Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017
  • Παρέμβαση Θανάση Μιχελή για τα ΕΛΤΑ Υπάτης και Ελάτειας

  • Εκλογές το 2017 βλέπει ο Θανάσης Γιαννόπουλος

  • Νέες καταστροφές σε μελίσσια κοντά στην Παύλιανη

  • Είχαν δόλο, ήθελαν να σκοτώσουν. Τί κατέθεσε η μητέρα του Αλέ...

  • Εύβοια:Είχε αδυναμία στα ξένα μελίσσια

  • Πέθανε η μητέρα του γ γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

  • Ξεσηκωμός στην Υπάτη για το κλείσιμο της θυρίδας των ΕΛΤΑ,παρ...Παρέμβαση προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ έκανε με επιστολή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας ΘΑνάσης Μιχελής μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την πρόθεση της υπηρεσίας να κλείσει δ΄θο υποκαταστήματά του στη Φθιώτιδα,σε Υπάτη και Ελάτεια με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων κατά κύριο λόγο κατοίκων της περιφέρειας.

Δείτε τα επιχειρήματα του κου ΜΙχελή:

Προς:
κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ   
Κύριε Σύμβουλε,
Με αφορμή την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων των τέως Δήμων Υπάτης και Ελάτειας του νομού Φθιώτιδας, λόγω της φημολογούμενης απόφασης της Διοίκησης των ΕΛΤΑ περί καταργήσεως των ταχυδρομικών καταστημάτων που λειτουργούν στις ανωτέρω Δημοτικές Ενότητες.
Τόσο τα ΕΛΤΑ Υπάτης όσο και τα ΕΛΤΑ Ελάτειας  λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά  χρόνια και εξυπηρετούν το μόνιμο πληθυσμό  των  τοπικών διαμερισμάτων τους που ανέρχεται σε 5.000 κατοίκους σε κάθε μια από αυτές τις δημοτικές ενότητες. Η μεταφορά των ταχυδρομικών καταστημάτων σε άλλους δήμους  θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των χιλιομετρικών αποστάσεων ενώ δεν συνοδεύεται από κάποιο δημοσιονομικό όφελος, δεδομένης μάλιστα της προσφοράς της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης  για εγκατάσταση του ταχυδρομικού καταστήματος στο Δημοτικό Κατάστημα Υπάτης.
Η κατάργηση ή η υποβάθμιση των ταχυδρομικών καταστημάτων θα αποδυναμώσει τις τοπικές αυτές κοινωνίες και θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση τω πολιτών  των περιοχών αυτών.
Επειδή η ποιοτική υποστήριξη του πολίτη και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών του  πρέπει να αποτελούν πρωταρχικό στόχο της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης, αναμένουμε την αναθεώρηση της απόφασής σας και την συνέχιση της λειτουργίας των ταχυδρομικών καταστημάτων Υπάτης  και Ελάτειας.
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ
Θανάσης Μιχελής
 
Το Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας επισκέφθηκαν σπουδαστές του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του ΙΕΚ της Λαμίας.
            Συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους πήγαν στους χώρους του ιδρύματος με σκοπό να ενημερώσουν το προσωπικό αλλά και τους τροφίμους σε θέματα που άπτονται της επιστήμης την οποία  σπουδάζουν.
             Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Γηροκομείο αντάλλαξαν απόψεις με τους τροφίμους και μέσα σε φιλικό κλίμα τους γνώρισαν καλύτερα εισπράττοντας στο τέλος και τις  θερμές ευχές των ηλικιωμένων.
            

Η υπόθεση Γρηγορόπουλου έφερε και σήμερα αρκετό κόσμο στο Εφετείο Λαμίας,το οποίο όμως με την ολοκλήρωση δύο καταθέσεων διέκοψε και πάλι  για τις 12 Ιουνίου.

Είχαν δόλο και ήθελαν να σκοτώσουν εκείνο το βράδυ,κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας για τους δύο πρώην  αστυνομικούς η Βιργινία Τσαλικιάν μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην σημερινή διαδικασία στο δικαστήριο.Η δίκη προχωρά πολύ αργά αφού σήμερα ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η κα Τσαλικιάν και εξετάστηκε μόνο η αυτόπτης μάρτυρας που το βράδυ του φόνου έβλεπε από το σπίτι της τί γινόταν στον δρόμο και μάλιστα έβγαζε και βίντεο το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα στοιχεία που έχει στη διαθεσή του το δικαστήριο.

