Η κρουαζιέρα σταμάτησε στην Αιδηψό.Σκάφος ακινητοποιημένο από το 2011 αλώνιζε στο Αιγαίο

0

Όπως ανακοινώθηκε από την κεντρική υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος με την έναρξη του καλοκαιριού και την έναρξη καλοκαιρινών εκδρομών και θαλάσσιων ταξιδιών αναψυχής οι έλεγχοι στα σκάφη για το αξιόπλοό τους και την νομιμότητα όλων των εγγράφων τους.

Τα πρώτα δείγματα παραβατικότητας εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού. οι οποίοι προέβησαν στην απαγόρευση απόπλου στο Θ/Γ-Α/Ψ σκάφος ”ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” Ν. Θεσσαλονίκης 670, χθες το πρωί.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο σκάφος, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Αιδηψού απογευματινές ώρες της 05/06/2019, διαπιστώθηκε ότι ο κυβερνήτης του δεν έφερε επί του σκάφους τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα, το δελτίο κίνησης του πλοίου καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Το σκάφος, κατά δήλωση του κυβερνήτη του, απέπλευσε την 04/06/2019 από λιμένα Θεσσαλονίκης με προορισμό λιμένα Μαρίνας Αγίου Κοσμά Αττικής με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε ακινησία από της 16/09/2011.

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά των ιδιοκτητών και του κυβερνήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here