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητες της για την μεταφορά των μαθητών, από και προς το σχολείο και η οποιαδήποτε περαιτέρω αλλαγή, έχει σχέση με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που και εμείς και οι γονείς, όπως και οι εκπαιδευτικοί, επιδιώκουμε.
Διαβάστηκε 1456 φορές

Η επικαιρότητα σε όλη την Στερεά...

Απρ 27/2017 17.09.43

Το Λύκειο Ελληνίδων χορεύει και τραγουδά για την Άνοιξη

in Στερεοελλαδίτικα
Το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας διοργανώνει και φέτος την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση των προσχολικών, σχολικών και εφηβικών τμημάτων το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς… περισσότερα...
Απρ 27/2017 12.56.48

Συλλήψεις για λαθραίο καπνό στην Στερεά

in Στερεοελλαδίτικα
Συνελήφθησαν, στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε… περισσότερα...
Απρ 20/2017 03.05.47

Την Παρασκευή πανηγυρίζει το ιστορικότερο παρεκκλήσι της Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Ι Ε Ρ Α Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ Ε Π Ι Τ Η Ε Ο Ρ Τ Η Τ Η Σ Ζ Ω Ο Δ Ο Χ Ο Υ Π Η Γ Η Σ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ« ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ», ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΦΕΡΩΝΥΜΟ ΠΑΛΑΙΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ. ΠΕΜΠΤΗ… περισσότερα...
Απρ 19/2017 15.44.54

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και φιλοξενούν στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας το 19ο… περισσότερα...
Απρ 19/2017 01.22.39

Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τα Διάκεια 2017

in Στερεοελλαδίτικα
Οι εκδηλώσεις εορτασµού της τοπικής εορτής «∆ΙΑΚΕΙΑ», σε ανάµνηση της µάχης της Αλαµάνας και του µαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου ∆ιάκου, θα πραγµατοποιηθούν στη Λαµία από την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 έως το Σάββατο 29 Απριλίου 2017.… περισσότερα...
Απρ 10/2017 23.21.59

Επίσκεψη ειδικευμένων γιατρών στο Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας

in Στερεοελλαδίτικα
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Φροντίδας Υγείας του πληθυσμού του Δήμου Αγράφων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ειδικευμένων ιατρών του Νοσοκομείου Καρπενησίου στο Κέντρο Υγείας… περισσότερα...
Απρ 10/2017 02.14.09

Ο Θύμιος Καραΐσκος στην πασχαλινή αγορά στο Συν στον Άνθρωπο

in Στερεοελλαδίτικα
Από σήμερα Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών. Σήμερα γιορτάζουμε την θριαμβευτική είσοδο Ιησού στα Ιεροσόλυμα. Ένας θριαμβευτικός ερχομός όπου θα ακολουθήσει η εβδομάδα των παθών, η… περισσότερα...
Απρ 10/2017 02.05.09

Ενημέρωση για τα δρομολόγια του τρένου τις μέρες του Πάσχα

in Στερεοελλαδίτικα
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα λόγω της προβλεπόμενης εξαιρετικά μειωμένης επιβατικής κίνησης – όπως κάθε χρόνο – σε ορισμένα τοπικά δρομολόγια και γραμμές του… περισσότερα...
Απρ 06/2017 19.58.55

Πότε και πως θα γίνουν φέτος οι εγγραφές των νηπίων στα Δημοτικά Σχολεία

in Στερεοελλαδίτικα
Από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, κατόπιν των αλλαγών στις ημερομηνίες, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα ισχύσουν από φέτος. Σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντη… περισσότερα...
Απρ 04/2017 15.16.49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τετάρτη και Πέμπτη στον ΠΑΘΕ στην Λοκρίδα

in Στερεοελλαδίτικα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 5 και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Τραγάνα – Αταλάντη και Αταλάντη – Λιβανάτες, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών… περισσότερα...
Απρ 03/2017 16.04.19

Βραδυπορία στον ΠΑΘΕ για την μεταφορά αεροσκάφους την Τετάρτη 5 Απριλίου

in Στερεοελλαδίτικα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τανάγρας έως και τον Α/Κ Καλυφτάκη, με στόχο τη μεταφορά αεροσκάφους από την πολεμική αεροπορία. Ειδικότερα, την… περισσότερα...
Απρ 03/2017 15.56.24

Σε συναινετικό κλίμα η εκλογή μελών νομαρχιακών επιτροπών του ΤΕΕ

in Στερεοελλαδίτικα
Μετά από απόφαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, διεξήχθη η διαδικασία εκλογής των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών Ν. Βοιωτίας, Ν. Φωκίδας και Ν. Ευρυτανίας. Η διαδικασία έγινε σε ενωτικό κλίμα, χωρίς… περισσότερα...
Απρ 03/2017 15.34.43

