Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
  • Στις 5 Μαΐου η δίκη Μαγκούφη στη Λαμία!

  • Γιατί δεν πήγε στο Δ/Σ ο Γιώργος Κοτρωνιάς και η παράταξή του

  • Λαμία: Υποδέχονται τον Μάη με ανθοκομική έκθεση

  • Απογείωσε την Προστιθέμενη Αξία του προϊόντος σου, στόχευσε σ...

  • Εφετείο Λαμίας:Διακοπή για τις 24 Μαΐου και πάλι στη δίκη Κορ...

  • Πήγαμε στην εκδήλωση για τον Καπετάν Νικηφόρο στην Λαμία

  • Τώρα: Πυρκαγιά σε ΙΧ στην είσοδο του Κάστρου Λαμίας


Η έφεση του Χρήστου Μαγκούφη, τ.βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την Τετάρη 26/4/17, στη Λαμία. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Το κατηγορητήριο:

" Κατηγορούμενος: Χρήστος Μαγκούφης του Ευθυμίου
Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας την 7-4-2011 και περί ώρα 22.45 με πρόθεση προξένησε στην εγκαλούσα, Αθανασία Γαλάνη του Ευάγγελου, σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας της και ειδικοτερα στον ανωτέρω τόπο, στο χώρο των διοδίων, επιτέθηκε εναντίον της τελευταίας και αφού την ακινητοποίησε μεταξύ του αυτοκινήτου του και του εκεί υπάρχοντος εκδοτηρίου των διοδίων, την άρπαξε από το γιακά του μπουφάν που φορούσε, και άρχισε να τη χτυπάει εναλλάξ στο αυτοκίνητο του και στο γκισέ των διοδίων με αποτέλεσμα να της προκαλέσει ρωγμώδες κάταγμα 10ης πλευράς."
 Αλληλέγγυοι, κάτοικοι της Φθιώτιδας, μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και της Ανταρσυα, έδωσαν το αλληλέγγυο παρόν στην συναγωνίστρια Σούλα Γαλάνη.
Η συναγωνίστρια μας, δήλωσε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της ότι για πρώτη φορά στη ζωή της έπεσε θύμα βίας και μάλιστα από έναν μεγαλόσωμο άνδρα. 
Η οργή της ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν έμαθε ότι ο άνδρας που την τραμπούκισε ήταν μέλος του κοινοβουλίου!
Η δίκη διακόπηκε λόγω παρελεύσεως ωραρίου και θα συνεχιστεί την 5/5/17.
Από την ιστοσελίδα http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/
H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Windows 10 Mobile Creators Update (γνωστού και ως Windows 10 Mobile Redstone 2).
Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία, όλοι τώρα θα μπορούν “να δημιουργούν, να μοιράζονται και να απολαμβάνουν την εμπειρία του 3D και της mixed reality, καθώς και να συνδέονται με άλλους ταχύτερα… ενώ επιπλέον δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε gamer να μεταδίδει ζωντανά το παιχνίδι τους. Με την αναβάθμιση Creators Update, ο Microsoft Edge θα είναι ο πρώτος browser που φέρνει το 3D στον ιστό”.
Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες αλλαγές σε χαρακτηριστικά και εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Για παράδειγμα ο Microsoft Edge διαθέτει τώρα μία επιλογή “Snooze”, που σας υπενθυμίζει ότι έχετε μία ανοιχτή καρτέλα που δεν έχετε διαβάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και η Cortana θα σας το πει με σχετική ειδοποίηση στο Κέντρο Ενεργειών (Action Center).
Αν είστε από τους χρήστες που διαβάζουν βιβλία στο smartphone τους, και όχι σε κάποιον κλασικό e-book reader, θα εκτιμήσετε την υποστήριξη EPUB απευθείας από τον browser Edge. Αν θέλετε να αγοράσετε e-books, μπορείτε να το κάνετε μέσω του Windows Store, αν και η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά των Η.Π.Α.
Πολλά χαρακτηριστικά έχουν επίσης μεταφερθεί από την έκδοση desktop του Creators Update όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη σύνδεση WiFi σε συγκεκριμένη ώρα που θα έχετε ορίσει. Ένα ακόμη ωραίο χαρακτηριστικό, είναι η δυνατότητα επαναφοράς κάποιου app στην αρχική του κατάσταση, αντί να οδηγείστε αναγκαστικά στην απεγκατάσταση και στην επανεγκατάσταση του αν κριθεί αναγκαίο.
Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στην Cortana με το Creators Update, που τώρα μπορεί και διαχειρίζεται τη αναπαραγωγή και την ένταση του ήχου και μπορείτε να τη ρωτήσετε “What’s Playing” για να μάθετε το τραγούδι που ακούγεται από το FM radio. Επίσης, οι εφαρμογές-ξυπνητήρια τρίτων μπορούν να σας ξυπνούν ακόμα και όταν οι Quiet Hours στην Cortana είναι ενεργοποιημένες.
Οι συσκευές που θα ενημερωθούν με το Windows 10 Mobile Creators Update είναι λίγες, και είναι οι HP Elite x3, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 640/640XL, Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 950/950 XL, Alcatel IDOL 4S, Alcatel OneTouch Fierce XL, SoftBank 503LV, VAIO Phone Biz, MouseComputer MADOSMA Q601 και Τrinity NuAns NEO.
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 20:12

Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;

Του Βασίλη Πάικου
Πιάσαμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9%, οχτώ φορές μεγαλύτερο του μνημονιακού στόχου.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Απ’ ο,τι φαίνεται κλείνει, όπου να ναι, η δεύτερη αξιολόγηση, με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Πιθανότατα με συμφωνία- πακέτο, που θα περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους και τα, μετά το 2018, πρωτογενή πλεονάσματα.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες πήγαν πολύ καλά οι επαφές του Τσακαλώτου, του Χουλιαράκη και του Παπαδημητρίου στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όλες οι δηλώσεις των ξένων αξιωματούχων, ακόμη και του Σόιμπλε, ήταν πολύ θετικές για την Ελλάδα.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Τα προβλεπόμενα, και ήδη συμφωνηθέντα αντίμετρα, θα ανακουφίσουν ουσιαστικά τις ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν διαθέτει πια πολιτικό αφήγημα, ευρισκόμενη σε πλήρη αντιπολιτευτική αμηχανία. Δεδομένου ότι είχε στηρίξει εξ ολοκλήρου την στρατηγική της στο αίτημα για εκλογές. Αίτημα το οποίο πλέον βρίσκεται στο κενό.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Μια Εξεταστική και μια Προανακριτική Επιτροπή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή. Για βασίμως εικαζόμενα σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για τα μαύρα 85 δις στο χώρο της Υγείας η μεν, για τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά η δε.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Δύο δικαστικοί φάκελοι έφτασαν στη Βουλή, που αφορούν υπέρογκες και παράνομες χρηματοδοτήσεις ύποπτων ΜΚΟ, από το Υπουργείο Εξωτερικών «ενδιαφέροντος» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Δύο πρώην μεγαλοτραπεζίτες, επιλογής του παλαιού δικομματισμού, εγκαλούνται και ερευνώνται δικαστικώς για «άγρια παιχνίδια» με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Οι δύο μεγάλοι εθνικοί οδικοί άξονες, αυτός της Ολυμπίας Οδού και ο άλλος της Ιονίας Οδού, των οποίων οι εργασίες είχαν παγώσει επί τέσσερα χρόνια, ετοιμάστηκαν, εγκαινιάστηκαν και δόθηκαν ήδη στην κυκλοφορία. Μετά από την επανέναρξη και την επιτάχυνση των εργασιών τους την τελευταία διετία.
-Ναι, αλλά για την Βενεζουέλα τι λέτε;
Πως είναι δυνατόν να εκδίδει η ΝΔ, χωρίς ντροπή, ανακοίνωση-μήνυμα για την 50η μαύρη επέτειο
της 21ης Απριλίου, όταν στα ανώτατα αξιώματά της βρίσκονται θαυμαστές και υμνητές της Χούντας. Όταν ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος υπήρξε διορισμένος από τον Δικτάτορα αρχηγός της νεολαίας του. Όταν ο αντιπρόεδρός της αλληλογραφούσε με τον Παττακό. Αμφισβητούσε δε (και πιθανότατα εξακολουθεί να αμφισβητεί) τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.
-Ναι, αλλά για τη Βενεζουέλα τι λέτε;
Έτσι λοιπόν, Βενεζουέλα δια πάσαν νόσον. Καλά είναι. Άντε και του χρόνου καλύτερα.
Α ναι, να συγκληθεί εκτάκτως η Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Προκειμένου να συζητήσει και να ερευνήσει (ίσως και να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας) γιατί οι γάλλοι σοσιαλδημοκράτες πάθανε ΠΑΣΟΚ. Και γιατί βγήκε τρίτος ο Φρανσουά Φιγιόν. Αν και έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον Κυριάκο…

