Φθιώτιδα:Αποκλείστηκε και φέτος ο κτηνοτρόφος στα Μάρμαρα

2

Το περσινό πάθημα δεν έγινε μάθημα στον 43χρονο κτηνοτρόφο που διατηρεί το κοπάδι του σε αγροτική περιοχή μεταξύ Μαρμάρων και Ανατολής  Σπερχειάδας.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος ο κτηνοτρόφος προκειμένου να δώσει τροφή στα ζώα του αψήφισε τις προειδοποιήσεις των αρχών,το τσουχτερό κρύο και το χιόνι έφυγε από το σπίτι του στην Σπερχειάδα και επειδή δεν μπορούσε να κινηθεί μέχρι το ποιμνιοστάσιο με το αυτοκίνητό του,συνέχισε πεζός μεταξύ  όχημα,ξεκίνησε πεζός για το ποιμνιοστάσιο.

Καθ’ οδόν όμως οι δύσκολες καιρικές συνθήκες έκαμψαν τις δυνάμεις του και ενημέρωσε τηλεφωνικά τις αρχές πως χρειαζόταν βοήθεια.

Στήθηκε πολύωρη επιχείρηση μέχρι οι πυροσβέστες του κλιμακίου Μακρακώμης να φτάσουν μέχρι το σημείο που ήταν ο κτηνοτρόφος , τον περισυνέλεξαν και αναγνωρίζοντας και την ανάγκη τροφοδοσίας των ζώων τον μετέφεραν με ασφάλεια στο ποιμνιοστάσιο και αφού φρόντισε το κοπάδι,τον μετέφεραν με ασφάλεια στο σπίτι του.

Οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας  υπενθυμίζουν πως δεν βάζουμε σε κίνδυνο την ζωή μας σε καμία περίπτωση και αν είναι ανάγκη να μετακινηθούμε ενημερώνουμε τις αρμόδιες αρχές.