Με άμεσο δόλο έκαναν την πράξη τους οι αστυνομικοί ,μια στυγνή ανθρωποκτονία με θύμα ένα παιδί,τόνισε σε δηλώσεις της μετά την διακοπή της διαδικασίας η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου ενώ οι συνήγοροι του Επαμεινώνδα Κορκονέα με δική του προτροπή δεν κατέθεσαν ερωτησεις στην κα Τσαλικιάν  επιφυλασσόμενοι να καταθέσουν τα στοιχεία τους και να αντικρούσουν αργότερα τα όσα ειπώθηκαν.

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 20:11

Αλ.Τσίπρας: Μειώσεις τιμολογίου της ΔΕΗ!

Γράφτηκε από
Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου παρουσίασε τους άξονες της ενεργειακής κυβερνητικής πολιτικής.  
Με αφορμή τους υψηλούς λογαριασμούς που ήρθαν στους καταναλωτές -τους οποίους απέδωσε στον βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε-, ο πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα πως προωθείται ο σχεδιασμός για συνολική ελάφρυνση των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση των κλιμάκων των τιμολογίων για τους καταναλωτές και ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να μειώσει, το επόμενο διάστημα, την επιβάρυνση των καταναλωτών από τη συμμετοχή στις λεγόμενες «ΥΚΩ» (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), δηλαδή τη συμμετοχή των καταναλωτών στο κοινωνικό τιμολόγιο και στο μέρος που πληρώνουν οι καταναλωτές για να στηριχθούν οι μονάδες στα νησιά.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ο τρόπος που θα γίνει το παραπάνω περνά μέσα από τα έργα διασύνδεσης των νησιών και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ, με βάση τα οποία διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις, ώστε μέχρι το 2020 να μηδενιστούν οι χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και να περιοριστούν σημαντικά οι χρεώσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών τιμολογίων, που -όπως υπογράμμισε- αποτελούν εργαλείο στήριξης για ευπαθείς και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

 

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 19:43

Το Μάντσεστερ θρηνεί - Η Ευρώπη στηρίζει

Γράφτηκε από

Με κεντρικό σύνθημα, «Το μίσος δεν αντιμετωπίζει το μίσος», χιλιάδες κάτοικοι του Μάντσεστερ κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, θρηνώντας για τα θύματα που άφησε πίσω του ο τζιχαντιστήςΣε μία άνευ προηγουμένου εκδήλωση αλληλεγγύης, οι πολίτες της πληγωμένης πόλης ακολούθησαν τη λογική που εξέφρασε και η ίδια η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι στο συγκλονιστικό -είναι η αλήθεια- μήνυμά της από την Ντάουνινγκ Στριτ. 


Το Μάντσεστερ ήταν και είναι τις τελευταίες δεκαετίες το επίκεντρο του μοντέλου της πολυπολιτισμικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρείται από τις αρχές ασφαλείας ως και η κοιτίδα των φανατικών μουσουλμάνων βρετανικής ή μη καταγωγής στη χώρα. Είναι, δηλαδή, ένα καζάνι που βράζει. 

Η κοινωνία όμως του Μάντσεστερ μετά την τραγωδία που έπληξε την πόλη, σε μία εκδήλωση ενότητας και υψηλού επιπέδου πολιτικής αγωγής, κατέδειξε πως ο διαχωρισμός σε δόγματα, φυλές ή εθνικές καταγωγές δεν μπορεί να λύσει το βασικό ζήτημα της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιχείρησαν να πλήξουν καίρια με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Manchester Arena. Η επίσημη μουσουλμανική κοινότητα του Μάντσεστερ προσήλθε γονυπετής στον χώρο της σφαγής παιδιών και εφήβων για να προσευχηθεί. Είναι και αυτή μια ένδειξη αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα, σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και σε κάθε γνωστό μνημείο, με κάθε δυνατό τρόπο αναδεικνύεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και η πρόθεση των Ευρωπαίων να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και τον τρόπο ζωής τους που με τέτοια βαρβαρότητα απειλείται από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο προκαλεί την κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών σε κάθε ευκαιρία. 

Από το μεσημέρι της Τρίτης μία εικόνα κυριαρχεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Αυτό το γνωστό γράφημα «Αγαπώ το Μάντσεστερ», με την κόκκινη καρδιά να παραπέμπει στο αίμα που χύθηκε στη μοιραία συναυλία το βράδυ της Δευτέρας. 

Οι διαδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες σε μία Μ. Βρετανία η οποία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αλλά και είναι εντελώς διχασμένη μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα με το Brexit. Με κοινή συμφωνία τα κόμματα απέχουν των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων, ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να συμφωνούν απόλυτα στον τρόπο αντιμετώπισης της νέας αυτής βάρβαρης πρόκλησης.

