Τέλος συνεργασίας Τσίπρα – Καμμένου (live tv)

Τέλος κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

0

Την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου πέρασε δύο λεπτά πριν από τις 10.30 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Εκεί τον περίμενε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε φτάσει δέκα λεπτά νωρίτερα. Η μέρα του Πάνου Καμμένου ξεκίνησε με ανάρτηση βίντεο με έπαρση της Σημαίας και ακολούθως παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και μετέλαβε στη Μητρόπολη.
Όπως έγραψε το protothema.gr αρχηγός των ΑΝΕΛ προσανατολίζεται να θέσει στον πρωθυπουργό τους όρους του βελούδινου διαζυγίου που δεν εγείρουν ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση και παράλληλα εξασφαλίζουν στον Πάνο Καμμένο την διατήρηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που τελεί υπο διάλυση.

Συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μπήκαν στο υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του κ. Καμμένου. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχθεί την εισήγηση αυτή, τα δύο κόμματα θα οδηγηθούν σε συναινετικό διαζύγιο. Εάν ο πρωθυπουργός διατηρήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους αντάρτες από τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πολιτική σύγκρουση. «Αν δεν το δεχθεί ο Τσίπρας θα πάμε σε ρήξη» λέει συνεργάτης του Πάνου Καμμένου.

Ολα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι η πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝΕΛ επιθυμεί να καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, συνολικά 5 βουλευτές έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τους Πάνο Καμμένο, Κώστα Κατσίκη, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι. Αυτό σημαίνει ότι εαν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία στην συγκεκριμένη διαδικασία θα χάσει μόνο τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Ελενα Κουντουρά αλλά θα διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Για την ψήφο εμπιστοσύνης ο Κώστας Κατσίκης – που σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ εκφράζει τον Πάνο Καμμένο – ξεκαθάρισε στον ΘΕΜΑ FM ότι το κόμμα ψηφίζει «κατά». Εάν λοιπόν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία τότε είναι σίγουρο ότι θα χάσει την ΚΟ καθώς από τους 7 βουλευτές οι 3-4 θα διαφοροποιηθούν (Θ. Παπαχριστόπουλος, Ε. Κουντουρά, Κ. Ζουράρις και πιθανότατα Β. Κόκκαλης).

Αρα, ο μόνος δρόμος επιβίωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ είναι να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης.
Πηγή protothema.gr

Πριν λίγο…
Καμμένος:Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό
Συναντήθηκα με πρωθυπουργό και κάναμε μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε συνεργασία 4 χρόνια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ο πρώτος στόχος επετεύχθη.
Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα
Ευχαρίστησα τον Τσίπρα για τη συνεργασία και του είπα ότι για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν μπορούν να συνεχίσουν την συνεργασία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here