Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
  • Το Πανεπιστήμιο Στερεάς και το κτιριακό του πρόβλημα

  • ΕΙΝΚΥΦ:Επισφαλής η λειτουργία του νοσοκομείου Λαμίας χωρίς αξ...

  • Απόπειρα ληστείας στην Εύβοια.Έδεσαν τον φύλακα εργοστασίου

  • Λαμία:Καθαρίστηκαν και επαναλειτουργούν τα ψωρονέρια

  • Ο Δήμος Λαμιέων βραβεύει τους εθελοντές του Let's do it

  • Σάκης Τσικνής: Στην Λαμία,κλείνουμε τα αυτιά μας και παίζουμε...

  • ΕΚ Λαμίας:Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο...


Για το πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς και το κτιριακό του πρόβλημα
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
 
Tο πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και νυν παράρτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία, ιδρύθηκε το 2003, με βασικό σκοπό να εξυπηρετήσει τους πολιτευτές του νομού Φθιώτιδας στη γνωστή διαδικασία εξαγοράς των ψήφων του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και για την εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων πανεπιστημιακών δασκάλων.
 
Η προχειρότητα και η ψηφοθηρία φαινόταν ανάγλυφα στο γεγονός πως το ίδρυμα αυτό είχε ένα γνωστικό αντικείμενο παγκοσμίως πρωτότυπο, στην καλύτερη περίπτωση αντικείμενο μεταπτυχιακών σπουδών, το οποίο θα έπρεπε να διδάσκεται σε κάποιο Πανεπιστήμιο με παράδοση πολλών ετών στη διδασκαλία της Ιατρικής και της Βιολογίας. 
 
Σαν να μην έφταναν οι στρεβλοί όροι δημιουργίας του Πανεπιστημίου, τo τμήμα αυτό δεν είχε και συνεχίζει να μην έχει, με ευθύνη όλων των κομμάτων εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ) μετά από τόσα χρόνια σοβαρές υποδομές και κτίρια, συνεχίζει να έχει ολιγάριθμο προσωπικό, το οποίο δεν επαρκεί για τις ανάγκες του, και το αντικείμενο και οι δραστηριότητές του παραμένουν τελείως ασύνδετες με την τοπική κοινωνία της Λαμίας και της Φθιώτιδας.  
 
Η Περιφερειακή μας Παράταξη Αριστερή παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, θεωρεί πως ο σχεδιασμός του χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας δεν μπορεί να γίνεται για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, αλλά πρέπει να γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού.
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αδίστακτα την καταστροφική πολιτική των μνημονίων με άμεσο αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και αποσάθρωση της Δημόσιας Παιδείας και τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και εκπαιδευτικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Πάγια θέση της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα είναι πως η εκπαιδευτική πολιτική σε όλες τις βαθμίδες δεν μπορεί παρά να σχεδιάζεται κεντρικά, να είναι δημόσια, δωρεάν, να έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του λαού, και να έχει κατά νου τις προτεραιότητες και προοπτικές της κοινωνίας στο μέλλον, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν η τριτοβάθμια εκπαίδευση να σχεδιάζεται με γνώμονα τα κέρδη ιδιωτών και σίγουρα όχι με γνώμονα τα μικροκομματικά οφέλη επαρχιωτών πολιτευτών ή τα συντεχνιακά συμφέροντα πανεπιστημιακών δασκάλων.
 
Το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου θα μπορούσε π.χ. να λυθεί με την απομάκρυνση του στρατοπέδου του ΚΕΥΠ ή τη χρήση του χώρου της ΠΑΒΥΠ, και τη μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου στους χώρους αυτούς. Το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο που στεγάζεται στον χώρο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, εξυπηρετεί τον πληθυσμό της βόρειας Λαμίας και δεν πρέπει να απομακρυνθεί από εκεί, αλλά αντίθετα να επεκταθεί στα κτίρια του Πανεπιστημίου, ώστε να μειώσει την αναλογία δασκάλων-μαθητών και να του δοθεί η ευκαιρία να παρέχει ποιοτικότερη εκπαίδευση στους μαθητές του.
 
Περιφερειακά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας εάν είχαν φτιαχτεί σε μια εντελώς διαφορετική βάση, εάν τα τμήματά του είχαν φτιαχτεί με βάση τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας. Για τη Φθιώτιδα, καθώς και τους όμορους Νομούς της Ευρυτανίας και της Φωκίδας, ένα Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να έχει προπτυχιακό τμήμα Γεωπονίας και τμήμα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, λόγω του κάμπου και της λεκάνης του Σπερχειού και της αγροτικής του παραγωγής, τμήμα Γεωλογίας, λόγω του ορυκτού πλούτου της Οίτης και της Γκιώνας, και τμήμα Δασολογίας, λόγω των απέραντων δασών που καλύπτουν την Ευρυτανία, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Φωκίδας και της Φθιώτιδας.
 
