20 υπηρεσίες VPS Host ιστοσελίδων τερματίζουν αιφνιδίως αύριο τη λειτουργία τους

0

Τουλάχιστον 20 υπηρεσίες vps που αναλαμβάνουν τη φιλοξενία ιστοσελίδων με οικονομικό κόστος, ενημέρωσαν τις τελευταίες ώρες τους πελάτες τους ότι σκοπεύουν να τερματίσουν άμεσα τη λειτουργία τους.

Η ενημέρωση συνοδεύεται από την προειδοποίηση ότι οι χρήστες έχουν μόλις 2 ημέρες στη διάθεσή τους να «κατεβάσουν» τοπικά τα δεδομένα τους πριν αυτά διαγραφούν για πάντα. Η λίστα με τις VPS εταιρείες που αναμένεται να κλείσουν αύριο είναι η εξής:

ArkaHosting
Bigfoot Servers
DCNHost
HostBRZ
HostedSimply
Hosting73
KudoHosting
LQHosting
MegaZoneHosting
n3Servers
ServerStrong
SnowVPS
SparkVPS
StrongHosting
SuperbVPS
SupremeVPS
TCNHosting
UMaxHosting
WelcomeHosting
X4Servers
Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες, προσφέρουν πολύ φθηνά VPS (virtual private servers) πακέτα ενώ πήγες της ιστοσελίδας ZDNet ανέφεραν ότι όπως φαίνεται, χρησιμοποιούν servers για τις υπηρεσίες τους σε data centers της ColoCrossing. Μάλιστα στο τελευταίο Black Friday και Cyber Monday, κυκλοφόρησαν με άκρως ανταγωνιστικές προτάσεις. Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει τη θεωρία της απάτης είναι ότι οι ιστοσελίδες των υπηρεσιών μοιράζονται έναν κοινό σχεδιασμό, χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία CAPTCHA και οι ειδοποιήσεις που έστειλαν στους πελάτες τους, στηρίζονταν στο ίδιο email template.

Έτσι, θεωρείται σίγουρο ότι και οι 20 ιστοσελίδες είναι μέρος μιας απάτης που στηρίζεται σε ένα σύστημα θυγατρικών είτε ανήκουν σε μια επιχείρηση που έχει παρουσία στην αγορά με πολλαπλά εμπορικά σήμερα, και πίσω από την οποία βρίσκεται μία και μοναδική οντότητα. Στο δημοσίευμα του ZDNet, αναφέρεται ακόμα ότι αρκετοί χρήστες έχουν ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων τους, με τα αιτήματά τους να παραμένουν αναπάντητα.

ZDNet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here