Συνεδριάζει από τις 3.30 σήμερα το μεσημέρι το Δ/Σ Λαμιέων με 34 θέματα ημερήσιας διάταξης,ερωτήσεις και ανακοινώσεις.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας π. δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει τον τρόπο και την ώρα που συγκαλείται η συνεδρίαση από την οποία απουσιάζει ο συνδυασμός του σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 
Διαβάστε και την ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά χωρίς να υπάρχει κάποιο  επείγον ζήτημα προσκαλείται το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας ημέρα Πέμπτη,  εργάσιμη , στις τρεισήμισι το μεσημέρι σε τακτική συνεδρίαση.

     Για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας παρά το γεγονός ότι το έχει επισημάνει πολλές φορές και εγγράφως δεν προσκαλείται κανονικά στο δημοτικό συμβούλιο.

     Αυτές οι πρακτικές πέραν της τυπικής παρατυπίας είναι  ενδεικτικές της απαξίωσης με την οποία αντιμετωπίζεται από την Δημοτική Αρχή ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου και ο θεσμός της δημοκρατικής εκπροσώπησης των πολιτών μέσω των δημοτικών παρατάξεων..

     Για το λόγο αυτό δεν συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επισημάνουμε την φαινόμενη προσπάθεια υποβάθμισης του οργάνου και να διασφαλίσουμε την δημοκρατική λειτουργία του .

     Σε οτι αφορά τις αποφάσεις που πιθανόν να ληφθούν σήμερα θεωρούμε ότι πολιτικά και τυπικά είναι άκυρες.

                                                 Για την κοινωνική συμμαχία     

                                                       Γιώργος Ν Κοτρωνιάς

 Το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας διοργανώνει και φέτος την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση των προσχολικών, σχολικών και εφηβικών τμημάτων το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

      Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, θα παρουσιαστούν έθιμα, τραγούδια και χοροί της Άνοιξης και του Πάσχα από την Ελληνική Παράδοση.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Σταυρό Λαμίας οργανώνεται ανθοκομική έκθεση με την απράλληλη πραγματοποίηση μουσικοχορευτικής βραδιάς, από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.Η Έκθεση διοργανώνεται  στην πλατεία της Νέας Βράχας στο Σταυρό και στηρίζεται από τοπικούς συμβούλους και τον Δήμο Λαμιέων.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

Ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Βράχας, διοργανώνει την 3η Ανθοκομική Έκθεση Σταυρού στην πλατεία της Νέας Βράχας, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 8:30 μ. μ. και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Απριλίου.Η 3η Ανθοκομική Έκθεση θα πλαισιωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο από τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού.

Συνελήφθησαν, στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (200) γραμμαρίων.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και διατάχθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

1941: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Αθήνα, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου της Κατοχής. Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, με τα «κατάκλειστα σπίτια», όπως έλεγε λίγες ώρες πριν το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα της «ελεύθερης ακόμη Αθήνας».