Τέτοια Περιφερειακά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αποκέντρωση του ανισοβαρούς αθηνοκεντρικού ακαδημαϊκού μοντέλου της χώρας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες στην παραγωγή και την έρευνα, και βέβαια θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εκπαιδευτική επιλογή για τον ντόπιο πληθυσμό, ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους που δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο τους.
 
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

Συμπληρώνονται σήμερα 18 μέρες χωρίς αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο Λαμίας.

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών σε έκτακτη συνεδρίασή τους ζητούν άμεσες ενέργειες από τον διοικητή του νοσοκομείου ΠΑναγιώτη Ζυγούρη για να σταματήσει η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα με τους ασθενείς να κινδυνεύουν και να ταλαιπωρούνται μεταφερόμενοι για μια αξονική στην Λάρισα.Το θέμα αυτό πρέπει να λήξει άμεσα για το καλό όλων,δηλώνει στον FM-1 η πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΦ Λεμονιά Παλιαλέξη.

Παράλληλα δημοσιοποιεί και την απόφαση του έκτακτου Δ/Σ

«Σήμερα 25/4/17 μετά από έκτακτο Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Φ αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Το Δ.Σ  της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Φ χαιρετίζει και συμφωνεί με τις ανακοινώσεις των Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών και Πανεπιστημιακών Ιατρών της Λάρισας καθώς και του Ι.Σ.Φ για το θέμα του αξονικού τομογράφου του Γ. Ν. Λαμίας.

Είναι γνωστό ότι από το 2015  το Γ. Ν. Λαμίας λειτουργούσε με αξονικό τομογράφο ξεπερασμένης τεχνολογίας (2003) που υφίσταται συνεχώς βλάβες με προβληματική την αποκατάστασή του.

Τις τελευταίες 18 ημέρες ζούμε την μεγαλύτερη σε διάρκεια έλλειψη αξον. τομογράφου των τελευταίων ετών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση σε κίνδυνο των ασθενών μας και την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία αυτών και των συνόδων τους.

Είναι επιστημονικά αδιανόητη και ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ η λειτουργία ενός περιφερειακού νοσοκομείου-πυλώνα της 5ης Υ.Πε όπως κατ επανάληψη έχει δηλωθεί από τους αρμόδιους-χωρίς αξ. τομογράφο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου γνωρίζει το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του.

Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Φ απαιτεί την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της βλάβης του αξ. τομογράφου ώστε να σταματήσει η έκθεση σε κίνδυνο των ασθενών μας και η ταλαιπωρία τους.

Ζητάμε από τον διοικητή να προχωρήσει άμεσα και εκ παραλλήλου στην προμήθεια και νέου σύγχρονου αξ. τομογράφου για το νοσοκομείο μας.

Υπενθυμίζουμε ότι θεσμικά ο διοικητής έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επίλυση τέτοιου είδους προβλημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς μας.

Μετά από την συνάντηση που ε;iχε το Δ.Σ  της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Φ με το διοικητή χθες το μεσημέρι, ο τελευταίος μας ενημέρωσε ότι έχει γίνει κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια από πλευράς του για την επίλυση του προβλήματος.

Του ζητούμε λοιπόν να κοινοποιήσει τα έγγραφα που αφορούν στις ενέργειες του για την αποκατάσταση της βλάβης καθώς και τις απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για την στήριξη της όλης προσπάθειας και από την πλευρά μας.

Εξυπακούεται ότι οι ιατροί του Νοσοκομείου δεν φέρουν καμιά απολύτως ποινική και ηθική ευθύνη για την συγκεκριμένη δυσλειτουργία γεγονός που επιβεβαίωσε και ο διοικητής στη συνάντησή μας».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΛΙΑΛΕΞΗ ΛΕΜΟΝΙΑ      ΛΕΓΓΑ ΟΛΓΑ


Την επανεμφάνισή τους, αυτή την φορά στην Γλύφα Ευβοίας έκαναν τα ξημερώματα οι ληστές των χρηματοκιβωτίων που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ληστέψουν την γνωστή επιχείρηση μπισκότων, Elbisco.

Τέσσερα άτομα ακινητοποίησαν τον φύλακα της επιχείρησης στις 03:30  τα ξημερώματα και αφού μπήκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης και διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει χρηματοκιβώτιογια να κλέψουν, βγήκαν από αυτό, έκλεψαν 160 ευρώ από τον φύλακα και διέφυγαν με ένα Toyota Corolla.

