Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
  • Ο στάβλος και τα γαϊδούρια του Δημήτρη Βέττα άναψαν τα αίματα...

  • ΚΕΠ Υγείας αποκτά ο Δήμος Λοκρών

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι στις κομματικές φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ

  • Τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ και η επίσκεψη Σταθάκη στη Λάρυμνα

  • Σε ιδιώτη για 4 μήνες η αποκομιδή των σκουπιδιών στον Δ.Λαμιέ...

  • Δρακόντια μέτρα προστασίας των υπουργών και του πρωθυπουργού ...

  • Μπακογιάννης: Αν έρχεται ο πρωθυπουργός για πολιτική φιέστα θ...


Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, στην οποία καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Αφορμή στάθηκε η επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος στην οποία έκανε λόγο «για στημένη Εξεταστική με προαποφασισμένα πορίσματα».
«Δεν στεναχωριέμαι για τις προσβολές του κ. Λοβέρδου. Δεν στεναχωριέμαι για προσβολές ανθρώπων, οι οποίοι υπηρέτησαν ως υπουργοί και δεν ανακάλυψαν τίποτα. Φαγώθηκαν λεφτά το έχουν δηλώσει όλοι και δεν είπαν τίποτα. Εγώ θα στείλω μια επιστολή με κοινοποίηση στον "στάβλο" εκείνο λέγοντας ότι ο στάβλος αυτός τέτοια γαϊδούρια βγάζει», είπε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας.
Στον κ. Βέττα απάντησε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου:
«Το κόμμα μου ελέχθη ως στάβλος και εγώ ως γαϊδούρι. Θέλω να θυμίσω στον κ. συνάδελφο την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που έβριζαν μετά βδελυγμίας και τον ΕΟΠΠΥ, την οποία η κυβέρνηση σας προσπαθεί να διατηρήσει. Ο κ. Λοβέρδος το έκανε. Να βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει πριν μιλάμε για στάβλους και γαϊδούρια. Αίσχος και ντροπή», τόνισε.
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 16:55

ΚΕΠ Υγείας αποκτά ο Δήμος Λοκρών

Στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ανήκει με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου ο Δήμος Λοκρών.
Πρόκειται για το πιστοποιημένο Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας, στο Δίκτυο των Εθνικών Δικτύων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), που έχει ως στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής στους Δήμους μέλη του.
Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση ο Δήμος Λοκρών θα ωφεληθεί ως εξής από τη συμμετοχή του:
1. θα ανήκει στη μοναδική οργανωμένη διαδημοτική δομή που έχει αποκλειστικό σκοπό την προαγωγή της υγείας και την βελτίωση του περιβάλλοντος των πόλεων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.
2. θα συμμετέχει αυτοδίκαια, μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου, στις εθνικές πρωτοβουλίες για την πρόληψη, που αναλαμβάνονται στα πλαίσια της προαγωγής της υγείας καθώς και της κοινωνικής μέριμνας.
3. θα συμμετέχει σε όλα τα υποβαλλόμενα και τα εγκριθέντα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
4. θα μπορεί να ζητά στήριξη στο Διαδημοτικό Δίκτυο όσον αφορά την οργάνωση και τη δημιουργία εκδηλώσεων που επιθυμεί να υλοποιήσει.
5. θα συμμετέχει στην εφημερίδα του Δικτύου «Δήμων Υγεία» και θα προβάλλει τις δράσεις του σε όλους τους Δήμους μέλη του Δικτύου.
6. θα μπορεί να επωφελείται από προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή άλλα προγράμματα αντιμετώπισης ανεργίας που εγκρίνονται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ.
7. θα μπορεί να λαμβάνει συμβουλές και τεχνογνωσία μέσα από τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Διαδημοτικό Δίκτυο με Πανεπιστημιακές Σχολές, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας κλπ.
9. θα συμμετέχει στις Συναντήσεις Εργασίας και στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου.
ΚΕΠ Υγείας
Παράλληλα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής (21/7/17) αποφασίσθηκε η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας προς τους δημότες του Δήμου. Για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας θα εγκατασταθεί λογισμικό σύστημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί από το ΕΔΔΥΠΠΥ και θα έχει τη δυνατότητα:
1. Καταχώρησης Δημοτών στο ηλεκτρονικό σύστημα- δημιουργία ξεχωριστού ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ανά δημότη.
2. Ενημέρωση των Δημοτών για τα 7 νοσήματα που χρήζουν δια βίου έλεγχο, αυτόματα από το σύστημα και υπενθύμιση σε προκαθορισμένους χρόνους εκ νέου αν δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες εξετάσεις που τους έχουν προταθεί βάσει των πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
3. Οργάνωσης προληπτικών εξετάσεων στους δημότες.
4. Παροχής Υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης βάσει των πρωτοκόλλων υγείας για τα 7 νοσήματα.
5. Δυνατότητα διαχείρισης αιτημάτων των δημοτών με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών του δήμου.
6. Ανάπτυξης προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.
7. Συστήματα παρόχων-ιατρών, εγγεγραμμένων συνεργατών στο ΚΕΠ Υγείας, όπου μπορούν εύκολα να απευθύνονται οι δημότες που δεν έχουν προσωπικό θεράποντα ιατρό της κατάλληλης ειδικότητας.
 Η παρέμβαση των ΚΕΠ Υγείας στοχεύει στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού για παρεμβάσεις προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης για την υγεία των δημοτών. Σήμερα έχει δημιουργηθεί δίκτυο δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας "ΚΕΠ Υγείας" σε δεκάδες Δήμους μέλη. Το κάθε ΚΕΠ Υγείας συντονίζει:
1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, από δημόσιους ή ιδιωτικούς και φυσικά πρόσωπα.
2.Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.
3.Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.

