Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

 live FM-1

Ακούστε μας ζωντανά

 Ακούστε live FM-1 

Χωρίς τον Γιάννη στο Eurobasket 2017: Σοκ για την Ελλάδα

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπ&...

Ξάνθη-Λαμία live 0-0 τελικό!

Παρακολουθείστε ζωντανά τ&et...

Άφησε την τελευταία του πνοή στις διακοπές

Άτυχος στάθηκε ένας 67χρονος &pi...

Ενωσιακούς προπονητές αναζητά η ΕΠΣΦ

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜ&Alpha...

Χανή ανακοίνωσε ο Κηφισσός Κάτω Τιθορέας

Εντατικά ετοιμάζονται οι ομά...

 • Χωρίς τον Γιάννη στο Eurobasket 2017: Σοκ για την Ελλάδα

 • Ξάνθη-Λαμία live 0-0 τελικό!

 • Άφησε την τελευταία του πνοή στις διακοπές

 • Ενωσιακούς προπονητές αναζητά η ΕΠΣΦ

 • Χανή ανακοίνωσε ο Κηφισσός Κάτω Τιθορέας

 • Με 3 τερματοφύλακες η Λαμία στην Ξάνθη.Όλη η αποστολή

 • Η προκήρυξη της ΕΠΣΦ για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Φθιώτιδας


Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 22:55

Νίκος Σταυρογιάννης:Διεκδικούμε τον θεσμικό ρόλο που μας αρμόζει

 «Να δοθεί, επιτέλους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο θεσμικός ρόλος που της αρμόζει» υπογράμμισε  ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απεύθυνε στην κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, στο συνεδριακό κέντρο του Κάστρου Λαμίας.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης σημείωσε:

         «Με χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στη Λαμία, την έδρα του Δήμου μας και πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Θα ήταν, βέβαια, μεγαλύτερη η χαρά μου, εάν το αντικείμενο της σημερινής διευρυμένης συνεδρίασης είχε σχέση με την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και όχι με την αναζήτηση τρόπων άμυνας και αντίδρασης της Αυτοδιοίκησης απέναντι σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα μιας επιτροπής που ο ίδιος ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι δε δεσμεύει μεν την κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε ακόμα τις δικές της θέσεις.

          Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και ποικίλα. Υπάρχει βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και όλων των άλλων κομμάτων να δοθεί στην αυτοδιοίκηση ο θεσμικός ρόλος που της αναλογεί ή βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη προσπάθεια απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της, των αιρετών δηλαδή που την υπηρετούν και, μάλιστα, υπό τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε;

Για τα ζητήματα που μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου με βάση το πόρισμα της Επιτροπής όσον αφορά το σύστημα εκλογής των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων, να σας θυμίσω, αγαπητοί συνάδελφοι, τις θέσεις της ΚΕΔΕ από το τελευταίο τακτικό συνέδριο της Θεσσαλονίκης:

 1. Προηγείται η μεταρρύθμιση, οι αλλαγές και μετά συζητούμε για το εκλογικό σύστημα.

Και επιτρέψτε μου μια επισήμανση: η ανάγκη αναλογικότερης εκπροσώπησης του Δημοτικού Συμβουλίου και διασφάλισης της σύγκλισης των δημοτικών παρατάξεων με διαφάνεια δε λύνεται με το να δημιουργήσουμε ζητήματα διοίκησης στο Δήμο με αδιαφανείς διεργασίες για πλειοψηφίες που δε θα βασίζονται σε συγκλίσεις θέσεων αλλά σε προσεγγίσεις άλλων στόχων και σκοπών.

 1. Η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών.
 2. Να μπει τέλος στη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων.
 3. Και βέβαια να επαναλάβω πως το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει, αφού συνομιλήσει με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία, να καταθέσει τις προτάσεις του. Στο μεταξύ εμείς οφείλουμε να αποκρυσταλλώσουμε θέσεις και απόψεις και να είμαστε έτοιμοι με οριστικές θέσεις και προτάσεις για τη συζητούμενη μεταρρύθμιση η οποία πρέπει και μπορεί να περιλαμβάνει συνολικά τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.