Σε άλυτο γρίφο για την ΕΛ.ΑΣ εξελίσσεται, όπως είχε γράψει το newpost.gr, η συμμορία των ληστών που εισβάλουν σε μεγάλες εταιρίες και αφαιρούν χρηματοκιβώτια. Φαρμακευτικές, αλλαντοβιομηχανίες και κάθε είδους επιχείρηση σε Αττική και Βοιωτία είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή στο «στόχαστρο» τους. Η σπείρα αποτελείται από σκληρούς κακοποιούς οι οποίοι χωρίζονται σε υποομάδες, με άνδρες της ασφάλειας να εκτιμούν πως έχουν βρει μιμητές οι οποίοι δρουν με τον ίδιο τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν εισβάλει σε τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Μαρκόπουλο Καπανδρίτι, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Άγιο Στέφανο, Οινόφυτα, Σχηματάρι και Ριτσώνα. 

Τη θέσπιση ανωτάτου ορίου θητειών για τους αιρετούς των ΟΤΑ αλλά και παράταση της θητείας των αιρετών - λήγουν στις 30 Αυγούστου του  2019 - έως το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο προαναγγέλλει ο Πάνος Σκουρλέτης.    

Εμφανίζεται ως ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει την έναρξη της αυτοδιοικητικής περιόδου την 1η Ιανουαρίου αντί για την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός ζητεί να «αποσυσχετιστεί» η ημερομηνία των εκλογών με τις τοπικές και περιφερειακές. 

«Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσας θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα αν θα αλλάξει λοιπόν η ημερομηνία θα είναι έτσι ώστε να πάμε πιο πέρα, πιο πίσω δηλαδή. Εγώ θεωρώ απαραίτητο το να αποσυσχετιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών από εκείνη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Λειτουργεί παραμορφωτικά για τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών το να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι άλλο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοιου είδους αν θέλετε υπερπολιτικοποίηση, υπερκομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών», τονίζει.

Για την θητεία των αιρετών αναφέρει πως το υπουργείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση θητειών, ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί ανάλογα με τη διάρκεια της κάθε θητείας: Δύο αν διατηρηθεί η πενταετία ή τρεις αν επανέλθει η τετραετία.

Για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπεριέχει και στοιχεία πλειοψηφικού συστήματος, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αδυναμίας λήψης αποφάσεων από την δημοτική αρχή που δεν θα έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο από την α΄ Κυριακή.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι ενδεχομένως μια παράταξη να μπορεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο ακόμα κι αν λαμβάνει ποσοστό άνω του 45%, ενώ θα προωθηθούν ασφαλιστικές δικλείδες «έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσλειτουργίες στα ζητήματα των αποφάσεων που αφορούν κρίσιμους τομείς των δήμων που μπορεί να έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό, με το πρόγραμμα τεχνικών έργων κτλ».

Οι τελικές θέσεις του υπουργείου για τις αλλαγές στον Καλλικράτη αναμένεται να κατατεθούν τον Ιούνιο, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιέχει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πιθανόν εντός της εβδομάδας να εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

thetoc.gr

Η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων όπως είχε ενημερώσει προχώρησε σήμερα Δευτέρα σε εργασίες καθαρισμού της μεγάλης δεξαμενής του Καλλίδρομου( ψωρονέρια), προκειμένου να εξασφαλισθεί η απαραίτητη υγιεινή και να αναβαθμιστεί αισθητικά η εικόνα της.

Από αύριο Τρίτη δημότες και επισκέπτες, θα μπορούν και πάλι να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην ιαματική πηγή.

Ημέρα επιβράβευσης η σημερινή για όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Λαμιέων και συμμετείχαν στο Let’s Do It Greece 2017.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαμιέων ενημερώνει:

«Στις 2 Απριλίου ο Δήμος Λαμιέων κέρδισε μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα το στοίχημα του εθελοντισμού και βάλαμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Σήμερα, επιβραβεύουμε αυτή την προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 φορείς και εκατοντάδες συνδημότες, στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Σας περιμένουμε...»

Στον FM-1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μίλησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Λαμίας Σάκης Τσικνής.

Κάλεσε όσους σχολιάζουν - κατηγορούν την ομάδα της Λαμίας για την θέση που κατέχει σήμερα στην βαθμολογία της Football League αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα,να κάνουν τον κόπο να ρίξουν μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία της απόδοσης όλων των ομάδων.