Απαγορευτικό για τα στελέχη και τους βουλευτές της να συμμετέχουν και να νομιμοποούν με την παρουσία τους τα Συνέδρια-φιέστες,εξέδωσε η ΝΔ λίγες ώρες πριν αρχίσει το 2ο Συνέδριο στην Λαμία.Σε μια διοργάνωσει στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Περιφέρεια Στερεάς και ο Περιφερειάρχης Κώστς Μπακογιάννης ο οποίος θα είναι και ομιλητής πριν τον πρωθυπουργό το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Φθιώτιδας Στέλιος Κανέλλος τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων πως η απαγόρευση ισχύει για βουλευτές και στελέχη όχι όμως εκπροσώπους φορέων της Περιφέρειας και φυσικά τους αυτοδιοικητικούς.

Στην Ανακοίνωσή της βέβαια η ΝΔ κάνει ειδική μνεία στους αυτοδιοικητικούς στους οποίους περιλαμβάνεται φυσικά και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων,αγνοώντας όμως πως η Αυτοδιοίκηση δεν έχει δικαίωμα να απουσιάζει από καμία διαδικασία και δράση που  έχει στόχο το καλό της Περιφέρειας.

Άλλωστε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης φρόντισε εκ των προτέρων να ξεκαθαρίσει πως αν το Συνέδριο αποδειχθεί ένα επικοινωνιακό τρικ της Κυβέρνησης θα το καταγγείλει άμεσα.

Διαβάστε και την ανακοίνωση της ΝΔ 

Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια. Στο πρώτο από αυτά στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, αρνήθηκε να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.  Αντί για διάλογο – που δεν αντέχει – αντιμετώπισε τους εκατοντάδες πολίτες, που διαμαρτύρονταν έξω από την αίθουσα, με αυταρχισμό και αστυνομική βία. Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για αναδιοργάνωση της ΛΑΡΚΟ και ένταξή της στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την χθεσινή επίσκεψή του  στο  εργοστάσιο της Λάρυμνας και στο μεταλλείο του Αγίου Ιωάννη.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τα σωματεία των εργαζομένων και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και αναγνώρισε πως τα προβλήματα της βαριάς βιομηχανίας επιδεινώθηκαν το τελευταίο διάστημα,εξαιτίας της παρατεταμένης πτωτικής πορείας των διεθνών τιμών του σιδηρονικελίου, που παράγει η εταιρεία η οποία πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων που έχουν ήδη αναληφθεί, και έκανε λόγο για «μία δύσκολη εξίσωση που καλούμαστε να λύσουμε », η οποία είναι το αποτέλεσμα «σειράς προβλημάτων που έχουμε κληρονομήσει», καθώς «παραλάβαμε τη ΛΑΡΚΟ με ένα σχέδιο τριχοτόμησης και ιδιωτικοποίησης». 

Στις συναντήσεις συζητήθηκε επίσης η ανάγκη εφαρμογής ενός βραχυπρόθεσμου προγράμματος, που θα δίνει απαντήσεις στα τρέχοντα ζητήματα ρευστότητας της εταιρείας, αλλά και ενός στρατηγικού σχεδίου, για την αναδιοργάνωση και ισχυροποίησή της. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε τέλος πεπεισμένος ότι η διοίκηση, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, θα καταφέρουν να βρουν τις λύσεις και υπογράμμισε ότι δεν θα παρθεί κάποια απόφαση χωρίς να προηγηθεί διάλογος.

3

Στην αναβολή καταβολής της πρώτης δόσης των οφειλών προς την ΔΕΗ μέχρι τον Ιανουάριο αντί της 1ης Σεπτεμβρίου εστίασαν οι εργαζόμενοι ώστε να δημιουργηθεί ένα κάποιο ταμείο και να ανασάνει η βιομηχανία όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου στη Λάρυμνα Ανδρέας Κοράτζελος. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν πρόσφατα από την διοίκηση να συμφωνήσουν σε μείωση παραγωγής,ή κατάργηση του πριμ παραγωγικότητας που δίνεται μέχρι σήμερα.