1840: Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος στο παλάτι του Γουεστμίνστερ του Λονδίνου, που σήμερα «φιλοξενεί» τη βρετανική Βουλή.

1875: Στην Ελλάδα, τη διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο Χαρίλαος Τρικούπης.

1908: Τελετή έναρξης των 4ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Διαρκούν 6 μήνες έως τις 31 Οκτωβρίου και κατέχουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας. Συμμετέχουν 1999 αθλητές και 36 αθλήτριες.

1910: Η γαλλική Εθνοσυνέλευση αρνείται να υπογράψει το νόμο για την παροχή του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες.

1941: Η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε με δηλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς.

1945: Ο Μπενίτο Μουσολίνι συλλαμβάνεται από Ιταλούς παρτιζάνους. Την ίδια μέρα, οι Σύμμαχοι απορρίπτουν πρόταση ειρήνης από τον αρχηγό των SS Χάινριχ Χίμλερ, επιμένοντας στην άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας.

Του Πάνου Κοντογεώργου*

Προ των πυλών, βρίσκεται η μεταρρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση με την αλλαγή του Καλλικράτη και τη δημιουργία νέου μοντέλου οργάνωσης και διοίκησης του Κράτους. Απώτερος στόχος η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από την Κεντρική διοίκηση στο εγγύτερο για τον πολίτη επίπεδο, αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην μετά – Καλλικράτη εποχή θα πρέπει οι δομές του κράτους να γίνουν ολιγότερο γραφειοκρατικές καθώς 6 χρόνια μετά από την εφαρμογή του ανέδειξε στοιχεία που χρήζουν επικαιροποίησης.

Είναι σε όλους γνωστό ότι στη δύσκολη εποχή των Μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, οι Δήμοι άπλωσαν ένα δίχτυ προστασίας στους κοινωνικά αδύναμους πολίτες και οικογένειες, παρά την οικονομική αφαίμαξη που έχουν υποστεί και ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κυριολεκτικά η οικονομική κρίση πήγε την Αυτοδιοίκηση πολλά βήματα πίσω και θα πρέπει οι διαρθρωτικές θεσμικές αλλαγές να γίνουν γρήγορα αλλά και σωστά αυτή τη φορά.

Όσον αφορά τον νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής η συζήτηση θα πρέπει να είναι διεξοδική και να διασφαλιστεί εκτός από τη μεγαλύτερη αναλογικότητα και η εξασφάλιση της «κυβερνησιμότητας».

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η κουλτούρα συνεργασίας λείπει από τους πολιτικούς όλων των βαθμίδων.

Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι εργαλείο κομματικής μετωπικής σύγκρουσης και η μετατροπή των Δήμων και Περιφερειών σε κομματικά φέουδα, θα φέρει αρκετά δεινά με πρώτο θύμα τον πολίτη.

Είναι επιτακτική η ανάγκη της ριζικής αναβάθμισης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο μοντέλο της διοικητικής οργάνωσης του Κράτους, δεδομένου ότι σήμερα ο ρόλος είναι σαφώς υποβαθμισμένος ειδικά στον τομέα των συνολικών εσόδων.

Η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων είναι το διαχρονικό ζητούμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα πρέπει άμεσα να γίνει πραγματικότητα.

* Ο Πάνος Κοντογεώργος είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μακρακώμης, επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Νέα Δημοτική Δύναμη»

3-4 οχήματα της Πυροσβεστικής σπεύδουν τώρα στην ανατολική πλευρά του Κάστρου της Λαμίας όπου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα . Πυκνοί μαύροι καπνοί έπνιξαν στην κυριολεξία το Κάστρο καιήταν ορατοί από όλη τη Λαμία.
Πρώτες πληροφοριες αναφέρουν οτι η φωτιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο αλλά δεν υπήρχε μέσα οδηγός ή άλλο άτομο.Μάλιστα ο οδηγός ήταν αυτός που ενημέρωσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική μόλις αντελήφθη τους καπνούς που έβγαιναν από την μηχανή.
Η φωτιά σβήστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά το όχημα καταστράφηκε εντελώς.Ευτυχώς οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν στην πευκόφυτη περιοχή του Κάστρου..