Κάνουμε αξιοθαύμαστη πορεία  φέτος και τους ενοχλούμε.Αλλά ας ασχοληθούν με τα στατιστικά στοιχεία, και θα καταλάβουν ποια είναι η Λαμία. 5η καλύτερη στην ευρώπη,13 στα 13 ματς αήττητη μέσα στην έδρα μας. Έχουμε τον καλύτερο και περισσότερο κόσμο στις κερκίδες μας, τόσο όσο καμία στην football league,πάντα φιλόξενοι και σε κόσμια επίπεδα.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι φωτιά και είναι αυτό που θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα,μετά τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι,,υποδεχόμαστε σε δύο διαδοχικές αγωνιστικές τους ΟΦΗ και ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ακολουθεί εκτός έδρας το παιχνίδι με τον Άρη.Σε αυτά τα παιχνίδια παίζεται μια κατηγορία.,τονίζει ο κος Τσικνής και επαναλαμβάνει:Δεν μας επηρεάζουν όσα λέγονται και γράφονται.Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε.Να παίζουμε ποδόσφαιρο στο γήπεδο και όχι αναρτήσεις στο διαδίκτυο.


Την Παρασκευή 21/4/2017 στο Εργατικό  Κέντρο μετά από πρόσκληση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Λάμιας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Εργατικών Σωματείων  ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνταξιούχικων οργανώσεων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, αγροτικών συλλόγων, συλλόγων σπουδαστών, ομάδας γυναικών Λαμίας (ΟΓΕ)  και μαζικών φορέων  του Νομού  με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και  οργάνωση των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν  σε διάφορους εργασιακούς χώρους από το Εργατικό Κέντρο τα Εργατικά Σωματεία και τους μαζικούς φορείς.
Μέτα από εισήγηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και συζήτηση αποφασίσαμε η φετινές   πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις να έχουν κύριο περιεχόμενο την οργάνωση της συζήτησης και της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνδυασμένα με την πάλη για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά της, που έχουν την ίδια αιτία, το καπιταλιστικό σύστημα που λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος. Κεντρικό σύνθημα μας, θα είναι: 
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».
1. Μ’ αυτό το θέμα, αποφασίζαμε την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων που έχει ως εξής:
Δευτέρα 24/4
1. Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν μαζική εξόρμηση και ομιλία στους εργαζομένους του εργοστασίου  της CHIPITA 1.30 μ.μ. 
Τρίτη 25/4
1. Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και το Σωματείο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και ομιλία στους εργαζομένους του εργοστασίου  jimis (πύλη εργοστασίου στις 1.30 μ.μ.).
 
2. Το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των  εργαζομένων του Σωματείου στην Λάρυμνα στις 7.00 μ.μ.
 
3. Το Σωματείο Τροφίμων Φθιώτιδας και η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ. Θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και Σύσκεψη Εργαζόμενων από τις εργολαβίες του Νοσοκομείου Λαμίας  10.00 π.μ. 
Τετάρτη 26/4
1. Το Σωματείου Οικοδόμων Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των  εργαζομένων του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο  7.00 μ.μ.
 
2. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους στο τεχνικό προσωπικό και στην καθαριότητα του Δήμου Λαμίας. 6.30 π.μ. 
 
3. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας  θα πραγματοποιήσουν μαζική  εξόρμηση και ομιλία  στους εργαζόμενους της NEXANS – Αγία Μαρίνα   ( πύλη του εργοστασίου 1.30 μ.μ.) 
 
4. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και   ομιλία στους σπουδαστές του ΟΑΕΔ – Λαμία, 3.30 μ.μ.
Πέμπτη 27/4
1. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει  περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους της ΔΕΗ - 6.30 π.μ. 
 
2. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας  θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους  της ΛΑΡΚΟ ( πύλη εργοστασίου 1.30 μ.μ) 
 
3. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει  περιοδεία και ομιλία στους εργαζομένους της AGROIVEST – Αχλάδι ( πύλη του εργοστασίου 1.30 μ.μ.) 
 
4. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και η ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ, θα πραγματοποιήσουν   περιοδεία στο ΤΕΙ ( 10.00 π.μ.)  και στο ΑΕΙ ( 12.00 μ.μ.)  
   Παρασκευή 28/4
1. Το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας και ομάδα γυναικών Λοκρών της ΟΓΕ  εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά. Λάρυμνα  - 7.00 μ.μ. -  στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου.
 
2. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αλληλεγγύης στους  πρόσφυγες που διαμένουν στο hotospot των Θερμοπυλών – 12.00 μ.μ.
Κυριακή 30/4
1. Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας διοργανώνουν εκδήλωση για τον πόλεμο και τη στάση της εργατικής τάξης, Πελασγία- 7.00 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο.
Οι Εκδηλώσεις  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνδυασμένα με την πάλη για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά  θα κορυφωθούν με την πρωτομαγιάτικη απεργιακή - συγκέντρωση τη Δευτέρα 1/5, στις 10 π.μ, στην Πλατεία Πάρκου.
2. Προετοιμάζουμε τους εργαζομένους να δώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση με την κήρυξη 24ώρης Πανεργατικής Απεργίας  όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφασίσει να φέρει για ψήφιση τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που διαπραγματεύεται με του κουαρτέτο Ε.Ε. – ΔΝΤ. 
Ίδη το Εργατικό Κέντρο Λαμίας έχει αποφασίσει 24ωρη πανεργατική απεργία, με ανοιχτή ημερομηνία και συντονισμό γι’ αυτή με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά,τονίζει στον FM-1o pr;oedrow toy EK Λαμίας Αλέξης Αλεξόπουλος:.