3

 

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων γίνεται ανάθεση του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη για διάστημα 4 μηνών.
Αν ως τότε  η κυβέρνηση αποφασίσει την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού εμείς θα είμαστε έτοιμοι είχε δηλώσει στην τελευταία και επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.
Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Λάμπρου το ποσό που κλήθηκε να εγκρίνει η οικονομική επιτροπή είναι της τάξης των 359.000 ευρώ.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 22:27

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για....σχοινί!

Γράφτηκε από
Το 2012, ο εν ενεργεία αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου μεταπήδησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, αποδεικνύοντας τη «ζωντανή» σχέση μεταξύ δικαστηρίων και πολιτικής εξουσίας. Στην πρώτη τροπολογία της καριέρας του ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο Χαρ. Αθανασίου επιχείρησε να απαλλάξει τις ναυτιλιακές (και τις offshore φυσικά) από τη δήλωση πόθεν έσχες. Διεφθαρμένοι δηλαδή πολιτικοί, εφοριακοί, εκδότες, δικαστές θα μπορούσαν να κρύψουν περιουσιακά τους στοιχεία μέσα σε μια offshore αφού δεν χρειαζόταν να τη δηλώσουν. Η φωτογραφική τροπολογία αποσύρθηκε έπειτα από διακομματική κατακραυγή.
Τον Απρίλιο του 2014, πάλι ως υπουργός Δικαιοσύνης, με τον νόμο 4254 αφαίρεσε λέξεις από τον Ποινικό Κώδικα και έτσι οδήγησε σε αμνηστία πολλούς καταχραστές του δημοσίου και εγκληματίες του λευκού κολάρου. Υστερα από 13 ημέρες ο Χαρ. Αθανασίου απέσυρε τη ρύθμιση λέγοντας ότι οι λέξεις διεγράφησαν εκ παραδρομής, αλλά η ισχύς της για το διάστημα των δεκατριών ημερών αμνήστευσε έτσι και αλλιώς όσους ήταν υπόδικοι. Τα δικαστήρια αρνήθηκαν να την εφαρμόσουν χαρακτηρίζοντάς τη «συγκαλυμμένη αμνηστία», ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ο Αρειος Πάγος απεφάνθη για την αντισυνταγματικότητά της.
Στο τρίτο μεγάλο του νομικό εγχείρημα, ο Χαρ. Αθανασίου μετέτρεψε την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ο ίδιος, όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, είχε αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία από τη δήλωση πόθεν έσχες. Η ρύθμιση αυτή έριξε στα μαλακά τον Γιάννο Παπαντωνίου και δεν τον οδήγησε τελικώς στη φυλακή.
Το Documento προχωρά τις αποκαλύψεις. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου υπέγραψε να δοθεί χάρη σε μεγαλέμπορο ναρκωτικών, ο οποίος μάλιστα είχε αποδράσει. Εχει χρησιμοποιήσει την ευνοϊκή ρύθμιση της χάριτος, η οποία προβλέπεται σε ειδικές περιπτώσεις, σε πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και σε πολιτευτή της ΝΔ. Μία όμως ακόμη πιο σοβαρή εξέλιξη αγγίζει τον πρώην υπουργό. Οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του υπουργικού γραφείου του, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του, δικαστικοί με εξέχουσα θέση στο δικαστικό σώμα, ερευνώνται από την εισαγγελία για πιθανό χρηματισμό προκειμένου να αποφυλακίσουν κατηγορούμενο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Την καταγγελία έχει κάνει ο ίδιος ο κατηγορούμενος με ένορκη κατάθεση, κατονομάζοντας τον ενδιάμεσο δικηγόρο, στο δικηγορικό γραφείο του οποίου εργαζόταν ο γιος του διευθυντή του Αθανασίου.
Η πρώτη τροπολογία που κατέθεσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου τον Σεπτέμβριο του 2013 ως υπουργός Δικαιοσύνης ήταν αυτή η οποία έδινε τη δυνατότητα σε όποιον έκανε δήλωση πόθεν έσχες να μη συμπεριλάβει σε αυτήν ναυτιλιακές εταιρείες και φυσικά offshore. Δηλαδή, όπως γράφτηκε την εποχή εκείνη, έδινε τη δυνατότητα με τον τρόπο αυτό σε όποιον ήθελε να κρύψει παράνομα περιουσιακά στοιχεία να τα κρύψει μέσα από την αδήλωτη εταιρεία. Εναν μήνα μετά ο Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε κάτι ακόμη πιο προκλητικό γι’ αυτό που αποκαλείται απονομή δικαίου. Με πρότασή του στο Συμβούλιο Χαρίτων έδωσε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα. Ακόμη και στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύεται η απονομή χάριτος στις 21 Οκτωβρίου του 2013 σημειώνεται ότι πρόκειται για δράστη «ενεργούντα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και υπό περιστάσεις που να μαρτυρούν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος».
Ο Καναδός υπήκοος Kέβιν Χίμπερτ στον οποίο απονεμήθηκε η χάρη είχε φαίνεται περισσότερη χάρη από την Ηριάννα, η οποία παρά τις αμφιβολίες για τα ενοχοποιητικά στοιχεία αλλά και το κίνημα που δημιουργήθηκε υπέρ της, έμεινε προφυλακισμένη. Είναι επίσης σημαντικό ότι η οικογένεια του συγκεκριμένου κατάδικου κατά τη διάρκεια της δίκης στην Ελλάδα είχε δεχθεί προτάσεις από «κρατικό αξιωματούχο προκειμένου να γλιτώσει την καταδίκη σε ισόβια».
Η ιστορία της δράσης του Καναδού δεν έχει κανένα ελαφρυντικό στοιχείο αφού ακόμη κι όταν του δόθηκε η νόμιμη άδεια από τις φυλακές αυτός δραπέτευσε. Μετά τη σύλληψή του δέχθηκε τελικώς επί υπουργίας Αθανασίου τη χάρη.
Το ιστορικό των… εγκλημάτων