Η μεταρρύθμιση αυτή, πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού επιτελικού κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και όχι στην υποβάθμισή του, αφού είναι γενικά αποδεκτό ότι είναι, ίσως, ο μόνος θεσμός της πολιτείας, του κράτους που έμεινε όρθιος στα χρόνια της κρίσης, στηρίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών και συμβάλλοντας στην επίλυση πολλών ζητημάτων που δεν είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης.

Τα παραδείγματα πολλά και σε όλους γνωστά.

Και βέβαια να υπάρχει πλήρης διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων άρα και ευθυνών μεταξύ Δήμων και Περιφερειών. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι η περιφερειακή Αυτοδιοίκηση υπάρχει για να υπηρετεί άλλους σκοπούς και ανάγκες και άλλους η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Δε θα ήθελα να αναφερθώ επί μακρόν και να σας κλέψω χρόνο σε επιμέρους ζητήματα, θα ήταν όμως παράλειψή μου να μην επισημάνω ότι, για μας τους περιφερειακούς Δήμους, είναι αδιανόητη η συζήτηση για κατάργηση των Τοπικών Συμβουλίων, γιατί χωρίς αυτά και τους Προέδρους τους δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε στις απομακρυσμένες κοινότητες. Ίσα- ίσα που πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους. Και να δούμε με τη δέουσα προσοχή ζητήματα όπως αυτά των ξεχωριστών ψηφοδελτίων στις Δημοτικές Ενότητες. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε τη διάλυση των Καλλικρατικών Δήμων, υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός της ειλικρίνειας, ας τον ακολουθήσουμε και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.  

Όπως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι μέσα στην κυβέρνηση εμμένουν στην αφαίρεση της δυνατότητας των Δημάρχων να επιλέγουν τους Γενικούς Γραμματείς μια με το διορισμό εκτελεστικών και την άλλη με επιλογή από μια μικρή ελεγχόμενη λίστα. Όλα αυτά δημιουργούν καχυποψία και δεν συμβάλλουν στην αναγκαιότητα ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου.

Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στο ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στη καθαριότητα του Δήμου. Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και συνεχίζει να αντιμετωπίζεται χωρίς να διασφαλίζεται εκ των προτέρων νομοτεχνικά η πληρωμή των εργαζομένων. Όπως και στην εμμονή των δανειστών μας και στην αδυναμία των κυβερνήσεων να πείσουν ότι οι ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, Δήμοι και ΔΕΥΑ δεν επηρεάζουν τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Αν συνεχίσουμε έτσι, ΔΕΥΑ και υπηρεσίες των Δήμων σε πολύ λίγα χρόνια δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Και να κλείσω λέγοντας ότι η αυτοδιοίκηση πρώτο βαθμού είναι αποκλεισμένη από το ΕΣΠΑ και χρειάζεται ειδικό χρημαδοτικό εργαλείο με πόρους από συγκεκριμένες πηγές ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, ΕΤΕ, Πράσινο Ταμείο κ.α Και μια νομοθετική ρύθμιση, επιτέλους, για να αλλάξει το άρθρο 20 του νόμου 4387/2016 που στερεί τη δυνατότητα από πολλούς αιρετούς να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους σε θέσεις ευθύνης (μέλη ΔΣ, νομικών προσώπων, Αντιδήμαρχοι και άλλα). Η αλλαγή του Καλλικράτη και η μεταρρύθμιση της Δημόσιας διοίκησης είναι ζωτικής σημασίας σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Είναι εθνική υπόθεση, υπόθεση όλων. Μας αφορά όλους. Κεντρική και αποκεντρωμένη διοίκηση, Περιφέρειες, Δήμους και τοπικές κοινωνίες και γι αυτό πρέπει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλους με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις που να εδράζονται σε επιχειρήματα και στη βάση της συνεννόησης, της σύγκλισης και της κοινής στόχευσης.

Είναι ιστορική ευθύνη της Αυτοδιοίκησης ενωμένη και πάνω από τα μικρά και τα λίγα που μας χωρίζουν, να παλέψει για μια καλύτερη χώρα στην οποία οι Δήμοι με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας στηρίζοντας τη δύσκολη καθημερινότητα των τοπικών μας κοινωνιών.»