Την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί σύντομα λύση στην εμπλοκή πληρωμής των εφημεριών των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας , εξέφρασε με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο αντιπρόεδρος του Δ/Σ του νοσοκομείου Λαμίας  Ανδρέας Κολοκύθας, Υπάρχουν ενδείξεις ότι σύντομα θα βρεθεί τρόπος να πάρουν οι γιατροί τα δεδουλευμένα των εφημεριών τους χωρίς να υποχρεωθούν να καταθέσουν στην επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου δηλώσεις ότι με δική τους πρωτοβουλία πραγματοποιούσαν υπεράριθμες εφημερίες σημείωσε χαρακτηριστικά  αφού όπως είπε,εξηγήθηκε στην επίτροπο πως δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί στην χώρα μας η ευρωπαϊκή οδηγία για τις εφημερίες και άρα δεν χρειάζεται να παρανομήσει σε κάτι..

.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη  στο ύψος του σταθμού της κάτω Τιθορέας οπου το απόγευμα της Κυριακής συγκρούστηκε επιβατική αμαξοστοιχία με φορτηγό αυτοκίνητο.

Η πρόσκρουση δεν ήταν σφοδρή αφού και ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως το αυτοκίνητο και μείωσε σημαντικά την ταχύτητα της αμαξοστοιχίας με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τραυματισμός του οδηγού του φορτηγού αλλά εκτροχιάστηκε η μηχανή της αμαξοστοιχίας.Χρειάστηκε ολονύχτια προσπάθεια για την αποκατάσταση της γραμμής.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Λαμία FM-1 ο εργοδηγός του ΟΣΕ Kώστας Tσιάμης ήταν ευτύχημα που ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε έγκαιρα το φορτηγό και μείωσε ταχύτητα Από τα στοιχεία φα΄νεται πως ο οδηγός παραβίασε την φυλασσόμενη διάβαση .Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.ΣΥχνά τα φορτηγά που διέρχονται στην ΠΕΟ Λαμίας Αθήνας παραβιάζουν τις διαβάσεις θεωρώντας πως προλαβαίνουν και βάζουν σε κίνδυνο και τον εαυτό τους και τους ταξιδιώτες.

'Ολα αυτά  όμως θα αποτελούν παρελθόν αφού με την παράδοση στην κυκλοφορία της νέας σιδηροδρομικής γραμμής δεν θα υπάρχουν ισόπεδες διαβάσεις και μέχρι το φθινόπωρο περίπου που θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα τρένα θα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερη ασφάλεια.


Σελίδα 1 από 678

Αθλητική επικαιρότητα...

Απρ 24/2017 01.28.03

Φωνάζει η Αταλάντη για το 6-1 του Οπούντιου Μαρτίνου

in Αθλητικά
Διαβάστε την γραπτή διαμαρτυρία στην οποία προχώρησε η διοίκηση της Αταλάντης αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με τον πρωτοπόρο Οπούντιο Μαρτίνου από τον οποίο έχασε με ευρύ σκορ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ «Με αφορμή τα γεγονότα που… περισσότερα...
Απρ 21/2017 17.37.17

Την Κυριακή λόγω Λαμίας η 29η αγωνιστική της Α ΕΠΣΦ,αλλαγές και στη Β κατηγορία

in Αθλητικά
Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής θα διεξαχθεί η 29η αγωνιστική της Α Φθιώτιδας μετά από απόφαση της ΕΠΣΦ λόγω του αγώνα του ΠΑΣ Λαμία με τον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα της Football League στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου στο ΔΑΚ… περισσότερα...
Απρ 20/2017 19.45.36

Αποχαιρέτησε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός Λαμίας

in Αθλητικά
Με πολλά παράπονα για την διαιτησία ο Ολυμπιακός Λαμίας αποχαιρέτησε σήμερα το απόγευμα την συνέχεια του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Στο γήπεδο της ΕΠΣΦ στο Φραντζή στο νοκ άουτ παιχνίδι με τον Αλμυρό Μαγνησίας για την 3η αγωνιστική… περισσότερα...
Απρ 20/2017 17.41.38