Ο Κέβιν Χίμπερτ είχε συλληφθεί το 1999 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στην προσπάθειά του να περάσει δύο κιλά κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική. Ο Καναδός καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2000 σε ισόβια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο τον είχε χαρακτηρίσει «ιδιαίτερα επικίνδυνο». Το 2008 πήρε ολιγοήμερη άδεια εξόδου από τις φυλακές. Χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα κατόρθωσε να επιστρέψει στον Καναδά. Συνελήφθη όμως ύστερα από χρόνια στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ και τελικώς επέστρεψε στις ελληνικές φυλακές. Το 2013 με την υπογραφή του Χαράλαμπου Αθανασίου μετατράπηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε πρόσκαιρη είκοσι ετών και έτσι ο Χίμπερτ επιστρέφει στην πατρίδα του ελεύθερος.
Από παλιά του είχαν προσφέρει εξυπηρέτηση
Σε ρεπορτάζ του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBC News σε ανύποπτο χρόνο γίνεται η αποκάλυψη πως η οικογένεια του Κέβιν είχε προσεγγιστεί προκειμένου να πληρώσει για να ελευθερωθεί ο Κέβιν. Οπως λέει στο κανάλι συγκεκριμένα ο πατέρας του καταδικασθέντος του πρότειναν έναντι ποσού που ξεπερνούσε τις 60 χιλιάδες δολάρια να ρυθμιστεί το θέμα και να «εξαφανιστεί η ποινή των ισοβίων». Τελικώς από ό,τι φαίνεται η οικογένεια δεν ανταποκρίθηκε. Η ποινή ωστόσο των ισοβίων εξαφανίστηκε διά της απονομής χάριτος.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις πιο προκλητικές διαδικασίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια απονομής δικαιοσύνης με τελικό αποτέλεσμα την απελευθέρωση ενός εμπόρου ναρκωτικών. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιήθηκε η πρόβλεψη της απονομής χάριτος η οποία συνηθίζεται σε περιπτώσεις που υπάρχει και έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον και προκειμένου να γίνουν διορθώσεις σε υποθέσεις που έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις.
Συνεχείς συσκέψεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς με επιτελείς της ΓΑΔΑ, της αντιτρομοκρατικής και  της Ασφάλειας υψηλών προσώπων προκειμένου να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε αντικυβερνητική εκδήλωση στη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα γίνει αύριο και μεθαύριο στην Λαμία.
Ειδικά τα μέτρα θα ενταθούν και  θα περιλαμβάνουν ακόμη και αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων το απόγευμα της Πέμπτης που θα βρίσκεται στην Λαμία ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Τα γεγονότα της Κοζάνης όπου συνδικαλιστές της ΔΕΗ υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό και το υπουργικό κλιμάκιο με διαμαρτυρίες και προπηλακισμούς δεν θέλουν να επαναληφθούν και εδώ.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν  οι απολυμένοι  πρώην συμβασιούχοι του Δήμου θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ή μέλη αλληλέγγυων οργανώσεων, αλλά προληπτικά η Αστυνομία θα έχει σε πλήρη ετοιμότητα διμοιρίες αστυνομικών τόσο  κοντά στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου στην οδό Λεωνίδου, όσο και στο Δημοτικό Θέατρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού.
Χτες ειδικοί της αντιτρομοκρατικής επισκέφθηκαν τόσο το πολιτιστικό κέντρο όσο και το Δημοτικό Θέατρο και πραγματοποίησαν ελέγχους κάτι που θα επαναληφθεί και αύριο το μεσημέρι αλλά και την Πέμπτη πριν την ομιλία του κ.Τσίπρα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν  ότι θα είναι σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ,η Π.Υ. και άλλες υπηρεσίες για κάθε ενδεχόμενο.
Η αλήθεια είναι πως στην Λαμία ποτέ δεν είχαν σημειωθεί βίαια γεγονότα, κατά την έλευση κυβερνητικών προσώπων οποιουδήποτε κόμματος και  εκτιμάται  πως ούτε και τώρα θα συμβεί το παραμικρό…..
 Ως μείζον πολιτικό γεγονός για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος αναμένεται αύριο η έναρξη του διημέρου αναπτυξιακού συνεδρίου στο οποίο θα μετέχουν σχεδόν 10 υπουργοί αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας  ο οποίος θα μιλήσει την Πέμπτη το βράδυ το δημοτικό θέατρο Λαμίας. 
 Από αύριο το απόγευμα που θα αρχίσει το συνέδριο  θα λειτουργήσουν ομάδες εργασίας με τη μορφή στρογγυλών τραπεζών με συντονιστές θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, όπου υπουργοί θα συζητήσουν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και θα αναπτυχθούν συγκεκριμένες προτάσεις με απώτερο στόχο την ανάπτυξη ευρύτερα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος . 
Είναι χαρακτηριστικό  όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων ότι  τον πρώτο λόγο  έχει σε όλα η Περιφέρεια Στερεάς και απουσιάζει χαρακτηριστικά και αδικαιολόγητα ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ όπως εκτιμούν παράγοντες της Περιφέρειας , του Δήμου Λαμιέων όσο και απλοί πολίτες.
 Επίσης συντονιστές ανέλαβε να ορίσει η Περιφέρεια τους αντιπεριφερειάρχες που θα συντονίζουν ακόμη και τους υπουργούς που θα μετέχουν στα στρογγυλά τραπέζια!


