Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

 live FM-1

Ακούστε μας ζωντανά

 Ακούστε live FM-1 

 • Φρικτό τροχαίο στην Θηβών-Χαλκίδας.Διαμελίστηκε ο οδηγός ΙΧ

 • ΠΑΕ Λαμία: Δεν φταίει ο Δήμος για το ΔΑΚ,δρομολογούνται λεωφο...

 • Ο πρόεδρος των κυνηγών μιλά στον FM-1 για την νέα κυνηγετική ...

 • Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο για ζευγάρι παραθεριστών

 • Πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε...

 • Βάλτε όλα τα πούλμαν του ΚΤΕΛ και τα τουριστικά το Σάββατο γι...

 • Πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας στην Στερεά Ελλάδα


Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 11:40

Τα παράπονα των γονιών και η απάντηση της Περιφέρειας για τα μαθητικά.

Να μεριμνήσει ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια ανάλογα με την ώρα λήξης των μαθημάτων για να μην ταλαιπωρούνται νήπια και μικροί μαθητές του Δημοτικού, καλεί τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων  Γονέων & Κηδεμόνων  Α/θμιας Εκπ/σης .  

Πως να επιλύσουμε ένα θέμα που δεν δημιουργήσαμε εμείς, απαντά με γραπτή ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος,επικαλούμενος την ΚΥΑ που βάζει τους περιορισμούς και καλεί όποιον έχει κάτι διαφορετικό να το προτείνει και ν ατο διεκδικήσουν από κοινού.                                                             

Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις:

Της Επιτροπής Γονέων

Τη φετινή σχολική χρονιά δημιουργήθηκαν  πολλά  προβλήματα   στη μεταφορά των μικρών μαθητών,  που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία  και  στην   Α΄και  Β΄ τάξη του  Δημοτικού, κατόπιν γενίκευσης της εφαρμογής της Κ.Υ.Α. 1449/ 14.6.13.

Σε κοινή  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στις 30.9.14 μεταξύ  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και  Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.,  
                                                       διαπιστώσαμε ότι:
Για άλλη μια φορά , στο χώρο της εκπαίδευσης , θυσιάζονται οι βασικές ανάγκες των μαθητών στο βωμό των αριθμών .
Με την κατάργηση του ενδιάμεσου δρομολογίου των  12.30 εξαναγκάζονται   τα νήπια και οι  μαθητές  της Α΄ και  Β΄ τάξης  μετά το τέλος του διδακτικού ωραρίου τους  (12.15 και 12.25 αντίστοιχα), να περιμένουν για πάνω από μιάμιση ώρα το λεωφορείο των 2.00 -2.15 μ.μ. . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δικαίωμα των μικρών παιδιών για  ξεκούραση να μετατρέπεται σε καθημερινή ταλαιπωρία.
Είναι ολοφάνερο ότι η παραμονή τους στο σχολείο  είναι άσκοπη αφού δεν έχουν κάποιο διδακτικό αντικείμενο.  Επιπλέον δημιουργεί δυσλειτουργία στα υπόλοιπα τμήματα  και εγκυμονεί κινδύνους και για την ίδια την ασφάλεια των παιδιών μας.
Το σχολείο από θεσμός  μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης  μετατρέπεται σε σταθμό φύλαξης. Καταστρατηγείται στην πράξη ο παιδαγωγικός ρόλος του, καταστρατηγούνται στην πράξη  τα δικαιώματα των παιδιών.
Η καθημερινή μεταφορά μικρών παιδιών με  το αστικό της γραμμής  μαζί με άλλους επιβάτες  δεν εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά τους αφού τα αστικά λεωφορεία δεν έχουν  συνοδό ούτε ζώνες ασφαλείας  και τα παιδιά δεν μπορούν -λόγω ηλικίας - να προστατέψουν  τον εαυτό τους.
Σε κάποιες διαδρομές  μισθωμένων μαθητικών λεωφορείων  γίνεται σύμπτυξη δρομολογίων με αποτέλεσμα  μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να συνταξιδεύουν.   Σε αρκετές περιπτώσεις τα μικρά παιδιά βιώνουν  συμπεριφορές των μεγαλύτερων που δεν αρμόζουν στην ευαίσθητη ηλικία τους και υιοθετούν  αρνητικά πρότυπα.
Τέλος η έλλειψη συνοδού  έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα κατά την επιβίβαση, τη διαδρομή και την αποβίβαση των μαθητών.
                           Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων με κοινή απόφαση
                                                                     ζητάμε:
1.       Την αλλαγή της Κ.Υ.Α. 1449/14.6.13  με  κατάργηση της  υποχρεωτικής αναμονής  των μαθητών  μέχρι και  90 λεπτά (άρθρο 2 & 4).
2.        Δρομολόγιο στις 12.30 για την αποχώρηση των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού και των νηπίων.
3.       Δρομολόγιο στις 13.20 για την  αποχώρηση των μαθητών στο 6άωρο.
4.       Δρομολόγιο στις 14.05 για την κάλυψη των αναγκών του  7ώρου.
5.      Να υπάρχει ξεχωριστό δρομολόγιο για τους μαθητές  των Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού όλων των τάξεων
6.       Να μην μετακινούνται μαθητές   της Πρωτοβάθμιας με αστικά ή υπεραστικά της γραμμής αλλά με μισθωμένα  μέσα μεταφοράς.
7.       Να υπάρχει υποχρεωτικά συνοδός  κατά τη μεταφορά με μισθωμένα λεωφορεία των νηπίων αλλά και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.
8.    Η αποβίβαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας  να γίνεται στο χώρο του σχολείου. Σε περιπτώσεις δύσκολης πρόσβασης του λεωφορείου να συνοδεύονται μέχρι το σχολείο από το συνοδό.
                          Καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Α. Να δώσει άμεσα λύση  , δρομολογώντας λεωφορεία στις 12.30 για τα νήπια και τα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης  του Δημοτικού , αφού η αναμονή τους ξεπερνά ήδη τα 90 λεπτά. ( Για τα νήπια: 12.15-14.05, Α΄-Β΄τάξη: 12.25-14.05))
Β.  Να προβεί  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την  άμεση επίλυση των προβλημάτων.
 