Όσον αφορά τώρα στις πολιτικές ασφαλείας που υιοθετεί το Λονδίνο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μετά τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατεβάζει στρατιωτικές μονάδες στους δρόμους και στις πλατείες των πόλεων για τη φύλαξη όλων των ευαίσθητων χώρων καθώς και για τη διενέργεια περιπολιών. 

Η εικόνα είναι ασυνήθιστη και προφανώς αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αντιμετωπίζουν πια την καθημερινότητά τους.

Συνέβη και στη Γαλλία, όπου εδώ και έναν χρόνο οι πολίτες έχουν συνηθίσει να βλέπουν πάνοπλους στρατιώτες στις εισόδους του μετρό, στους χώρους ελέγχου στα δημόσια κτήρια, στις μεγάλες πλατείες και στους δρόμους των πόλεων, στα μουσεία, στα θέατρα και στους κινηματογράφους.

Είναι μια εικόνα αλλόκοτη, η οποία μπορεί να ενοχλεί, αλλά από την άλλη είναι το μικρότερο κακό και η ελάχιστη υποχώρηση των δυτικών δημοκρατιών απέναντι στη μαζική πρόκληση που δέχεται ο δυτικός τρόπος ζωής από το φανατικό Ισλάμ.

«Βαμμένα» στα χρώματα της Βρετανίας κτήρια-σύμβολα στον κόσμο:

Βερολίνο
Βερολίνο
Ελβετία
Ελβετία
Ντουμπάι
Ντουμπάι
 
Μπέλφαστ
Μπέλφαστ
 
Tελ Αβίβ
Tελ Αβίβ

Με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει από πιθανή εμπλοκή ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον τομέα του προσφυγικού, σε κακοδιαχείριση αλλά και σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.    

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Μ.Κ.Ο. και οι διεθνείς οργανισμοί, που χρηματοδοτούνται απευθείας από την Κομισιόν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, έχουν λάβει συνολικά γύρω στα 200.000.000 ευρώ. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι έχουν δικαίωμα να συνάπτουν συμβόλαια με τρίτες οργανώσεις, προκειμένου να καλύψου&n u; τις ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ ζητάει από την Επιτροπή αυστηρότερο πλαίσιο χρηματοδότησης, συνεργασίας και ελέγχου των Μ.Κ.Ο., καθώς και πλήρη εικόνα της κατάστασης των συμβάσεων συνεργασίας που συνάπτουν με τρίτες οργανώσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:  

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, η πιθανή σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων και η διαφθορά είναι οι βασικές κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για την προσφυγική κρίση, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει προχωρήσει σε πρώτη φάση, στην αναστολή της χρηματοδότησής της.

Μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές της Επιτροπής έχουν ήδη παραπέμψει την υπόθεση για άμεση διερεύνηση στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), η οποία είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό, τη διερεύνηση και την καταπολέμηση οποιασδήποτε απάτης σχετικής με τα κονδύλια της Ε.Ε.

Δεδομένου ότι οι Μ.Κ.Ο. και οι διεθνείς οργανισμοί, που χρηματοδοτούνται-συνεργάζονται απευθείας με την Κομισιόν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, έχουν λάβει συνολικά γύρω στα 200.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν δικαίωμα να συνάπτουν συμβόλαια με τρίτες οργανώσεις, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους, ερωτάται η Επιτροπή:

- Σκοπεύει να αυστηροποιήσει το πλαίσιο χρηματοδότησης, συνεργασίας αλλά και ελέγχου των Μ.Κ.Ο. και των διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην προσφυγική κρίση, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια κρούσματα στο μέλλον;

- Διαθέτει πλήρη εικόνα όλων των συμβάσεων συνεργασίας που συνάπτονται από τις  εν λόγω Μ.Κ.Ο. με τρίτες οργανώσεις;».  

Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών (ΕΕΒΕ) διοργανώνουν το 39ο Επιστημονικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

Τις εργασίας του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν επιστήμονες και φοιτητές από όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή.