 

Σελίδα 1 από 516

Αθλητική επικαιρότητα...

Απρ 24/2017 01.28.03

Φωνάζει η Αταλάντη για το 6-1 του Οπούντιου Μαρτίνου

in Αθλητικά
Διαβάστε την γραπτή διαμαρτυρία στην οποία προχώρησε η διοίκηση της Αταλάντης αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με τον πρωτοπόρο Οπούντιο Μαρτίνου από τον οποίο έχασε με ευρύ σκορ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ «Με αφορμή τα γεγονότα που… περισσότερα...
Απρ 21/2017 17.37.17

Την Κυριακή λόγω Λαμίας η 29η αγωνιστική της Α ΕΠΣΦ,αλλαγές και στη Β κατηγορία

in Αθλητικά
Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής θα διεξαχθεί η 29η αγωνιστική της Α Φθιώτιδας μετά από απόφαση της ΕΠΣΦ λόγω του αγώνα του ΠΑΣ Λαμία με τον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα της Football League στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου στο ΔΑΚ… περισσότερα...
Απρ 20/2017 19.45.36

Αποχαιρέτησε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός Λαμίας

in Αθλητικά
Με πολλά παράπονα για την διαιτησία ο Ολυμπιακός Λαμίας αποχαιρέτησε σήμερα το απόγευμα την συνέχεια του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Στο γήπεδο της ΕΠΣΦ στο Φραντζή στο νοκ άουτ παιχνίδι με τον Αλμυρό Μαγνησίας για την 3η αγωνιστική… περισσότερα...
Απρ 20/2017 17.41.38

Αρχισε η προπώληση εισιτηρίων για το Λαμία-Πανσερραϊκός.Κερδίστε προσκλήσεις

in Αθλητικά
΄΄Αρχισε από σήμερα Πέμπτη 20/4 η προπώληση εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/4/και ώρα 15:00 στο ΔΑΚ Λαμίας για την 27η αγωνιστική της Football League. Εισιτήρια θα βρείτε στα πρακτορεία… περισσότερα...
Απρ 20/2017 01.34.10

Οι διαιτητές της 27ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League

in Αθλητικά
Οι ορισμοί της ΚΕΔ της ΕΠΟ για τους διαιτητές και τους βοηθούς τους στην 27η αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League. Σάββατο 22/4 Λαμία – Πανσερραϊκός (15:00 ΕΡΤ3, ΔΑΚ Λαμίας) Συμεωνίδης (Πιερίας) Παπαδημητρίου (Λάρισας), Ζέρβας… περισσότερα...
Απρ 20/2017 01.02.37

Εμβόλιμη αγωνιστική Α Φθιώτιδας:Καμιά αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας

in Αθλητικά
Με 20 τέρματα στο σύνολο των αγώνων και σκορ της ημέρας στο Μαρτίνο,ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας. Ο Οπούντιος είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον Ηρακλή/Ακαδημία τον οποίο κέρδισε με 6-0,Άρης αγ… περισσότερα...
Απρ 19/2017 15.26.10

Γιορτή του Volley στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας 21 με 23 Απριλίου

in Αθλητικά
Γιορτή του Volley στη Λαμία Μια μεγάλη διοργάνωση στο χώρο της πετοσφαίρησης (Volley) φιλοξενεί ο Δήμος Λαμιέων από τις 21 έως τις 23 Απριλίου στο Χαλκιοπούλειο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Στο ειδικό τουρνουά της Α2 Γυναικών για άνοδο… περισσότερα...
Απρ 19/2017 01.16.54

Οι διαιτητές της εμβόλιμης 28ης αγωνιστικής στην Α Φθιώτιδας

in Αθλητικά
28η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας Τετάρτη 19-4-2017 ΩΡΑ: 17.00 Αγώνας: ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΔΙΤΣΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ Διαιτητής: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ Βοηθοί: ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΝΤΟΣ Αγώνας: ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ Βοηθοί:… περισσότερα...
Απρ 18/2017 10.51.21