Παρατείνεται η προθεσμία καταγραφής φυσικής παρουσίας των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

in Στερεοελλαδίτικα
Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέων ανακοινώνεται ότι, παρατείνεται έως τις 28 Απριλίου 2017 η προθεσμία για την καταγραφή φυσικής παρουσίας των δικαιούχων επιδομάτων. Παρακαλούνται οι… περισσότερα...
Απρ 02/2017 10.56.55

Τρέξε,αν μπορείς....

in Στερεοελλαδίτικα
ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΙΣΧΥΕΙ....ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΩΡΟ! Σας περιμένουμε στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ στη Λεωνίδου 9-11 | 2ος ΟΡΟΦΟΣ ! Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 4-4-2017 ώρα 21.15 στην προβολή της ταινίας «Τρέξε αν… περισσότερα...

Υγεία, τεχνολογία,πολιτιστικά

Υγεία

Απρ 11, 2017

Προσοχή ο διαβήτης θα είναι σε λίγο η μάστιγα του αιώνα!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει, σε παγκόσμιο επίπεδο, την επόμενη εικοσαετία ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις 227 εκατομμύρια νέοι ασθενείς, θα προστεθούν στα 415 εκατομμύρια πάσχοντες! Στα 227… περισσότερα...
Μαρ 28, 2017

Έλληνες ερευνητές θεράπευσαν τη νόσο Πάρκινσον σε πειραματόζωα

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν μια ουσία με την οποία πέτυχαν να θεραπεύσουν πειραματόζωα που έπασχαν από ζωική μορφή της νόσου Πάρκινσον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences… περισσότερα...
Μαρ 21, 2017

Νέα θεραπεία χωρίς νυστέρι για προστάτη!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια νέα, επαναστατική, αναίμακτη θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπερτροφίας του προστάτη, που εκδηλώνεται περίπου στο 50% των ανδρών άνω των 50 ετών, εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Πορτογαλία και μέσα σε διάστημα πενταετίας… περισσότερα...
Δεκ 17, 2016

Δίαιτα: 3 μεγάλα λάθη που σίγουρα κάνετε κι εσείς…

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Aυτή την περίοδο, δηλαδή ακριβώς πριν τις γιορτές, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε “επείγουσα” δίαιτα για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά που (μάλλον) κουβαλάμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αλλά αυτή η “βιασύνη” μας ωθεί σε βασικά λάθη.… περισσότερα...
Δεκ 07, 2016

Σώστε εύκολα μια ζωή! Δείτε τον τρόπο...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ένα video που δείχνει τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε επεισόδιο καρδιακής ανακοπής. Οι εικόνες είναι από σεμινάριο και άσκηση που πραγματοποιήθηκαν στην Πάρο, με τους διασώστες να… περισσότερα...

Πολιτιστικά

Ιουλ 15, 2016 1725

Πού πήγε πάλι ο... Jordan;

Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε για δύο παραστάσεις το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού…
Ιουν 07, 2016 1968

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2016, στα διεθνή…
Φεβ 26, 2016 2340

Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς…
Φεβ 14, 2016 2252

Ταινιες που πρέπει να δείτε σήμερα του ...Αγίου Βαλεντίνου!

Ερωτικές ιστορίες που εξελίσσονται διαφορετικά, με αναπάντεχο τέλος, και που…

Τεχνολογία

Απρ 27/2017 21.13.18

Ξεκίνησε η διανομή του Windows 10 Mobile Creators Update.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Windows 10 Mobile Creators Update (γνωστού και ως Windows 10 Mobile Redstone 2). Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία, όλοι τώρα θα μπορούν “να δημιουργούν, να μοιράζονται και να απολαμβάνουν την… περισσότερα...
Ιαν 19/2017 10.06.47

Έτσι θα βρίσκετε πλέον εύκολα πάρκιν...

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες. Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης… περισσότερα...
Νοε 18/2016 20.50.32

Μόνο ένα από τα τρία iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California,… περισσότερα...
Οκτ 22/2016 10.56.50

Το Galaxy S8 θα διαθέτει iris scanner και dual-camera setup.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει. Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό… περισσότερα...
Μαϊ 11/2016 07.59.19

Τα δέκα μυστικά του Facebook Messenger που πρέπει να ξέρετε

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Με 900 εκατομμύρια χρήστες, το Facebook Messenger είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω. Είναι, επίσης, κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Τα νέα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε… περισσότερα...