 

Συνελήφθη 34χρονος  σε ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας, κατηγορούμενος για κλοπή κυψελών μελισσών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης Ευβοίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη χθες (23-05-2017) το απόγευμα σε ευρύτερη περιοχή της Κύμης, 34χρονος , κατηγορούμενος για κλοπή κυψελών μελισσών και για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Εμφάνιση KYPSELES-1.jpg

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής εννέα (9) κυψελών με τα μελισσοσμήνη τους, το χρονικό διάστημα από 16 έως 19-05-2017, η οποία καταγγέλθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 34χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (60) συνολικά κυψέλες μελισσών, εκ των οποίων οι (7) με τα μελισσοσμήνη τους, ενώ στις υπόλοιπες είχε γίνει απόξεση του μελισσοκομικού αριθμού τους,

  • (16) δενδρύλλια κάνναβης, εμφυτευμένα σε γλάστρες, ύψους από (23) έως (58) εκατοστών, καθώς και

  • μικροποσότητα κάνναβης.Εμφάνιση DENDRYLLIA KANNABHS.jpg

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι για τις ανωτέρω κυψέλες, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, οι (7) με τα μελισσοσμήνη τους αφορούσαν στην διερευνώμενη υπόθεση κλοπής και αποδόθηκαν νομότυπα.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος, είχε συλληφθεί ξανά τον Σεπτέμβριο του 2016 για κλοπές κυψελών μελισσών, από διάφορες περιοχές της Εύβοιας, καθώς και για καλλιέργεια ναρκωτικών .

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για την απώλεια της μητέρας του, Ευσταθίας, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Η Ευσταθία Κουτσούμπα γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Βελεσσιώτες Δομοκού  Φθιώτιδας. Παντρεύτηκε τον Αποστόλη Κουτσούμπα το 1954 και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τη Ντίνα.
 
Ο ένας αδελφός της, Θωμάς Πανάρας, εκτελέστηκε το 1949 από το Έκτακτο Στρατοδικείο στην Ξηριώτισσα Λαμίας, ως μέλος του ΚΚΕ.
 
Η Ευσταθία, σταθερός οπαδός του κόμματος όλα τα χρόνια, ακολούθησε την αγωνιστική πορεία του συντρόφου της Αποστόλη, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά τον Ιούλιο του 1991. 
Συνέχισε να αγωνίζεται στο πλευρό της ΚΟ Φθιώτιδας, με σύντροφό της τον «Ριζοσπάστη». 

Μέχρι τον θάνατό της είχε την έγνοια της πορείας του κόμματος και των αγώνων του λαού μας.
 
Εκτός από τα παιδιά της, Δημήτρη και Ντίνα, μεγάλωσε τα εγγόνια της, Βαγγέλη, Αποστόλη και Ευσταθία, ενώ είχε και τη χαρά να γνωρίσει και δύο δισέγγονα, τον Κωνσταντίνο και την Άννα.
 
Η κηδεία της θα γίνει από το νεκροταφείο της Ξηριώτισσας Λαμίας αύριο Πέμπτη 25 Μαϊου, στις 15:00.

Δεν έχει μείνει τίποτα στην Υπάτη.Όλες οι υπηρεσίες φεύγουν και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων μας παραπέμπουν στην Σπερχειάδα του Δήμου Μακρακώμης ,τονίζει στον FM-1 η πρόεδρος της ΤΚ Υπάτης Βίκη Παπανάγνου μεταφέροντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων γιια την απόφαση της διεύθυνσης των ΕΛ ΤΑ  να καταργηθεί και η θυρίδα που είχε απομείνει στην Υπάτη και εξυπηρετούσε για ένα δίωρο την ημέρα τους κατοίκους.
Αλλά "δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια,ξεκαθαρίζει η κα Παπανάγνου προσθέτοντας πως και ο δήμαρχος έχει κάνει σχετικές  παρεμβάσεις .Κάτι αντίστοιχο έγινε και από τοπικούς παράγοντες προς την διεύθυνση των ΕΛΤΑ .Αν υπάρχει θέμα περιστολής δαπανών εδώ είμαστε να παραχωρήσουμε χώρο για να στεγαστεί η Ταχυδρομική Θυρίδα.Αποφασίζουμε και διατάσσουμε όμως δεν δεχόμαστε":

Παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε και ο πρόεδρος τους ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέκος Διαμαντάρας.Δείτε την επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο των ΕΛΤΑ ΑΕ κα Ε. Σταυράκη με κοινοποίηση στους βουλευτές της Φθιώτιδας και τον Δήμαρχο Λαμιέων:

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
«Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ προσανατολίζεται στη μετατροπή του ταχυδρομικού γραφείου Υπάτης σε θυρίδα, η οποία υπηρεσιακά δεν θα ανήκει στη Λαμία αλλά στα ΕΛΤΑ Μακρακώμης.
Μέχρι σήμερα τα ΕΛΤΑ Υπάτης, έδρα του τέως Δήμου Υπάτης λειτουργούσαν για 50 χρόνια εξυπηρετώντας τους κατοίκους των 18 τοπικών διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας (5. 000 κατοίκους).
Πιστεύουμε ότι η απόφαση της κατάργησης/υποβάθμισης του ταχυδρομικού γραφείου και η μεταφορά της σε γειτονικό Δήμο, θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην επαγγελματική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής, από αυτά που θεωρείτε ότι θα επιλύσει. Η εξυπηρέτηση των κατοίκων δεν θα είναι επαρκής, λόγω του μεγάλου όγκου των δημοτικών διαμερισμάτων.
Επιπλέον, μας λυπεί το γεγονός πώς αποφασίζουν τα ΕΛΤΑ την κατάργηση μιας υπηρεσίας από δημοτική ενότητα του Δήμου Λαμιέων χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ενημέρωση, αιφνιδιάζοντας την τοπική κοινωνία, χωρίς ενημέρωση προς τους τοπικούς φορείς και χωρίς κάποια διαβούλευση. Εάν το κύριο σκεπτικό της κατάργησης είναι το λειτουργικό κόστος θα έπρεπε να βρεθεί μία λύση για το κοινό συμφέρον, που παράλληλα δεν θα επιβάρυνε οικονομικά τον Οργανισμό των ΕΛΤΑ (πχ. Παραχώρηση χώρου σε κτίριο της Τ.Κ. Υπάτης).  
Οι επιχειρούμενες αλλαγές στις ταχυδρομικές υπηρεσίες χρειάζεται να βοηθούν και να λειτουργούν προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, διευκολύνοντας τις διαδικασίες και όχι δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.
Για τους παραπάνω λόγους, θα θέλαμε να αναθεωρήσετε το σκεπτικό της απόφασης, συνυπολογίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην τοπική κοινωνία και οικονομία από την υλοποίησή της».
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Διαμαντάρας
Σελίδα 1 από 698

Αθλητική επικαιρότητα...

Τί είπαν Κόλτσης και Κωστένογλου για το 0-0

Ο Γιώργος Κόλτσης βοηθός πρ&omic...

Με τρεις απουσίες στην Θεσσαλονίκη η ΛΑΜΙΑ

Τρίτο ντέρμπι στη σειρά ετοιμάζ&eps...

Αρένα βίας η Λεωφόρος στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

Tου Μπάμπη Παπαφιλιππάκη Δυστ&u...

Ο Αρης Θεσσαλονίκης...καρβέλια ονειρεύεται!

ΟΛΑ τα σενάρια ανόδου για τ&omic...

Μαϊ 21/2017 23.16.04

Τί είπαν Κόλτσης και Κωστένογλου για το 0-0

in Αθλητικά
Ο Γιώργος Κόλτσης βοηθός προπονητής Λαμίας βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου μετά το 0-0 στο Χαριλάου κι αναφέρθηκε στην άνοδο της Λαμίας, αλλά και την τύχη του Άρη. «Σήμερα είναι μία ιστορική στιγμή για την ομάδα της Λαμίας, για την… περισσότερα...
Μαϊ 19/2017 12.16.04

Με τρεις απουσίες στην Θεσσαλονίκη η ΛΑΜΙΑ

in Αθλητικά
Τρίτο ντέρμπι στη σειρά ετοιμάζεται να δώσει η Λαμία, η οποία γνωρίζει ότι εάν πάρει αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη θα τελειώσουν όλα και απομένει μόνο να επικυρωθεί και μαθηματικά η άνοδός της στη Σούπερ Λίγκα. Πλην… περισσότερα...
Μαϊ 18/2017 00.40.50

Παράλληλες οι μεταδόσεις στα ντέρμπι της Κυριακής

in Αθλητικά
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΡΤ3 για τις παράλληλες συνδέσεις από Κλ. Βικελίδης και Ριζούπολη την ερχόμενη Κυριακή. Αναλυτικά: Από αυτήν την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, η ΕΡΤ3 μεταδίδει σε παράλληλη σύνδεση τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της… περισσότερα...
Μαϊ 17/2017 22.50.41

Αρένα βίας η Λεωφόρος στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

in Αθλητικά
Tου Μπάμπη Παπαφιλιππάκη Δυστυχώς σε ακόμα ένα παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτυλιχθηκαν εικόνες ντροπής και σκηνές βίας, λίγες μόλις ημέρες μάλιστα μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου στο… περισσότερα...
Μαϊ 17/2017 15.11.38

Ο Αρης Θεσσαλονίκης...καρβέλια ονειρεύεται!

