Φθηνότερα δεδομένα (data) από τις εταιρίες τηλεφωνίας!

0

Οι υψηλές χρεώσεις στη χρήση δεδομένων ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, στη συνάντηση συζητήθηκαν «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας. Η συζήτηση έγινε σε παραγωγικό κλίμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newmoney.gr, οι εταιρείες προσανατολίζονται τώρα στην αύξηση των ορίων στο κατέβασμα δεδομένων χωρίς επιβάρυνση των λογαριασμών.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, στην Ελλάδα καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές για mobile data στην Ευρώπη με ονομαστική τιμή 28,88 ευρώ ανά GB. Η Ουκρανία έχει τη φθηνότερη χρέωση 0,45 ευρώ ανά GB ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 7,5 ευρώ.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ως η 10η πιο φθηνή χώρα στην ΕΕ στις προ φόρων χρεώσεις κινητής, ωστόσο μετά τον συνυπολογισμό των φόρων «σκαρφαλώνει» στην έκτη θέση με τις ακριβότερες.

Στη συνάντηση της Παρασκευής οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής υποστήριξαν ότι σύγκρισή με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά τους τιμολόγια τους αδικεί, καθώς υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε μια κατακερματισμένη αγορά όπως η ελληνική.

Ακόμα, οι εκπρόσωποι διαμαρτυρήθηκαν για την υψηλή φορολογία που ανεβάζει την τελική τιμή για τους καταναλωτές.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Από Free Sunday Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here