Βέβαια ευχή όλων είναι  να προκύψει κάτι  ωφέλιμο και χρήσιμο για την περιφέρεια όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Λουκάς Υπερήφανος.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στη σημερινή του συνέντευξη δήλωσε:
Προειδοποιώ ότι αν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έρθουν στη Λαμία απλώς για να κάνουν μια πολιτική fiesta θα είμαι ο πρώτος που θα το καταγγείλω .Ευελπιστώ όμως είπε, ότι πράγματι αυτό το συνέδριο θα είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για την περιφέρειά μας και γι' αυτό πιστεύω ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί θα αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ώστε να στηρίξουν τις προσπάθειες τόσο της τοπικής όσο και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. 
''Αν γίνει σοβαρή δουλειά και συζήτηση ουσίας με συνέπεια και συνέχεια δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να πω μπράβο στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του '' πρόσθεσε.


Tο Σάββατο 29 Ιουλίου θα τελεσθεί εις την Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

    Η Μητρόπολη Φθιώτιδας προσκαλεί τους τιμώντες την μνήμην του μακαριστού Γέροντος να προσέλθουν εις την Ιερά Μονή για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

...και  όσοι πιθανόν συμφωνούν με τις "ερντογκανιές" του ανήμερα μάλιστα της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας!
Ο ΛΑΜΙΑ FM-1 δεν είναι Τζουμχουριέτ και στην Ελλάδα υπάρχει και θα υπάρχει δημοκρατία, κανείς δεν  μπορεί να φιμώσει ένα ελεύθερο μέσο ενημέρωσης παρά να το  καταργήσει με βίαιο τρόπο!
Ιδού....
ΥΓ Η Δημοκρατία και η ελευθερία του τύπου δεν είναι  προσωπική διαφορά, αλλά υπόθεση καθε έλληνα πολίτη.
Σελίδα 1 από 731

http://www.loutraypatis.gr/gr/default.asp

Requirements

Αθλητική επικαιρότητα...

Ιουλ 24/2017 01.50.59

Με νεαρούς 20αρηδες χτίζεται ο Νέος Οπούντιος της Γ Εθνικής

in Αθλητικά
Μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον προπονητή τους Μάκη Ζαχαρόπουλο και τις 4 πρώτες συνεργασίες ,οι άνθρωποι του Οπούντιου συνεχίζουν χτίζοντας την ομάδα τους με νεαρούς παίκτες. Αυτή τη φορά επέλεξαν να… περισσότερα...
Ιουλ 21/2017 16.30.31

Στα θρανία οι διαιτητές.Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας Φθιώτιδας

in Αθλητικά
Από την ΕΔ/ΕΠΣΦ ανακοινώνονται τα εξής: 1. Όλοι οι Διαιτητές μέλη της ΕΔ/ΕΠΣΦ, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και έως τις 10/9/2017,να προσκομίσουν ιατρικές εξετάσεις καθώς και τις αντίστοιχες γνωματεύσεις από ιδιώτη γιατρό η νοσοκομείο (Παθολόγο… περισσότερα...
Ιουλ 21/2017 00.32.17

