Τρία ήταν τελικά τα ύποπτα δέματα στο ΤΕΙ Λαμίας (ηχητικό)

0

Ούτε ένα,ούτε δύο αλλά τρία ήταν τελικά τα δέματα που έφτασαν στο ΤΕΙ της Λαμίας με αποστολέα από την Ινδία. Όπως συνέβη και στα υπόλοιπα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τις τελευταίες μέρες του 2018 και στο ΤΕΙ της Λαμίας έφτασαν οι επιστολές που περιείχαν φυλλάδια με προπαγανδιστικό ισλαμικό περιεχόμενο .

Οι παραλήπτες δεν αναφέρονταν ονομαστικά αλλά απευθύνονταν στον πρύτανη(profesor) και στους αντιπρυτάνεις (cosmitor) . Aπό το πρωί στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση όπως προβλέπουν τα Πρωτόκολλα της πυροσβεστικής για εξουδετέρωση βιολογικής απειλής και με κάθε μέσο προστασίας άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και αστυνομικοί περισυνέλεξαν τους φακέλους και τους τοποθέτησαν σε ασφαλές σημείο αφού όπως μας εξήγησε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να τους παραλάβει:


Audio recording >>

Τα πακέτα είχαν ταχυδρομηθεί στις 28 Δεκεμβρίου και είχαν ανοιχτεί από καθηγητές του ΤΕΙ. Χθες ενημερώθηκε ο πρύτανης Πέτρος Λάμψας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και την Αντιτρομοκρατική της Αθήνας και αυτός με την σειρά του ενημέρωσε την αστυνομία.

Ο ΑΔ Φθιώτιδας Μιχάλης Τσάτσης επικεφαλής ομάδας Αστυνομικών,ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Νίκος Σπαής και κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ ενήργησαν όπως ακριβώς προβλέπουν τα πρωτόκολλα για την περισυλλογή των υπολειμμάτων  των δύο ανοιγμένων και του τρίτου φακέλλου που δεν προλάβαμε να ανοίξουμε,δηλώνει στον FM-1 ο πρύτανης Πέτρος Λάμψας.

Δεν περιείχαν κανενός είδους σκόνη είχαν όμως φυλλάδια προπαγανδιστικού ισλαμικού περιεχομένου όπως είχαν και οι φάκελοι που εστάλησαν σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.Τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με την περίεργη αυτή αλληλογραφία θα εξεταστούν προληπτικά αν και κανείς τους δεν παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα.

Άγνωστοι παραμένουν οι σκοποί του αποστολέα εμείς όμως το χειριστήκαμε όπως ακριβώς μας υποδείχτηκε από τις αρχές δήλωσε στον FM-1 ο πρύτανης του ΤΕΙ Πέτρος Λάμψας.


Record music with Vocaroo >>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here