Με τον Αλμυρό Βόλου αύριο ο Ολυμπιακός Λαμίας για το Κύπελλο Ερασιτεχνών

in Αθλητικά
Με την ομάδα του Γ.Σ Αλμυρού θα δώσει το επόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Λαμίας, στο πλαίσιο της 3ης Αγωνιστικής της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. 1η Αγωνιστική Διγενής Νεοχωρίου – Ολυμπιακός Λαμίας 0-2 ΑΟ Σελλάνων – ΓΣ Αλμυρού 0-1… περισσότερα...
Απρ 13/2017 00.34.01

Θερμή υποδοχή της ομάδας της Λαμίας από τους φιλάθλους της (video)

in Αθλητικά
Μπορεί να μην πήγαν πολλοί φίλοι της Λαμίας στον Εύοσμο,παρακολούθησαν όμως λεπτό προς λεπτό την προσπάθειά της απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα. Και το βράδυ περίμεναν την αποστολή κυριολεκτικά μετά φανών και λαμπάδων. Τραγούδησαν… περισσότερα...
Απρ 12/2017 23.04.01

Στον αθλητικό δικαστή μετά το Πάσχα Λαμία και Αδάμ

in Αθλητικά
Στα γραφεία του αθλητικού δικαστή της Ένωσης Β' Εθνικής θα πρέπει να βρεθεί στις 27 Απριλίου η Λαμία και ο γυμναστής της Γιώργος Αδάμ. Η κλήση σε απολογία αφορά πειθαρχικές παραβάσεις που καταγράφηκαν στην αναμέτρηση της περασμένης… περισσότερα...
Απρ 12/2017 22.55.10

Γ Κόλτσης:Εμείς προχωράμε παρά τον πόλεμο

in Αθλητικά
Ικανοποιημένος από το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και την γενικότερη θέση της Λαμίας στο φετινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε στις δηλώσεις μετά τον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα ο βοηθός προπονητή Γιώργος Κόλτσης.Ξεπερνάμε τον πόλεμο που μας… περισσότερα...
Απρ 12/2017 22.33.49

H βαθμολογία μετά την 26η αγωνιστική στην Football League

in Αθλητικά
Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής Κισσαμικός - Καλονή 4-1 Σπάρτη - Χανιά 3-1 Αγροτικός Αστέρας - Λαμία 0-1 Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 0 - 1 Αναγέννηση Καρδίτσας - Τρίκαλα 0-2 Αχαρναϊκός - Απόλλων Αθηνών 0-2 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Απόλλων… περισσότερα...
Απρ 12/2017 22.13.10

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Αγροτικός Αστέρας-Λαμία (video)

in Αθλητικά
Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αγροτικός Αστέρας-Λαμία (0-1)που χάρισε 3 ακόμη βαθμούς στην Λαμία φέρνοντάς την ακόμη πιο κοντά στον τελικό… περισσότερα...

Η επικαιρότητα σε όλη την Στερεά...

Απρ 27/2017 17.09.43

Το Λύκειο Ελληνίδων χορεύει και τραγουδά για την Άνοιξη

in Στερεοελλαδίτικα
Το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας διοργανώνει και φέτος την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση των προσχολικών, σχολικών και εφηβικών τμημάτων το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς… περισσότερα...
Απρ 27/2017 12.56.48

Συλλήψεις για λαθραίο καπνό στην Στερεά

in Στερεοελλαδίτικα
Συνελήφθησαν, στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε… περισσότερα...
Απρ 20/2017 03.05.47

Την Παρασκευή πανηγυρίζει το ιστορικότερο παρεκκλήσι της Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Ι Ε Ρ Α Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ Ε Π Ι Τ Η Ε Ο Ρ Τ Η Τ Η Σ Ζ Ω Ο Δ Ο Χ Ο Υ Π Η Γ Η Σ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ« ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ», ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΦΕΡΩΝΥΜΟ ΠΑΛΑΙΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ. ΠΕΜΠΤΗ… περισσότερα...
Απρ 19/2017 15.44.54