Και την απάντηση του κου Καραΐσκου:
 
Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας, αναγνωρίζει ότι η βασική αιτία για τις δυσλειτουργίες που περιγράφει είναι η ΚΥΑ 1449/ 14.6.13 και τα όσα αυτή προβλέπει.
Επομένως η πρόσκληση ή η έκκληση για αλλαγές των προβλέψεων της ΚΥΑ,    οφείλει να τις απευθύνει στους συντάκτες της.  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Π.Ε. Φθιώτιδας ούτε έχει καταρτήσει την ΚΥΑ, ούτε έχει δυνατότητα να την τροποποιήσει.
Η Π.Ε. Φθιώτιδας από πολύ νωρίς – άνοιξη του 2014- είχε επισημάνει τις επιπτώσεις και από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2014 είχε ζητήσει τροποποιήσεις, που όμως δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα. Η Π.Ε. Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης, προσπάθησε  να μετριάσει τις επιπτώσεις όπου αυτό ήταν δυνατόν ή να εισηγηθεί την τροποποίηση στοιχείων της ΚΥΑ που σε άλλα σημεία πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα αναμένονται.
Μέχρι στιγμής κανένα αίτημα, στο πλαίσιο των υφιστάμενων θεσμικών προβλέψεων (δεν) εκκρεμεί στις υπηρεσίες μας.
Αν παρά ταύτα η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας έχει υπόψη της  κάτι σχετικό, παρακαλούμε να υποβληθεί άμεσα από τα αρμόδια όργανα –το Διευθυντή του σχολείου- στην αρμόδια υπηρεσία για να εξεταστεί και να επιλυθεί.
Η Π.Ε. Φθιώτιδας θεωρεί ότι έχει εξαντλήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητες της για την μεταφορά των μαθητών, από και προς το σχολείο και η οποιαδήποτε περαιτέρω αλλαγή, έχει σχέση με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που και εμείς και οι γονείς, όπως και οι εκπαιδευτικοί, επιδιώκουμε.
Διαβάστηκε 1532 φορές

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΑΝΩΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 14:03 δημοσιεύθηκε από ΜΑΝΩΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΜΕΣΑ ΛΥΣΗ!ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΔΕΝ!ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ,ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ.ΟΤΑΝ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΔΟΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ!ΕΡΧΕΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ,ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ 12'30 ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΙΣ 2-00ΜΕ 2-15?ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ?ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ,ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ?ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

http://www.loutraypatis.gr/gr/default.asp

Requirements

Η επικαιρότητα σε όλη την Στερεά...