Αρχισε η προπώληση εισιτηρίων για το Λαμία-Πανσερραϊκός.Κερδίστε προσκλήσεις

in Αθλητικά
΄΄Αρχισε από σήμερα Πέμπτη 20/4 η προπώληση εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/4/και ώρα 15:00 στο ΔΑΚ Λαμίας για την 27η αγωνιστική της Football League. Εισιτήρια θα βρείτε στα πρακτορεία… περισσότερα...
Απρ 20/2017 01.34.10

Οι διαιτητές της 27ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League

in Αθλητικά
Οι ορισμοί της ΚΕΔ της ΕΠΟ για τους διαιτητές και τους βοηθούς τους στην 27η αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League. Σάββατο 22/4 Λαμία – Πανσερραϊκός (15:00 ΕΡΤ3, ΔΑΚ Λαμίας) Συμεωνίδης (Πιερίας) Παπαδημητρίου (Λάρισας), Ζέρβας… περισσότερα...
Απρ 20/2017 01.02.37

Εμβόλιμη αγωνιστική Α Φθιώτιδας:Καμιά αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας

in Αθλητικά
Με 20 τέρματα στο σύνολο των αγώνων και σκορ της ημέρας στο Μαρτίνο,ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας. Ο Οπούντιος είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον Ηρακλή/Ακαδημία τον οποίο κέρδισε με 6-0,Άρης αγ… περισσότερα...
Απρ 19/2017 15.26.10

Γιορτή του Volley στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας 21 με 23 Απριλίου

in Αθλητικά
Γιορτή του Volley στη Λαμία Μια μεγάλη διοργάνωση στο χώρο της πετοσφαίρησης (Volley) φιλοξενεί ο Δήμος Λαμιέων από τις 21 έως τις 23 Απριλίου στο Χαλκιοπούλειο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Στο ειδικό τουρνουά της Α2 Γυναικών για άνοδο… περισσότερα...
Απρ 19/2017 01.16.54

Οι διαιτητές της εμβόλιμης 28ης αγωνιστικής στην Α Φθιώτιδας

in Αθλητικά
28η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας Τετάρτη 19-4-2017 ΩΡΑ: 17.00 Αγώνας: ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΔΙΤΣΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ Διαιτητής: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ Βοηθοί: ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΝΤΟΣ Αγώνας: ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ Βοηθοί:… περισσότερα...
Απρ 18/2017 10.51.21

Με τον Αλμυρό Βόλου αύριο ο Ολυμπιακός Λαμίας για το Κύπελλο Ερασιτεχνών

in Αθλητικά
Με την ομάδα του Γ.Σ Αλμυρού θα δώσει το επόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Λαμίας, στο πλαίσιο της 3ης Αγωνιστικής της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. 1η Αγωνιστική Διγενής Νεοχωρίου – Ολυμπιακός Λαμίας 0-2 ΑΟ Σελλάνων – ΓΣ Αλμυρού 0-1… περισσότερα...
Απρ 13/2017 00.34.01

Θερμή υποδοχή της ομάδας της Λαμίας από τους φιλάθλους της (video)

in Αθλητικά
Μπορεί να μην πήγαν πολλοί φίλοι της Λαμίας στον Εύοσμο,παρακολούθησαν όμως λεπτό προς λεπτό την προσπάθειά της απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα. Και το βράδυ περίμεναν την αποστολή κυριολεκτικά μετά φανών και λαμπάδων. Τραγούδησαν… περισσότερα...
Απρ 12/2017 23.04.01

Στον αθλητικό δικαστή μετά το Πάσχα Λαμία και Αδάμ

in Αθλητικά
Στα γραφεία του αθλητικού δικαστή της Ένωσης Β' Εθνικής θα πρέπει να βρεθεί στις 27 Απριλίου η Λαμία και ο γυμναστής της Γιώργος Αδάμ. Η κλήση σε απολογία αφορά πειθαρχικές παραβάσεις που καταγράφηκαν στην αναμέτρηση της περασμένης… περισσότερα...
Απρ 12/2017 22.55.10

Γ Κόλτσης:Εμείς προχωράμε παρά τον πόλεμο

in Αθλητικά
Ικανοποιημένος από το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και την γενικότερη θέση της Λαμίας στο φετινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε στις δηλώσεις μετά τον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα ο βοηθός προπονητή Γιώργος Κόλτσης.Ξεπερνάμε τον πόλεμο που μας… περισσότερα...
Απρ 12/2017 22.33.49

H βαθμολογία μετά την 26η αγωνιστική στην Football League

in Αθλητικά
Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής Κισσαμικός - Καλονή 4-1 Σπάρτη - Χανιά 3-1 Αγροτικός Αστέρας - Λαμία 0-1 Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 0 - 1 Αναγέννηση Καρδίτσας - Τρίκαλα 0-2 Αχαρναϊκός - Απόλλων Αθηνών 0-2 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Απόλλων… περισσότερα...
Απρ 12/2017 22.13.10

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Αγροτικός Αστέρας-Λαμία (video)

in Αθλητικά
Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αγροτικός Αστέρας-Λαμία (0-1)που χάρισε 3 ακόμη βαθμούς στην Λαμία φέρνοντάς την ακόμη πιο κοντά στον τελικό… περισσότερα...

