9ο Γυμνάσιο :Εκπέμπει sos και ζητά συνεργασία για την ασφάλεια των μαθητών(ηχητικό και φωτογραφίες)

0

Την υπόθεση στα χέρια τους πήραν γονείς και μαθητές του 9ου Γυμνάσιο Λαμίας .

Σήμερα  Πέμπτη οι μαθητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στον χώρο του σχολείου καταλαμβάνοντας τους χώρους που γίνονται οι εργασίες .Παρενέβη η αστυνομία αλλά οι εργασίες  σταμάτησαν .

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων  του 9ου Γυμνασίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Βθμιας εκπαίδευσης Σπύρο Πιλιτζίδη ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του FM-1 παραμένει στην άποψή του πως η μεταστέγαση  του ΕΕΕΕΚ στο  9ο  Γυμνάσιο θα σημάνει  το κλείσιμο του σχολείου  και ήδη  υπάρχει στις συζητήσεις πρόταση για  μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ σε άλλο χώρο .

Το συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων αναμένεται να συναντηθεί και με την περιφερειακή  διευθύντρια  εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα .

Εν τω μεταξύ  το απόγευμα  της Τετάρτης οι γονείς και οι μαθητές  του 9ου Γυμνασίου Λαμίας  πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  αντιδρώντας στην υποβάθμιση του σχολείου μετά την απόφαση να μεταστεγαστεί στο κτίριο το Ειδικό

 

εργαστήριο Κωσταλεξίου  χωρίς όμως  να υπάρχουν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις .

Με απόφαση της δημοτικής αρχής του δήμου Λαμιέων οι εργασίες ξεκίνησαν την ώρα που στο σχολείο ακόμη υπάρχουν μαθητές που δίνουν εξετάσεις .

Σύμφωνα με τα δεδομένα  στον δεύτερο όροφο  θα στεγαστεί  το 9ο γυμνάσιο  δηλαδή 255 μαθητές  την ίδια ώρα που η κατασκευή του σχολείου είναι για 250 μαθητές σε όλους τους ορόφους . Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ηλίας Χονδραλής  και μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, διάδρομοι ,ημιυπαίθριοι χώροι και οι βεράντες  του σχολείου χτίζονται για να δημιουργηθούν αίθουσες διδασκαλίας .

Είναι αυτό ασφαλές ? αναρωτιούνται  οι γονείς και καλούν  όλους  του υπεύθυνους  να αναλάβουν τις ευθύνες τους . Την ίδια ώρα η ποιότητα της εκπαίδευσης  υποβιβάζεται αφού σύμφωνα με τα σχέδια , όπως δηλώνουν οι γονείς δεν θα υπάρχουν ούτε τα βασικά εργαστήρια  για ένα σύγχρονο σχολείο .

Ο πρόεδρος Ηλίας Χονδραλής ζήτησε να τοποθετηθούν και οι  νέοι <<άρχοντες >> της πόλης, της Περιφέρειας αλλά οι βουλευτές .

Ζήτησε συνεργασία και λογική από όλους  για να βρεθεί μία λύση η οποία θα εξυπηρετεί όλες τις πλευρές  με ασφάλεια για τα παιδιά .

Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών τους και των παιδιών όλων που θα φοιτούν στο σχολείο ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων  σε καθημερινή βάση.

Ακούστε τις δηλώσεις του κου Χονδραλή στο μικρόφωνο του FM-1:

Στα προβλήματα  της χωρητικότητας  του σχολείου αναφέρθηκε μιλώντας στον FM-1 και ο πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου Άγγελος Θατσιλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here