Αυγ 19/2017 12.12.36

Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου (διαταγές μιας... άλλης εποχής)

in Στερεοελλαδίτικα
«Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου». Γλαφυρή διαταγή του Υπονωματάρχη στη Ματαράγκα της Καρδίτσας το 1907. Tο παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής… περισσότερα...
Αυγ 14/2017 13.22.15

Stop στις ανεμογεννήτριες από το ΣτΕ για την Καρυστία

in Στερεοελλαδίτικα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣτΕ ΠΕΡΙ ΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ENEL ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ Με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, από 11 Αυγούστου… περισσότερα...
Αυγ 13/2017 22.54.52

Σύλληψη αλλοδαπού για σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων

in Στερεοελλαδίτικα
Συνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου 12/8 στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, ένας 38χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων, για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Συγκεκριμένα,… περισσότερα...
Αυγ 09/2017 01.06.20

Ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου στο Γηροκομείο Στυλίδος

in Στερεοελλαδίτικα
Επίσκεψη στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας " Ίδρυμα Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων" Στυλίδος, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου ο Διοικητής της 695 Αποθήκης Πυρομαχικών Αυλακίου Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος… περισσότερα...
Αυγ 07/2017 16.51.17

Την Κυριακή πανηγύρισε η Ιστορική Ιερά Μονή Δαδίου

in Στερεοελλαδίτικα
Πανηγυρικά εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, την Κυριακή 6 Αυγούστου. Ο Μητροπολίτης Νικόλαος ιερούργησε και μίλησε στην πανηγυρίζουσα Ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Δαδίου,… περισσότερα...
Αυγ 03/2017 15.19.41

Το Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης στο φως του φεγγαριού

in Στερεοελλαδίτικα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Λαμιέων και οι Αινιάνες σας προσκαλούν σ' ενα μοναδικό χώρο για ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι με τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής : Λυδία Αγγελοπούλου (μεσόφωνος) και Σταμάτη Μπερή (τενόρο).… περισσότερα...
Αυγ 02/2017 10.40.57

«Πήτερ Παν & Τίνγκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ»

in Στερεοελλαδίτικα
Το θρυλικό παραμύθι του Τζέημς Μάθιου Μπάρι σε μια φαντασμαγορική θεατρική μεταφορά που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την Παιδική Σκηνή «Γιούλη Ηλιοπούλου» Η «Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση… περισσότερα...
Ιουλ 28/2017 10.49.48

Τριχρονο αγγελούδι δίνει μαχη για την ζωή του

in Στερεοελλαδίτικα
Πολύ ακριβά κόστισε η κίνηση Τρικαλινού πατέρα, να πάρει στην πλάτη τον 3,5 ετών γιο του και ταυτόχρονα να παίξει μπάλα. Σε μια προσπάθεια του πατέρα, ο μικρός ξέφυγε από τα χέρια του και έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος, με… περισσότερα...
Ιουλ 27/2017 17.27.04

Στο Τρίκορφο Φωκίδας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

in Στερεοελλαδίτικα
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεοκτίστου, επισκέφθηκε τα δύο Ιερά Ησυχαστήρια του Τρικόρφου. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στο… περισσότερα...
Ιουλ 18/2017 01.13.16

Το ΚΕΥΠ Λαμίας τίμησε την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα

in Στερεοελλαδίτικα
Την προστάτιδά του Αγία Παρθενομάρτυρα Μαρίνα εόρτασε την Δευτέρα 17 Ιουλίου το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, με την παρουσία πολλών προσκυνητών. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας… περισσότερα...
Ιουλ 18/2017 00.31.01

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διακινητής στη Θήβα

in Στερεοελλαδίτικα
Κατασχέθηκαν (46) ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (162,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη στη Θήβα, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για… περισσότερα...
Ιουλ 14/2017 13.43.11