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και φιλοξενούν στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας το 19ο… περισσότερα...
Απρ 19/2017 01.22.39

Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τα Διάκεια 2017

in Στερεοελλαδίτικα
Οι εκδηλώσεις εορτασµού της τοπικής εορτής «∆ΙΑΚΕΙΑ», σε ανάµνηση της µάχης της Αλαµάνας και του µαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου ∆ιάκου, θα πραγµατοποιηθούν στη Λαµία από την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 έως το Σάββατο 29 Απριλίου 2017.… περισσότερα...
Απρ 10/2017 23.21.59

Επίσκεψη ειδικευμένων γιατρών στο Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας

in Στερεοελλαδίτικα
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Φροντίδας Υγείας του πληθυσμού του Δήμου Αγράφων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ειδικευμένων ιατρών του Νοσοκομείου Καρπενησίου στο Κέντρο Υγείας… περισσότερα...
Απρ 10/2017 02.14.09

Ο Θύμιος Καραΐσκος στην πασχαλινή αγορά στο Συν στον Άνθρωπο

in Στερεοελλαδίτικα
Από σήμερα Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών. Σήμερα γιορτάζουμε την θριαμβευτική είσοδο Ιησού στα Ιεροσόλυμα. Ένας θριαμβευτικός ερχομός όπου θα ακολουθήσει η εβδομάδα των παθών, η… περισσότερα...
Απρ 10/2017 02.05.09

Ενημέρωση για τα δρομολόγια του τρένου τις μέρες του Πάσχα

in Στερεοελλαδίτικα
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα λόγω της προβλεπόμενης εξαιρετικά μειωμένης επιβατικής κίνησης – όπως κάθε χρόνο – σε ορισμένα τοπικά δρομολόγια και γραμμές του… περισσότερα...
Απρ 06/2017 19.58.55

Πότε και πως θα γίνουν φέτος οι εγγραφές των νηπίων στα Δημοτικά Σχολεία

in Στερεοελλαδίτικα
Από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, κατόπιν των αλλαγών στις ημερομηνίες, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα ισχύσουν από φέτος. Σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντη… περισσότερα...
Απρ 04/2017 15.16.49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τετάρτη και Πέμπτη στον ΠΑΘΕ στην Λοκρίδα

in Στερεοελλαδίτικα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 5 και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Τραγάνα – Αταλάντη και Αταλάντη – Λιβανάτες, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών… περισσότερα...
Απρ 03/2017 16.04.19

Βραδυπορία στον ΠΑΘΕ για την μεταφορά αεροσκάφους την Τετάρτη 5 Απριλίου

in Στερεοελλαδίτικα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τανάγρας έως και τον Α/Κ Καλυφτάκη, με στόχο τη μεταφορά αεροσκάφους από την πολεμική αεροπορία. Ειδικότερα, την… περισσότερα...
Απρ 03/2017 15.56.24

Σε συναινετικό κλίμα η εκλογή μελών νομαρχιακών επιτροπών του ΤΕΕ

in Στερεοελλαδίτικα
Μετά από απόφαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, διεξήχθη η διαδικασία εκλογής των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών Ν. Βοιωτίας, Ν. Φωκίδας και Ν. Ευρυτανίας. Η διαδικασία έγινε σε ενωτικό κλίμα, χωρίς… περισσότερα...
Απρ 03/2017 15.34.43

Παρατείνεται η προθεσμία καταγραφής φυσικής παρουσίας των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

in Στερεοελλαδίτικα
Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέων ανακοινώνεται ότι, παρατείνεται έως τις 28 Απριλίου 2017 η προθεσμία για την καταγραφή φυσικής παρουσίας των δικαιούχων επιδομάτων. Παρακαλούνται οι… περισσότερα...
Απρ 02/2017 10.56.55

Τρέξε,αν μπορείς....

in Στερεοελλαδίτικα
ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΙΣΧΥΕΙ....ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΩΡΟ! Σας περιμένουμε στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ στη Λεωνίδου 9-11 | 2ος ΟΡΟΦΟΣ ! Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 4-4-2017 ώρα 21.15 στην προβολή της ταινίας «Τρέξε αν… περισσότερα...

