Υπόθεση Novartis: Τι κατέθεσε ο Φρουζής στην προανακριτική

0

Tην Πέμπτη θα συνεχιστεί η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή. Τι είπε στα μέλη της προανακριτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ότι τον Μάιο του 2018 είχε άτυπη συνάντηση με την εισαγγελέα εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα φέρετε να είπε στον Άρειο Πάγο μαζί με άλλα 6 άτομα. Μου πρότεινε να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Ο ιδιος φέρεται να δήλωσε ότι μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που στόχο είχε την επιτυχία της εταιρείας σε βάρος του δημοσίου.

Ενημέρωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιήθηκε έλεγχος των αρχών στο σπίτι του, στη συνέχεια ακολούθησε άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Εσωκομματική… εμπλοκή στον ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία των κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη. Πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε με εσωκομματικές αρρυθμίες την παρουσία του στην προανακριτική επιτροπή, καθώς και σε αντίθεση με τα όσα δήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του κ. Φρουζή μόνο ένας βουλευτής του κόμματος ήταν εντός της αίθουσας.

Επρόκειτο για τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα ο οποίος μπαινόβγαινε και ανεβοκατέβαινε τις σκάλες που οδηγούν στα γραφεία του κόμματος, αφήνοντας στο πόστο του την Δώρα Αυγέρη.

Και όλα αυτά ενώ την Τρίτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μέλη της επιτροπής διαμήνυαν ότι θα μεταβάλουν στάση σε ότι αφορά την εξαίρεση των Πολάκη- Τζανακόπουλου προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμο χρόνος από την εξέταση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis.

Αυτή ήταν και η ενημέρωση λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή ενημέρωναν ότι δεν θα συμμετάσχουν επί των διαδικαστικών αφήνοντας για τυπικούς λόγους στην αίθουσα μόνο τον εισηγητή του κόμματος Σπύρο Λάππα. Στην συνέχεια όταν ξεκινούσε ο κ. Φρουζής θα έπαιρναν μέρος και οι υπόλοιποι πλην των δύο.

Ωστόσο φαίνεται ότι ο τρόπος που ενήργησε ο Σπύρος Λάππας στις ψηφοφορίες για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του κόμματος τους αλλά και για τους τρείς της πλειοψηφίας (Πλεύρη, Κεγκέρογλου, και Κυρανάκη) προκάλεσε εμπλοκή.  Συγκεκριμένα ο βουλευτής ψήφισε υπέρ της εξαίρεσης των τριών βουλευτών της πλειοψηφίας (αίτημα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου). Με την ενέργεια του όμως αυτή νομιμοποίησε επί της ουσίας και την απόφαση της πλειοψηφίας για την εξαίρεση των Πολάκη- Τζανακόπουλου κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε εδώ και ημέρες προσπαθώντας διακαώς να αποδείξει ότι επρόκειτο για παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.

Ανεπισήμως πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν σε άλλες εργασίες του Κοινοβουλίου. Ωστόσο κοινή ήταν η αίσθηση ότι επικρατούσε αναταραχή στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

thetoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here