Με το βλέμμα στη Super League η συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

in Αθλητικά
Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στη Λαμία, και παρουσία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Πανουργιά Παπαϊωάννου,πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (20/7) η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία 1964. Ακολούθησαν και οι… περισσότερα...
Ιουλ 20/2017 17.01.40

Γενική Συνέλευση για το Βελούχι στην Γ΄Εθνική

in Αθλητικά
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 6 στην αίθουσα του επιμελητηρίου Καρπενησίου η Γενική Συνέλευση του Βελουχίου εν όψει της πρώτης του παρουσίας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Παρόντες ήταν διοικητικοί της ομάδας από το… περισσότερα...
Ιουλ 18/2017 12.58.18

Σουπερλιγκάτα φιλικά για την Λαμία.Μετά την Λάρισα έρχεται ο ΠΑΟΚ

in Αθλητικά
Αύριο Τετάρτη στο ΚΑρπενήσι στις 5.15 θα γίνει το δεύτερο φιλικό της Λαμίας με τα Γιάννενα. Ακολουθεί εκτός έδρας το φιλικό με την Λάρισα και η προετοιμασία θα δοκιμαστεί στην Τούμπα και την Ριζούπολη.Για τα δύο τελευταία φιλικά… περισσότερα...
Ιουλ 18/2017 01.57.48

Η Γενική Συνέλευση του ΠΑΣ Λαμία

in Αθλητικά
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Καλούνται τα μέλη του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964», που εδρεύει στην Λαμία, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:30 στο Εργατικό… περισσότερα...
Ιουλ 17/2017 14.54.42

Χρυσές επιτυχίες για τον ΝΑΟ Λαμίας

in Αθλητικά
Δύο μετάλλια, έντεκα ατομικά ρεκόρ, και μία συνάντηση-έκπληξη επεφύλασσε για την αγωνιστική ομάδα του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Λαμίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α και Β που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, το… περισσότερα...
Ιουλ 17/2017 10.06.28

Με το...δεξί ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ στο Καρπενήσι!

in Αθλητικά
Με φιλικό σκορ 1-0 νίκησε χτες ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ την ομάδα του Λεβαδειακού στο πρώτο τεστ προετοιμασίας που πραγματοποιείται στο Καρπενήσι. Οπως έγραψε το evrytaniasport.blogspot.gr Ο φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου στο… περισσότερα...
Ιουλ 16/2017 20.31.57

Τα φιλικά στο Καρπενήσι και η 4αρα του Παναιτωλικού

in Αθλητικά
Την ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν» είχαν οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, στο φιλικό με ομάδα επιλέκτων της Ευρυτανίας στο Καρπενήσι, όπου οι Αγρινιώτες πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους εν όψει της νέας σεζόν. Μαζί… περισσότερα...
Ιουλ 16/2017 10.15.25

Οι μεταγραφές στον ΑΟΛ...

in Αθλητικά
H Δήμητρα Ζαχαρή, πιστή στον ΑΟΛ από την ίδρυσή του, ανανέωσε ξανά στη Λαμιώτικη ομάδα . Η 28χρονη έμπειρη αθλήτρια, είναι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο βόλεϊ και έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πλην του λίμπερο, ενώ θα… περισσότερα...
Ιουλ 13/2017 16.27.12

Ξάνθη και Ολυμπιακός οι δύο πρώτοι αντίπαλοι της Λαμίας!

in Αθλητικά
Με Ξάνθη εκτός έδρας και Ολυμπιακό εντός (;) έδρας ξεκινά το ταξίδι στην μεγάλη κατηγορία ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε πριν λίγο στα γραφεία της διοργανώτριας Superleague.. Ο Λαμία fm-1 παρακολούθησε την κλήρωση της Super League… περισσότερα...
Ιουλ 07/2017 16.55.18

Από τον Παναιτωλικό στη Λαμία ο Κουτρομάνος,υπέγραψε και ο Βάντερσον

in Αθλητικά
Μετά την πρώτη προπόνηση η ομάδα της Λαμίας που ετοιμάζεται για το Καρπενήσι και την βασική προετοιμασία της ανακοίνωσε μία ακόμη μεταγραφή και μια ανανέωση. Τα νέα πρόσωπα είναι ο Δημήτρης Κουτρομάνος που αγωνιζόταν στον Παναιτωλικό… περισσότερα...
Ιουλ 07/2017 16.02.09

Ο Βασίλης Σεβαστής στην Λαμία για τον στίβο

in Αθλητικά
Στη Λαμία βρέθηκε το πρωί καθ' οδόν προς Κατερίνη, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ο οποίος ξεναγήθηκε στον νέο στίβο στην Καμαρίτσα.. Όπως μάλιστα σημείωσε την Δευτέρα θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο με τον κο Σταυρογιάννη… περισσότερα...
Ιουλ 05/2017 20.38.18

Στην τελική φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Παίδων ο Νηρέας Λαμίας

in Αθλητικά
Διεξάγεται το προσεχές τριήμερο (6-9 Ιουλίου) η τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης παίδων, με τις 10 ομάδες να στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό. Στον Α’ Όμιλο τρεις ομάδες φαίνονται να είναι τα φαβορί για την πρόκριση.… περισσότερα...