Διαβάστηκε 171 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

http://www.loutraypatis.gr/gr/default.asp

Requirements

Η επικαιρότητα σε όλη την Στερεά...

Αυγ 19/2017 12.12.36

Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου (διαταγές μιας... άλλης εποχής)

in Στερεοελλαδίτικα
«Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου». Γλαφυρή διαταγή του Υπονωματάρχη στη Ματαράγκα της Καρδίτσας το 1907. Tο παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής… περισσότερα...
Αυγ 14/2017 13.22.15

Stop στις ανεμογεννήτριες από το ΣτΕ για την Καρυστία

in Στερεοελλαδίτικα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣτΕ ΠΕΡΙ ΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ENEL ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ Με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, από 11 Αυγούστου… περισσότερα...
Αυγ 13/2017 22.54.52

Σύλληψη αλλοδαπού για σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων

in Στερεοελλαδίτικα
Συνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου 12/8 στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, ένας 38χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων, για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Συγκεκριμένα,… περισσότερα...
Αυγ 09/2017 01.06.20

Ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου στο Γηροκομείο Στυλίδος

in Στερεοελλαδίτικα
Επίσκεψη στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας " Ίδρυμα Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων" Στυλίδος, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου ο Διοικητής της 695 Αποθήκης Πυρομαχικών Αυλακίου Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος… περισσότερα...
Αυγ 07/2017 16.51.17

Την Κυριακή πανηγύρισε η Ιστορική Ιερά Μονή Δαδίου

in Στερεοελλαδίτικα
Πανηγυρικά εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, την Κυριακή 6 Αυγούστου. Ο Μητροπολίτης Νικόλαος ιερούργησε και μίλησε στην πανηγυρίζουσα Ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Δαδίου,… περισσότερα...
Αυγ 03/2017 15.19.41

Το Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης στο φως του φεγγαριού

in Στερεοελλαδίτικα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Λαμιέων και οι Αινιάνες σας προσκαλούν σ' ενα μοναδικό χώρο για ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι με τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής : Λυδία Αγγελοπούλου (μεσόφωνος) και Σταμάτη Μπερή (τενόρο).… περισσότερα...
Αυγ 02/2017 10.40.57

«Πήτερ Παν & Τίνγκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ»

in Στερεοελλαδίτικα
Το θρυλικό παραμύθι του Τζέημς Μάθιου Μπάρι σε μια φαντασμαγορική θεατρική μεταφορά που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την Παιδική Σκηνή «Γιούλη Ηλιοπούλου» Η «Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση… περισσότερα...
Ιουλ 28/2017 10.49.48

Τριχρονο αγγελούδι δίνει μαχη για την ζωή του

in Στερεοελλαδίτικα
Πολύ ακριβά κόστισε η κίνηση Τρικαλινού πατέρα, να πάρει στην πλάτη τον 3,5 ετών γιο του και ταυτόχρονα να παίξει μπάλα. Σε μια προσπάθεια του πατέρα, ο μικρός ξέφυγε από τα χέρια του και έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος, με… περισσότερα...
Ιουλ 27/2017 17.27.04

Στο Τρίκορφο Φωκίδας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

in Στερεοελλαδίτικα
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεοκτίστου, επισκέφθηκε τα δύο Ιερά Ησυχαστήρια του Τρικόρφου. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στο… περισσότερα...
Ιουλ 18/2017 01.13.16

Το ΚΕΥΠ Λαμίας τίμησε την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα

in Στερεοελλαδίτικα
Την προστάτιδά του Αγία Παρθενομάρτυρα Μαρίνα εόρτασε την Δευτέρα 17 Ιουλίου το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, με την παρουσία πολλών προσκυνητών. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας… περισσότερα...
Ιουλ 18/2017 00.31.01

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διακινητής στη Θήβα

in Στερεοελλαδίτικα
Κατασχέθηκαν (46) ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (162,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη στη Θήβα, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για… περισσότερα...
Ιουλ 14/2017 13.43.11

Έκκληση για αίμα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Στο πλαίσιο των πανελληνίως αυξημένων αναγκών και της έλλειψης σε μονάδες αίματος και παραγωγών του – ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – παρακαλείτε όποιος επιθυμεί – αιμοδότης ή μη – να δώσει αίμα στην αιμοδοσία του Γ.Ν.… περισσότερα...
Ιουλ 14/2017 01.33.07

Εξάρθρωση κυκλώματος τοκογλύφων.Στη Χαλκίδα η έδρα του αρχιτοκογλύφου.

in Στερεοελλαδίτικα
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η επιχείρηση… περισσότερα...
Ιουλ 13/2017 14.20.20

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στα Οινόφυτα.2 τραυματίες

in Στερεοελλαδίτικα
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο 39 χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Όταν ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο, υπήρχαν… περισσότερα...