in Αθλητικά
ΟΛΑ τα σενάρια ανόδου για τον Αρη, τέσσερις στροφές πριν το τέλος Η ισοπαλία στο Ηράκλειο ήταν ακόμα μία… μαχαιριά για τον Αρη, που βλέπει πλέον την υπόθεση άνοδος να απομακρύνεται. Ρεαλιστικά, τέσσερις στροφές πριν από τον τερματισμό… περισσότερα...
Μαϊ 14/2017 19.34.20

Έμεινε πίσω στην Πεντέλη ο Έσπερος,αέρας ο Λοκρός για την 3η θέση

in Αθλητικά
Συναρπαστικές αναμετρήσεις περιλάμβανε η σημερινή 25η αγωνιστική στον 2o όμιλο στην Γ’ Εθνική Μπάσκετ ανδρών.Ο Έσπερος Λαμίας πάλεψε στην Πεντέλη αλλά δεν τα κατάφερε να κερδίσει και να ανεβεί στην 3η θέση αλλά ο Λοκρός Αταλάντης… περισσότερα...
Μαϊ 14/2017 17.37.45

Αστερας Αγ Σεραφείμ.Χτυπά την πόρτα της Α΄Φθιώτιδας

in Αθλητικά
Το 2 στα 2 έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αστέρας Αγ Σεραφείμ στο πλαίσιο της προσπάθειας ανόδου στην Α΄Φθιώτιδας μέσω των μπαράζ των δευτεραθλητών της Β’ Φθιώτιδας . Η ομάδα της Λοκρίδας μετά την Θύελλα Μεγ Βρύσης που κέρδισε με 6-0… περισσότερα...
Μαϊ 13/2017 19.25.26

Εξάσφαιρος μέχρι τέλους ο Οπούντιος Μαρτίνου

in Αθλητικά
Εδραιώθηκε στην 2η θέση η Στυλίδα κερδίζοντας στην έδρα της και αφήνοντας 3 βαθμούς πίσω της το Καλαπόδι.Η ομάδα του Δημήτρη Γιαννουδάκη νιώθει και την ανάσα της Αταλάντης που ακολουθεί στην 4η θέση με έναν βαθμο διαφορά. Όσο για τον… περισσότερα...
Μαϊ 13/2017 19.12.54

Με το ζόρι να δώσουν το παιχνίδι στον Αρη και δεν τα κατάφεραν οι του ΟΦΗ!

in Αθλητικά
Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η ομάδα της Κρήτης δυστυχώς επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα έδινε μια καλή παράσταση αλλά στο τέλος θα κέρδισε ο φιλοξενούμενος τον αγώνα. Προφανώς όμως… περισσότερα...
Μαϊ 13/2017 16.37.54

ΟΦΗ-Αρης περίεργο(;) (1-1)

in Αθλητικά
Η ιστοσελίδα lamiafm1.gr σας μεταφέρει την εξέλιξη του αγώνα του ΟΦΗ με τον Αρη Θεσσαλονίκης στο περίφημο γήπεδο Gentikoule . Οι παίχτες της κρητικής ομάδας θα δείξουν σήμερα αν πραγματικά αγωνίζονται για την φανέλα και την τιμή της… περισσότερα...
Μαϊ 11/2017 23.36.29

Αθλητικό Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Φθιώτιδας

in Αθλητικά
Δείτε αναλυτικά όλες τις αθλητικές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο από την ΕΠΣ Φθιώτιδας,τις αλλαγές ώρας και τις αναβολές. Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Οι αγώνες που θα διεξαχθούν για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος… περισσότερα...
Μαϊ 10/2017 20.32.26

Ο Μάνταλος της Καβάλας σφυρίζει την Κυριακή στο ΔΑΚ Λαμίας

in Αθλητικά
Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές της 30ής αγωνιστικής της Stoiximan Football League,. που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12-14/5. Αναλυτικά οι ορισμοί της 30ής αγωνιστικής: Παρασκευή 12/5 (17:00) Καλλονή – ΑΟ Χανιά Διαιτητής:… περισσότερα...
Μαϊ 10/2017 00.24.30

Εξ αναβολής αγώνας στην Α Φθιώτιδας σήμερα

in Αθλητικά
Εξ αναβολής αγώνας είναι προγραμματισμένος σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο ενωσιακό γήπεδο στο Φραντζή. Πρόκειται για τον αγώνα της 28ης αγωνιστικής της Α Φθιώτιδας Ολυμπιακός Λαμίας -Καμ. Βούρλα που αναβλήθηκε λόγω… περισσότερα...
Μαϊ 09/2017 15.31.42

Η οικονομική κρίση χτύπησε και την Καλονή,προσφυγές στον Άρη

in Αθλητικά
Μετά τον Πανθρακικό και η Καλλονή ακολουθει στην έξοδο από τη Football League και τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Αυτό διαφαίνεται μιας και η διοίκηση της Καλλονής σταματάει να πληρώνει τις δόσεις σε πρώην παίκτες της. Ελπίδες παραμονής… περισσότερα...