Η επικαιρότητα σε όλη την Στερεά...

Ιουλ 18/2017 01.13.16

Το ΚΕΥΠ Λαμίας τίμησε την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα

in Στερεοελλαδίτικα
Την προστάτιδά του Αγία Παρθενομάρτυρα Μαρίνα εόρτασε την Δευτέρα 17 Ιουλίου το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, με την παρουσία πολλών προσκυνητών. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας… περισσότερα...
Ιουλ 18/2017 00.31.01

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διακινητής στη Θήβα

in Στερεοελλαδίτικα
Κατασχέθηκαν (46) ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (162,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη στη Θήβα, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για… περισσότερα...
Ιουλ 14/2017 13.43.11

Έκκληση για αίμα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Στο πλαίσιο των πανελληνίως αυξημένων αναγκών και της έλλειψης σε μονάδες αίματος και παραγωγών του – ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – παρακαλείτε όποιος επιθυμεί – αιμοδότης ή μη – να δώσει αίμα στην αιμοδοσία του Γ.Ν.… περισσότερα...
Ιουλ 14/2017 01.33.07

Εξάρθρωση κυκλώματος τοκογλύφων.Στη Χαλκίδα η έδρα του αρχιτοκογλύφου.

in Στερεοελλαδίτικα
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η επιχείρηση… περισσότερα...
Ιουλ 13/2017 14.20.20

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στα Οινόφυτα.2 τραυματίες

in Στερεοελλαδίτικα
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο 39 χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Όταν ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο, υπήρχαν… περισσότερα...
Ιουλ 11/2017 16.21.38

Το Σάββατο 14 Ιουλίου το Διβριώτικο γλέντι

in Στερεοελλαδίτικα
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών διοργανώνει το καθιερωμένο «Διβριώτικο Γλέντι», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 9:00μ.μ. στην περιοχή «Πλατάνια» στο χωριό Δίβρη. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα… περισσότερα...
Ιουν 23/2017 23.37.08

Ρεσιτάλ Σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σας προσκαλεί στο Ρεσιτάλ Σαξοφώνου της σπουδάστριας Ασπασίας Ζώη, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Συναυλιών «Αλέξανδρος Αινιάν» του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, που βρίσκεται στη… περισσότερα...
Ιουν 22/2017 00.15.01

Ασφαλτόστρωση του προαύλιου χώρου του Ι.Ν Αγίων Αναργύρων

in Στερεοελλαδίτικα
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων προχώρησε σήμερα στην ασφαλτόστρωση του προαύλιου χώρου του Ι.Ν Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στην περιοχή του Κάστρου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με τους δύο ακόμη παράπλευρους δρόμους που… περισσότερα...
Ιουν 18/2017 20.57.58

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω έργων στο κέντρο της Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Η Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων (Τμήμα Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) του Δήμου Λαμιέων σας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση και ανακατασκευή οριζόντιας σήμανσης οδών», θα πραγματοποιηθούν εργασίες… περισσότερα...
Ιουν 18/2017 20.39.49

Την Τρίτη 20 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 20/6/2017 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 36905 - 16/6/2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (Άρθρο 67, Ν.3852/10) Θέμα 1 : 6Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Δ.Λ. ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ… περισσότερα...
Ιουν 18/2017 20.27.40

Αρίστευσαν οι μαθητές της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Φθιώτιδας

in Στερεοελλαδίτικα
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός. Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος εννέα μαθητές, οι οποίοι απέκτησαν Πτυχίο ή… περισσότερα...
Ιουν 15/2017 10.18.59

Τραγουδώντας και χορεύοντας με το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας

in Στερεοελλαδίτικα
Εκδήλωση αφιερωμένη στα πανηγύρια και τα γλέντια των νησιών του Αιγαίου,πραγματοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας , στο Κάστρο Λαμίας την Κυριακή 18 Ιουνίου. Μέσα από αναβιώσεις εθίμων, προβολές, αφηγήσεις, χορούς και τραγούδια θα… περισσότερα...
Ιουν 14/2017 16.15.23

Βραδιά παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διβριωτών

in Στερεοελλαδίτικα
Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών διοργανώνουν Βραδιά Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιούνη και ώρα 21.00 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου στα Γαλανέικα Λαμίας.… περισσότερα...
Ιουν 14/2017 15.07.23