Υγεία, τεχνολογία,πολιτιστικά

Υγεία

Απρ 11, 2017

Προσοχή ο διαβήτης θα είναι σε λίγο η μάστιγα του αιώνα!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει, σε παγκόσμιο επίπεδο, την επόμενη εικοσαετία ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις 227 εκατομμύρια νέοι ασθενείς, θα προστεθούν στα 415 εκατομμύρια πάσχοντες! Στα 227… περισσότερα...
Μαρ 28, 2017

Έλληνες ερευνητές θεράπευσαν τη νόσο Πάρκινσον σε πειραματόζωα

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν μια ουσία με την οποία πέτυχαν να θεραπεύσουν πειραματόζωα που έπασχαν από ζωική μορφή της νόσου Πάρκινσον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences… περισσότερα...
Μαρ 21, 2017

Νέα θεραπεία χωρίς νυστέρι για προστάτη!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια νέα, επαναστατική, αναίμακτη θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπερτροφίας του προστάτη, που εκδηλώνεται περίπου στο 50% των ανδρών άνω των 50 ετών, εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Πορτογαλία και μέσα σε διάστημα πενταετίας… περισσότερα...
Δεκ 17, 2016

Δίαιτα: 3 μεγάλα λάθη που σίγουρα κάνετε κι εσείς…

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Aυτή την περίοδο, δηλαδή ακριβώς πριν τις γιορτές, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε “επείγουσα” δίαιτα για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά που (μάλλον) κουβαλάμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αλλά αυτή η “βιασύνη” μας ωθεί σε βασικά λάθη.… περισσότερα...
Δεκ 07, 2016

Σώστε εύκολα μια ζωή! Δείτε τον τρόπο...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ένα video που δείχνει τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε επεισόδιο καρδιακής ανακοπής. Οι εικόνες είναι από σεμινάριο και άσκηση που πραγματοποιήθηκαν στην Πάρο, με τους διασώστες να… περισσότερα...

Πολιτιστικά

Ιουλ 15, 2016 1713

Πού πήγε πάλι ο... Jordan;

Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε για δύο παραστάσεις το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού…
Ιουν 07, 2016 1956

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2016, στα διεθνή…
Φεβ 26, 2016 2328

Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς…
Φεβ 14, 2016 2234

Ταινιες που πρέπει να δείτε σήμερα του ...Αγίου Βαλεντίνου!

Ερωτικές ιστορίες που εξελίσσονται διαφορετικά, με αναπάντεχο τέλος, και που…

Τεχνολογία

Απρ 27/2017 21.13.18

Ξεκίνησε η διανομή του Windows 10 Mobile Creators Update.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Windows 10 Mobile Creators Update (γνωστού και ως Windows 10 Mobile Redstone 2). Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία, όλοι τώρα θα μπορούν “να δημιουργούν, να μοιράζονται και να απολαμβάνουν την… περισσότερα...
Ιαν 19/2017 10.06.47

Έτσι θα βρίσκετε πλέον εύκολα πάρκιν...

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες. Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης… περισσότερα...
Νοε 18/2016 20.50.32

Μόνο ένα από τα τρία iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California,… περισσότερα...
Οκτ 22/2016 10.56.50

Το Galaxy S8 θα διαθέτει iris scanner και dual-camera setup.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει. Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό… περισσότερα...
Μαϊ 11/2016 07.59.19

Τα δέκα μυστικά του Facebook Messenger που πρέπει να ξέρετε

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Με 900 εκατομμύρια χρήστες, το Facebook Messenger είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω. Είναι, επίσης, κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Τα νέα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε… περισσότερα...

Τίτλοι ειδήσεων ανά νομό