Η επικαιρότητα σε όλη την Στερεά...

Μαϊ 24/2017 17.59.57

Λαμία:39ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών

in Στερεοελλαδίτικα
Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών (ΕΕΒΕ) διοργανώνουν το 39ο Επιστημονικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου… περισσότερα...
Μαϊ 23/2017 15.20.24

Φύτεψαν αρωματικά φυτα στο Πάρκο των Λουτρών Υπάτης

in Στερεοελλαδίτικα
Ο Δήμος Λαμιέων, η Ενωση Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης & το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσαν ημέρα περιβάλλοντος στο πάρκο Λουτρών Υπάτης με δεντροφύτευση αρωματικών φυτών, λουλουδιών & τριανταφυλλιών. Στήριξαν την όλη προσπάθεια, ο… περισσότερα...
Μαϊ 20/2017 18.09.38

Οι λεβέντες παραιτούνται , αληθινά !

in Στερεοελλαδίτικα
Δεν έγινε δεκτή η υποβολή παραίτησης του περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης Χρήστου Δημητρίου αναφέρουν τα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τι λέτε; Κι εκείνος το δέχτηκε; (Με πόνο ψυχής). Να ήταν ο μοναδικός.... Οι παιδαγωγοί… περισσότερα...
Μαϊ 20/2017 17.33.06

1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ Δ.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

in Στερεοελλαδίτικα
Το 1ο Βραβείο κέρδισαν οι μαθητές του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Προγράμματος της παιδικής HELMEPA, με θέμα «Τι όμορφος που είναι ο βυθός, θαλάσσιος κόσμος μαγικός», στον οποίο κλήθηκαν να… περισσότερα...
Μαϊ 18/2017 12.44.23

Ο Αγώνας για Κοινωνική και Πολιτική Ελευθερία στο Εικαστικό έργο του Δημήτρη Κατσικογιάννη

in Στερεοελλαδίτικα
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2017 και την συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων… περισσότερα...
Μαϊ 16/2017 22.48.39

Φωνή διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους:Μας εξαθλιώνουν,ως εδώ..

in Στερεοελλαδίτικα
Ψηλά την σημαία του αγώνα κρατάνε οι συνταξιούχοι.Τα μέτρα που ψηφίζονται μεθαύριο θα μας αφαιρέσουν και το τελευταίο κομάτι αξιοπρέπειας που κρατάμε δηλώνει στον FM-1 ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου Φθιώτιδας Ζαχαρίας… περισσότερα...
Μαϊ 16/2017 21.49.37

Έφτασαν στη Λαμία οι λύκοι.Επιθέσεις σε κτηνοτρόφους στις Μεξιάτες

in Στερεοελλαδίτικα
Έντονη αγανάκτηση εξέφρασε μιλώντας στον FM-1 ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Φθιώτιδας Θανάσης Ασπρουλάκης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις λύκων στα κοπάδια των συναδέλφων του.Από την Δυτική Φθιώτιδα, το Γαρδίκι και το Πλατύστομο ως τις… περισσότερα...
Μαϊ 16/2017 17.21.36

24 ώρες χωρίς τρένο λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

in Στερεοελλαδίτικα
Λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 16/5/2017 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17/5/2017, σε όλο το… περισσότερα...
Μαϊ 16/2017 17.02.43

Κυκλοφοριακές αλλαγές την Τετάρτη στον ΠΑΘΕ στην Λοκρίδα

in Στερεοελλαδίτικα
Ενημέρωση από την ΝΕΑ ΟΔΟ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο 138ο χλμ., με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποξήλωσης παλαιάς γέφυρας σήμανσης. Από τις 07:00… περισσότερα...
Μαϊ 16/2017 14.14.09

Δυναμικό παρών από τους πυροσβέστες της Στερεάς στο αυριανό συλλαλητήριο των ενστόλων στην Αθήνα

in Στερεοελλαδίτικα
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή ένστολη διαμαρτυρία,στις 17:00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ απευθύνει μέσα από τον FM-1 ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Στερεάς Βαγγέλης Υφαντής. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να… περισσότερα...
Μαϊ 12/2017 17.13.07