Θρήνος στην Χαλκίδα:Νεκρή σε τροχαίο 19χρονη,τραυματίας η δίδυμη αδελφή της

in Στερεοελλαδίτικα
Οι δύο αδελφές επέστρεφαν τα ξημερώματα στο σπίτι τους από βραδινή έξοδο μαζί με δύο νεαρούς 20 και 21 χρόνων. Για λόγους που ερευνά η Τροχαία Χαλκίδας το ΙΧ των παιδιών συγκρούστηκε με ΙΧΕ που οδηγούσε 30χρονος και επέβαινε μία… περισσότερα...

Υγεία, τεχνολογία,πολιτιστικά

Υγεία

Ιουν 17, 2017

Τηγανητές πατάτες-φόνισσες!

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, που τρώγεται μετά μανίας ως συνοδευτικό ή και ως κυρίως πιάτο, οι τηγανητές πατάτες, ενοχοποιούνται για πρόκληση πρόωρου θανάτου, αν κάποιος τις τρώει δύο φορές την εβδομάδα ή παραπάνω.… περισσότερα...
Ιουν 08, 2017

Το λευκό ή το μαύρο ψωμί είναι τελικά πιο υγιεινό;

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο ερώτημα ποιό είδος ψωμιού είναι το πιο υγιεινό, η απάντηση μιας νέας μικρής ισραηλινής επιστημονικής έρευνας είναι ότι αυτό τελικά εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, καθώς δεν αντιδρά ο οργανισμός όλων των ανθρώπων με τον ίδιο… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

Το ταχίνι στη μάχη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί στα σούπερ τρόφιμα, καθώς η κατανάλωσή του αποδεδειγμένα μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας και την… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

Χάστε 8 κιλά σε 2 μήνες...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν το πήρατε απόφαση και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε δίαιτα και να απαλλαγείτε από τα λίγα ή τα πολλά κιλά που βαραίνουν το σώμα και τη διάθεσή σας, εμείς σας ετοιμάσαμε την ιδανική δίαιτα για να πετύχετε τον σκοπό σας. Όλες οι… περισσότερα...
Μαϊ 18, 2017

5 στόχοι για το καλοκαίρι...

in ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έχουμε ήδη κλείσει εισιτήρια για το αγαπημένο μας νησί, αλλά ακόμη δεν έχουμε κλείσει ραντεβού στον γυναικολόγο, ούτε στον οδοντίατρο! Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να θέσουμε μερικούς σημαντικούς στόχους για την υγεία μας πριν βγούμε στην… περισσότερα...

Πολιτιστικά

Μαϊ 18, 2017 307

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την ερχόμενη Πέμπτη, 18…
Ιουλ 15, 2016 2114

Πού πήγε πάλι ο... Jordan;

Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε για δύο παραστάσεις το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού…
Ιουν 07, 2016 2402

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα

Παγκόσμια διάκριση για την Pizza Fan και την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2016, στα διεθνή…
Φεβ 26, 2016 2736

Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς…

Τεχνολογία

Μαϊ 18/2017 10.13.30

Μας αφορά όλους. Τι είναι το ransomware και πως 'χτυπά'.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Παγκόσμια αναταραχή έχει προκαλέσει η γιγάντια κυβερνοεπίθεση που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με στόχο δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Εν δυνάμει θύματα όμως, είμαστε όλοι και καλό είναι να… περισσότερα...
Απρ 27/2017 21.13.18

Ξεκίνησε η διανομή του Windows 10 Mobile Creators Update.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Windows 10 Mobile Creators Update (γνωστού και ως Windows 10 Mobile Redstone 2). Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία, όλοι τώρα θα μπορούν “να δημιουργούν, να μοιράζονται και να απολαμβάνουν την… περισσότερα...
Ιαν 19/2017 10.06.47

Έτσι θα βρίσκετε πλέον εύκολα πάρκιν...

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες. Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης… περισσότερα...
Νοε 18/2016 20.50.32

Μόνο ένα από τα τρία iPhone θα διαθέτει οθόνη OLED.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το επόμενο έτος θα έχουμε την 10η επέτειο του iPhone. Λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα και αναλύσεις και έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino στην California,… περισσότερα...
Οκτ 22/2016 10.56.50

Το Galaxy S8 θα διαθέτει iris scanner και dual-camera setup.

in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Samsung καθησύχασε τους προμηθευτές της που επηρεάστηκαν από την αποτυχία του Galaxy Note7 και ανακοίνωσε ότι θα τους αποζημιώσει. Σύμφωνα με αναφορές από την Νότιο Κορέα, ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της Samsung αφορά στον εξοπλισμό… περισσότερα...

Τίτλοι ειδήσεων ανά νομό