86χρονος διακινητής λαθραίων καπνικών προϊόντων.Τα έκρυβε στο κοτέτσι

0

Στο κοτέτσι του έκρυβε χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα και δεκάδες πακέτα αλλά και χύμα καπνό ένας 86χρονος στην Χαλκίδα.Οι τελωνιακοί που είχαν την πληροφορία βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν είδαν τον υπερήλικο ο οποίος όχι μόνο έφερε αντίσταση στη σύλληψή του αλλά τους στόλισε και με …γαλλικά.Αμέσως μετά την προσαγωγή του μάλιστα επικαλέστηκε λόγους υγείας και έτσι μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Χαλκίδας.
Δείτε αναλυτικά το δελτίο του Λιμενικού σώματος και τις σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα:

Στη σύλληψη ενός 86χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη – ορνιθώνα την οποία φέρεται να ελέγχει και να διαχειρίζεται ο ανωτέρω 86χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

α) χίλια διακόσια ενενήντα τρία (1.293) πακέτα των είκοσι τσιγάρων έκαστο, διαφόρων επωνυμιών,

β) δεκατρία (13) πακέτα συσκευασμένου καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστο, διαφόρων επωνυμιών,

γ) δεκαεπτά (17) πακέτα χύδην καπνού των πεντακοσίων γραμμαρίων, διαχωρισμένου σε ισοβαρείς ποσότητες και

δ) μία (01) συσκευασία χύδην καπνού των εκατόν είκοσι γραμμαρίων

Για τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις εμπορίας τους και δεν είχαν εισπραχθεί από το Δημόσιο οι νόμιμοι φόροι-τέλη, καθώς δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης, ενώ ο ως άνω συλληφθείς κατά τη διενέργεια της έρευνας προέβαλε αντίσταση και εξύβρισε τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.

  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here