Όχι σε Hot Spot στον Καραβόμυλο!

1

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Δημοτικού διαμερίσματος Καραβόμυλου μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την δημιουργία χώρου-προσωρινής-φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Παπαποστόλου στον Καραβόμυλο.
Στην συγκέντρωση συμμετείχε και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου η οποία στην τοποθέτηση της τόνισε ότι συμφωνεί με την διαφωνία των κατοίκων του Καραβόμυλου ενώ ίσως και σήμερα σύμφωνα με όσα ανέφερε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 η κα Στεργίου,θα σταλθεί στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο Γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,το ψήφισμα που συναποφάσισαν να συντάξουν οι εκπρόσωποι των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις θέσεις που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των συνδυασμών της μειοψηφίας στο κείμενο θα αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή, καταδικάζει την αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ειλημμένη απόφαση της δημιουργίας προσωρινού κέντρου παραμονής προσφύγων στο Στρατόπεδο «Γεώργιος Παπαποστόλου», στον Καραβόμυλο του Δήμου Στυλίδας.
Μετά τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη παραμένουν οι ενστάσεις μας σχετικά με την εν λόγω απόφαση.

Διαφωνούμε με την προοπτική διαμόρφωσης ενός πρόχειρου hot-spot με δεδομένα τα προβλήματα υδροδότησης, αποχέτευσης, την προηγούμενη χρήση του στρατοπέδου ως αποθήκη καυσίμων, τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και τη θέση του στρατοπέδου ανάμεσα στον αστικό ιστό, υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία μας για τις αρνητικές επιπτώσεις της απόφασης αυτής και θεωρούμε ότι αυτή θα επηρεάσει τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και τους πρόσφυγες.

Θέλουμε να δηλώσουμε αλληλέγγυοι τόσο στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας όσο και στους Έλληνες πολίτες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε εκ νέου για εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης. Ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Με το ψήφισμα συμφωνούν ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αποστόλου και η εκπρόσωπος του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας Αλεξάνδρα Βεντούρη-Νασοπούλου.
Η Ευαγγελία Καρκάνη εκπρόσωπος του Συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ενστάσεις και διαφωνεί και μάλλον δεν
θα υπογράφει το ψήφισμα αυτό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here