Υγεία, τεχνολογία,πολιτιστικά

Υγεία

Αυγ 13, 2017

13 Αυγούστου ημέρα αριστερόχειρων

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η 13η Αυγούστου είναι μια μικρή γιορτή για το 10-12% των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Σήμερα, λοιπόν, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων! Για χρόνια ολόκληρα οι αριστερόχειρες γινόντουσαν αντικείμενο… περισσότερα...
Ιουν 17, 2017

Τηγανητές πατάτες-φόνισσες!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, που τρώγεται μετά μανίας ως συνοδευτικό ή και ως κυρίως πιάτο, οι τηγανητές πατάτες, ενοχοποιούνται για πρόκληση πρόωρου θανάτου, αν κάποιος τις τρώει δύο φορές την εβδομάδα ή παραπάνω.… περισσότερα...
Ιουν 08, 2017

Το λευκό ή το μαύρο ψωμί είναι τελικά πιο υγιεινό;

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο ερώτημα ποιό είδος ψωμιού είναι το πιο υγιεινό, η απάντηση μιας νέας μικρής ισραηλινής επιστημονικής έρευνας είναι ότι αυτό τελικά εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, καθώς δεν αντιδρά ο οργανισμός όλων των ανθρώπων με τον ίδιο… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

Το ταχίνι στη μάχη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί στα σούπερ τρόφιμα, καθώς η κατανάλωσή του αποδεδειγμένα μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας και την… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

Χάστε 8 κιλά σε 2 μήνες...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν το πήρατε απόφαση και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε δίαιτα και να απαλλαγείτε από τα λίγα ή τα πολλά κιλά που βαραίνουν το σώμα και τη διάθεσή σας, εμείς σας ετοιμάσαμε την ιδανική δίαιτα για να πετύχετε τον σκοπό σας. Όλες οι… περισσότερα...

Πολιτιστικά

Αυγ 09, 2017 172

Παντρολογήματα στην...Στυλίδα!

Η νέα παραγωγή του Θεάτρου Εξαρχής, τη φετινή θεατρική σαιζόν, με εφαλτήριο το…
Μαϊ 18, 2017 444

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την ερχόμενη Πέμπτη, 18…
Ιουλ 15, 2016 2261

Πού πήγε πάλι ο... Jordan;

Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε για δύο παραστάσεις το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού…
Ιουν 07, 2016 2546

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2016, στα διεθνή…

Τεχνολογία

Μαϊ 18/2017 10.13.30

Μας αφορά όλους. Τι είναι το ransomware και πως 'χτυπά'.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Παγκόσμια αναταραχή έχει προκαλέσει η γιγάντια κυβερνοεπίθεση που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με στόχο δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Εν δυνάμει θύματα όμως, είμαστε όλοι και καλό είναι να… περισσότερα...
Απρ 27/2017 21.13.18

Ξεκίνησε η διανομή του Windows 10 Mobile Creators Update.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Windows 10 Mobile Creators Update (γνωστού και ως Windows 10 Mobile Redstone 2). Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία, όλοι τώρα θα μπορούν “να δημιουργούν, να μοιράζονται και να απολαμβάνουν την… περισσότερα...
Ιαν 19/2017 10.06.47

Έτσι θα βρίσκετε πλέον εύκολα πάρκιν...

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες. Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης… περισσότερα...
Νοε 18/2016 20.50.32

Μόνο ένα από τα τρία iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California,… περισσότερα...
Οκτ 22/2016 10.56.50

Το Galaxy S8 θα διαθέτει iris scanner και dual-camera setup.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει. Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό… περισσότερα...