Απάνω στο χορό από τον σύλλογο Καλυβίων

in Στερεοελλαδίτικα
Το Δ.Σ. και οι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβίων, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωσή τους, που θα λάβει χώρα στο προαύλιο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, στα Καλύβια,την Κυριακή 14… περισσότερα...
Μαϊ 11/2017 16.40.48

Ξεκίνησαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις,θα ακολουθήσουν οι Πανελλήνιες

in Στερεοελλαδίτικα
Ξεκίνησαν σήμερα (11/5) οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου και παράλληλα οι προαγωγικές εξετάσεις της Α’ και Β’ τάξης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις έπονται των απολυτηρίων… περισσότερα...
Μαϊ 10/2017 10.27.24

Χρήματα στο Δήμο Μακρακώμης!

in Στερεοελλαδίτικα
Τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου . Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Μακρακώμης, αλλά και για άλλα γενικότερα θέματα… περισσότερα...
Μαϊ 10/2017 00.11.47

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σχηματάρι την Τετάρτη

in Στερεοελλαδίτικα
Από την ΝΕΑ ΟΔΟ ανακοινώνεται πως θα ισχύσει αύριο, Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα του Αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Σχηματαρίου,λόγω εργασιών αποξήλωσης αγωγών, μέσης και χαμηλής… περισσότερα...

Υγεία, τεχνολογία,πολιτιστικά

Υγεία

Μαϊ 18, 2017

Το ταχίνι στη μάχη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί στα σούπερ τρόφιμα, καθώς η κατανάλωσή του αποδεδειγμένα μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας και την… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

Χάστε 8 κιλά σε 2 μήνες...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν το πήρατε απόφαση και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε δίαιτα και να απαλλαγείτε από τα λίγα ή τα πολλά κιλά που βαραίνουν το σώμα και τη διάθεσή σας, εμείς σας ετοιμάσαμε την ιδανική δίαιτα για να πετύχετε τον σκοπό σας. Όλες οι… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

5 στόχοι για το καλοκαίρι...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έχουμε ήδη κλείσει εισιτήρια για το αγαπημένο μας νησί, αλλά ακόμη δεν έχουμε κλείσει ραντεβού στον γυναικολόγο, ούτε στον οδοντίατρο! Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να θέσουμε μερικούς σημαντικούς στόχους για την υγεία μας πριν βγούμε στην… περισσότερα...
Απρ 11, 2017

Προσοχή ο διαβήτης θα είναι σε λίγο η μάστιγα του αιώνα!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει, σε παγκόσμιο επίπεδο, την επόμενη εικοσαετία ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις 227 εκατομμύρια νέοι ασθενείς, θα προστεθούν στα 415 εκατομμύρια πάσχοντες! Στα 227… περισσότερα...
Μαρ 28, 2017

Έλληνες ερευνητές θεράπευσαν τη νόσο Πάρκινσον σε πειραματόζωα

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν μια ουσία με την οποία πέτυχαν να θεραπεύσουν πειραματόζωα που έπασχαν από ζωική μορφή της νόσου Πάρκινσον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences… περισσότερα...

Πολιτιστικά

Μαϊ 18, 2017 51

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την ερχόμενη Πέμπτη, 18…
Ιουλ 15, 2016 1825

Πού πήγε πάλι ο... Jordan;

Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε για δύο παραστάσεις το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού…
Ιουν 07, 2016 2067

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2016, στα διεθνή…
Φεβ 26, 2016 2438

Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς…

Τεχνολογία

Μαϊ 18/2017 10.13.30

Μας αφορά όλους. Τι είναι το ransomware και πως 'χτυπά'.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Παγκόσμια αναταραχή έχει προκαλέσει η γιγάντια κυβερνοεπίθεση που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με στόχο δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Εν δυνάμει θύματα όμως, είμαστε όλοι και καλό είναι να… περισσότερα...
Απρ 27/2017 21.13.18

Ξεκίνησε η διανομή του Windows 10 Mobile Creators Update.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Windows 10 Mobile Creators Update (γνωστού και ως Windows 10 Mobile Redstone 2). Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία, όλοι τώρα θα μπορούν “να δημιουργούν, να μοιράζονται και να απολαμβάνουν την… περισσότερα...
Ιαν 19/2017 10.06.47

Έτσι θα βρίσκετε πλέον εύκολα πάρκιν...

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες. Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης… περισσότερα...
Νοε 18/2016 20.50.32

Μόνο ένα από τα τρία iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California,… περισσότερα...
Οκτ 22/2016 10.56.50

Το Galaxy S8 θα διαθέτει iris scanner και dual-camera setup.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει. Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό… περισσότερα...

Τίτλοι ειδήσεων ανά νομό