Χθες παρολίγον , σήμερα τραγωδία στην ΛΑΡΚΟ!

0

Χθες κόπηκε το συρματόσχοινο που μετέφερε τα δοχεία του πυρακτωμένου μετάλλου,σήμερα έγινε έκρηξη και κόπηκε το νήμα της ζωής ενός εργαζομένου.
Αυτό είναι το μεροκάματο του τρόμου στις πεπαλαιωμένες και άκρως επικίνδυνες εγκαταστάσεις της απαξιωμένης ΛΑΡΚΟ!
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία γύρω στις 8 το πρωί στην πρωινή βάρδια ο εργαζόμενος Ψ.Γ.54 χρόνων πατέρας 3ων παιδιών επιχειρούσε την μετάγγιση πυρωμένου μετάλλου στα ειδικά διαμορφωμένα καζάνια.
Τα χρονολογημένα από πολλές δεκαετίες πριν καζάνια δεν άντεξαν την υψηλή θερμοκρασία και ένα από αυτά εξερράγη σκορπώντας τον θάνατο όπως έχει συμβεί και άλλες πολλές φορές στο παρελθόν.
Δυστυχώς οι εργαζόμενοι της εταιρίας πυκνά-συχνά φωνάζουν, διαμαρτύρονται, κινητοποιούνται, χτυπάνε καμπάνες, αλλά εις ώτα μη ακουόντων πολιτικών!
Έτσι μέρα την ημέρα οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου απαξιώνονται, φθείρονται επικίνδυνα και γίνονται παγίδες θανάτου για τους ανθρώπους που κάνουν την βάρδια του θανάτου για το μεροκάματο , για να ζήσουν τις οικογένειές τους χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν στα σπίτια τους σώοι ή ακόμη και ζωντανοί.
Και οι δικοί τους κάθε φορά που ένας εργαζόμενος ξεκινάει για τη δουλειά να προσεύχονται να γυρίσει ο άνθρωπός τους ζωντανός ενίοτε οι ευχές πιάνουν άλλες φορές όμως μένουν ευχές και άνθρωποι γυρίζουν σακατεμένοι ή το τραγικότερο νεκροί όπως και σήμερα…
Αυτή την ώρα τα σωματεία εργαζομένων μετέχουν σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις με προτάσεις για στάσεις εργασίας ή ακόμη και απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ας ακούσαμε τι δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο εκπρόσωπος του σωματείου μετάλλου Παναγιώτης Πολίτης που

συνέπεσε να εργάζεται και αυτός στην ίδια βάρδια με τον άτυχο συνάδελφό του:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here