Έκκληση για αίμα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Στο πλαίσιο των πανελληνίως αυξημένων αναγκών και της έλλειψης σε μονάδες αίματος και παραγωγών του – ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – παρακαλείτε όποιος επιθυμεί – αιμοδότης ή μη – να δώσει αίμα στην αιμοδοσία του Γ.Ν.… περισσότερα...
Ιουλ 14/2017 01.33.07

Εξάρθρωση κυκλώματος τοκογλύφων.Στη Χαλκίδα η έδρα του αρχιτοκογλύφου.

in Στερεοελλαδίτικα
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η επιχείρηση… περισσότερα...
Ιουλ 13/2017 14.20.20

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στα Οινόφυτα.2 τραυματίες

in Στερεοελλαδίτικα
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο 39 χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Όταν ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο, υπήρχαν… περισσότερα...

Υγεία, τεχνολογία,πολιτιστικά

Υγεία

Αυγ 13, 2017

13 Αυγούστου ημέρα αριστερόχειρων

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η 13η Αυγούστου είναι μια μικρή γιορτή για το 10-12% των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Σήμερα, λοιπόν, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων! Για χρόνια ολόκληρα οι αριστερόχειρες γινόντουσαν αντικείμενο… περισσότερα...
Ιουν 17, 2017

Τηγανητές πατάτες-φόνισσες!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, που τρώγεται μετά μανίας ως συνοδευτικό ή και ως κυρίως πιάτο, οι τηγανητές πατάτες, ενοχοποιούνται για πρόκληση πρόωρου θανάτου, αν κάποιος τις τρώει δύο φορές την εβδομάδα ή παραπάνω.… περισσότερα...
Ιουν 08, 2017

Το λευκό ή το μαύρο ψωμί είναι τελικά πιο υγιεινό;

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο ερώτημα ποιό είδος ψωμιού είναι το πιο υγιεινό, η απάντηση μιας νέας μικρής ισραηλινής επιστημονικής έρευνας είναι ότι αυτό τελικά εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, καθώς δεν αντιδρά ο οργανισμός όλων των ανθρώπων με τον ίδιο… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

Το ταχίνι στη μάχη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί στα σούπερ τρόφιμα, καθώς η κατανάλωσή του αποδεδειγμένα μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας και την… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

Χάστε 8 κιλά σε 2 μήνες...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν το πήρατε απόφαση και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε δίαιτα και να απαλλαγείτε από τα λίγα ή τα πολλά κιλά που βαραίνουν το σώμα και τη διάθεσή σας, εμείς σας ετοιμάσαμε την ιδανική δίαιτα για να πετύχετε τον σκοπό σας. Όλες οι… περισσότερα...

Πολιτιστικά

Αυγ 09, 2017 183

Παντρολογήματα στην...Στυλίδα!

Η νέα παραγωγή του Θεάτρου Εξαρχής, τη φετινή θεατρική σαιζόν, με εφαλτήριο το…
Μαϊ 18, 2017 457

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την ερχόμενη Πέμπτη, 18…
Ιουλ 15, 2016 2283

Πού πήγε πάλι ο... Jordan;

Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε για δύο παραστάσεις το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού…
Ιουν 07, 2016 2565

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2016, στα διεθνή…

Τεχνολογία

Μαϊ 18/2017 10.13.30

Μας αφορά όλους. Τι είναι το ransomware και πως 'χτυπά'.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Παγκόσμια αναταραχή έχει προκαλέσει η γιγάντια κυβερνοεπίθεση που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με στόχο δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Εν δυνάμει θύματα όμως, είμαστε όλοι και καλό είναι να… περισσότερα...
Απρ 27/2017 21.13.18

Ξεκίνησε η διανομή του Windows 10 Mobile Creators Update.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Windows 10 Mobile Creators Update (γνωστού και ως Windows 10 Mobile Redstone 2). Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία, όλοι τώρα θα μπορούν “να δημιουργούν, να μοιράζονται και να απολαμβάνουν την… περισσότερα...
Ιαν 19/2017 10.06.47

Έτσι θα βρίσκετε πλέον εύκολα πάρκιν...

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες. Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης… περισσότερα...
Νοε 18/2016 20.50.32

Μόνο ένα από τα τρία iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California,… περισσότερα...
Οκτ 22/2016 10.56.50

Το Galaxy S8 θα διαθέτει iris scanner και dual-camera setup.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει. Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό… περισσότερα...