Η επικαιρότητα σε όλη την Στερεά...

Απρ 20/2017 03.05.47

Την Παρασκευή πανηγυρίζει το ιστορικότερο παρεκκλήσι της Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Ι Ε Ρ Α Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ Ε Π Ι Τ Η Ε Ο Ρ Τ Η Τ Η Σ Ζ Ω Ο Δ Ο Χ Ο Υ Π Η Γ Η Σ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ« ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ», ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΦΕΡΩΝΥΜΟ ΠΑΛΑΙΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ. ΠΕΜΠΤΗ… περισσότερα...
Απρ 19/2017 15.44.54

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και φιλοξενούν στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας το 19ο… περισσότερα...
Απρ 19/2017 01.22.39

Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τα Διάκεια 2017

in Στερεοελλαδίτικα
Οι εκδηλώσεις εορτασµού της τοπικής εορτής «∆ΙΑΚΕΙΑ», σε ανάµνηση της µάχης της Αλαµάνας και του µαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου ∆ιάκου, θα πραγµατοποιηθούν στη Λαµία από την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 έως το Σάββατο 29 Απριλίου 2017.… περισσότερα...
Απρ 10/2017 23.21.59

Επίσκεψη ειδικευμένων γιατρών στο Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας

in Στερεοελλαδίτικα
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Φροντίδας Υγείας του πληθυσμού του Δήμου Αγράφων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ειδικευμένων ιατρών του Νοσοκομείου Καρπενησίου στο Κέντρο Υγείας… περισσότερα...
Απρ 10/2017 02.14.09

Ο Θύμιος Καραΐσκος στην πασχαλινή αγορά στο Συν στον Άνθρωπο

in Στερεοελλαδίτικα
Από σήμερα Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών. Σήμερα γιορτάζουμε την θριαμβευτική είσοδο Ιησού στα Ιεροσόλυμα. Ένας θριαμβευτικός ερχομός όπου θα ακολουθήσει η εβδομάδα των παθών, η… περισσότερα...
Απρ 10/2017 02.05.09

Ενημέρωση για τα δρομολόγια του τρένου τις μέρες του Πάσχα

in Στερεοελλαδίτικα
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα λόγω της προβλεπόμενης εξαιρετικά μειωμένης επιβατικής κίνησης – όπως κάθε χρόνο – σε ορισμένα τοπικά δρομολόγια και γραμμές του… περισσότερα...
Απρ 06/2017 19.58.55

Πότε και πως θα γίνουν φέτος οι εγγραφές των νηπίων στα Δημοτικά Σχολεία

in Στερεοελλαδίτικα
Από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, κατόπιν των αλλαγών στις ημερομηνίες, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα ισχύσουν από φέτος. Σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντη… περισσότερα...
Απρ 04/2017 15.16.49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τετάρτη και Πέμπτη στον ΠΑΘΕ στην Λοκρίδα

in Στερεοελλαδίτικα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 5 και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Τραγάνα – Αταλάντη και Αταλάντη – Λιβανάτες, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών… περισσότερα...
Απρ 03/2017 16.04.19

Βραδυπορία στον ΠΑΘΕ για την μεταφορά αεροσκάφους την Τετάρτη 5 Απριλίου

in Στερεοελλαδίτικα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τανάγρας έως και τον Α/Κ Καλυφτάκη, με στόχο τη μεταφορά αεροσκάφους από την πολεμική αεροπορία. Ειδικότερα, την… περισσότερα...
Απρ 03/2017 15.56.24

Σε συναινετικό κλίμα η εκλογή μελών νομαρχιακών επιτροπών του ΤΕΕ

in Στερεοελλαδίτικα
Μετά από απόφαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, διεξήχθη η διαδικασία εκλογής των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών Ν. Βοιωτίας, Ν. Φωκίδας και Ν. Ευρυτανίας. Η διαδικασία έγινε σε ενωτικό κλίμα, χωρίς… περισσότερα...
Απρ 03/2017 15.34.43

Παρατείνεται η προθεσμία καταγραφής φυσικής παρουσίας των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

in Στερεοελλαδίτικα
Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέων ανακοινώνεται ότι, παρατείνεται έως τις 28 Απριλίου 2017 η προθεσμία για την καταγραφή φυσικής παρουσίας των δικαιούχων επιδομάτων. Παρακαλούνται οι… περισσότερα...
Απρ 02/2017 10.56.55

Τρέξε,αν μπορείς....

in Στερεοελλαδίτικα
ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΙΣΧΥΕΙ....ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΩΡΟ! Σας περιμένουμε στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ στη Λεωνίδου 9-11 | 2ος ΟΡΟΦΟΣ ! Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 4-4-2017 ώρα 21.15 στην προβολή της ταινίας «Τρέξε αν… περισσότερα...
Μαρ 30/2017 16.50.50

Βραδιά παραδοσιακού χορού και τραγουδιού στη Λαμία

in Στερεοελλαδίτικα
Βραδιά παραδοσιακών χορών και τραγουδιού οργανώνεται στην Λαμία με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων. Το Σάββατο 1η Απριλίου στις 8 το βράδυ στην 2η σκηνή του Δημ. Θεάτρου στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας.Η είσοδος… περισσότερα...
Μαρ 30/2017 02.00.12

Συλλαλητήριο ετοιμάζει για τις 7 Απριλίου το ΕΚ Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, Η πολιτική εξόντωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων που… περισσότερα...

Υγεία, τεχνολογία,πολιτιστικά

Υγεία

Απρ 11, 2017

Προσοχή ο διαβήτης θα είναι σε λίγο η μάστιγα του αιώνα!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει, σε παγκόσμιο επίπεδο, την επόμενη εικοσαετία ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις 227 εκατομμύρια νέοι ασθενείς, θα προστεθούν στα 415 εκατομμύρια πάσχοντες! Στα 227… περισσότερα...
Μαρ 28, 2017

Έλληνες ερευνητές θεράπευσαν τη νόσο Πάρκινσον σε πειραματόζωα

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν μια ουσία με την οποία πέτυχαν να θεραπεύσουν πειραματόζωα που έπασχαν από ζωική μορφή της νόσου Πάρκινσον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences… περισσότερα...
Μαρ 21, 2017

Νέα θεραπεία χωρίς νυστέρι για προστάτη!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια νέα, επαναστατική, αναίμακτη θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπερτροφίας του προστάτη, που εκδηλώνεται περίπου στο 50% των ανδρών άνω των 50 ετών, εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Πορτογαλία και μέσα σε διάστημα πενταετίας… περισσότερα...
Δεκ 17, 2016

Δίαιτα: 3 μεγάλα λάθη που σίγουρα κάνετε κι εσείς…

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Aυτή την περίοδο, δηλαδή ακριβώς πριν τις γιορτές, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε “επείγουσα” δίαιτα για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά που (μάλλον) κουβαλάμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αλλά αυτή η “βιασύνη” μας ωθεί σε βασικά λάθη.… περισσότερα...
Δεκ 07, 2016

Σώστε εύκολα μια ζωή! Δείτε τον τρόπο...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ένα video που δείχνει τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε επεισόδιο καρδιακής ανακοπής. Οι εικόνες είναι από σεμινάριο και άσκηση που πραγματοποιήθηκαν στην Πάρο, με τους διασώστες να… περισσότερα...

Πολιτιστικά

Ιουλ 15, 2016 1708

Πού πήγε πάλι ο... Jordan;

Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε για δύο παραστάσεις το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού…
Ιουν 07, 2016 1951

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2016, στα διεθνή…
Φεβ 26, 2016 2320

Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς…
Φεβ 14, 2016 2225

Ταινιες που πρέπει να δείτε σήμερα του ...Αγίου Βαλεντίνου!

Ερωτικές ιστορίες που εξελίσσονται διαφορετικά, με αναπάντεχο τέλος, και που…

Τεχνολογία

Ιαν 19/2017 10.06.47

Έτσι θα βρίσκετε πλέον εύκολα πάρκιν...

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες. Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης… περισσότερα...
Νοε 18/2016 20.50.32

Μόνο ένα από τα τρία iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California,… περισσότερα...
Οκτ 22/2016 10.56.50

Το Galaxy S8 θα διαθέτει iris scanner και dual-camera setup.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει. Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό… περισσότερα...
Μαϊ 11/2016 07.59.19

Τα δέκα μυστικά του Facebook Messenger που πρέπει να ξέρετε

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Με 900 εκατομμύρια χρήστες, το Facebook Messenger είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω. Είναι, επίσης, κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Τα νέα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε… περισσότερα...
Φεβ 26/2016 22.00.03

Η θωρακισμένη Mercedes- Maybach S600 Guard είναι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο του κόσμου!

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Από τη στιγμή που κάποιοι άνθρωποι, λόγω της θέσης ή της οικονομικής τους επιφάνειας ή για κάποιον άλλο λόγο είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, ο οποίος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους, είναι λογικό τα… περισσότερα...

Τίτλοι ειδήσεων ανά νομό