Τι συμβαίνει στο ΤΕΙ Λαμίας;

0
ÖÜêåëïò ìå ýðïðôç óêüíç åíôïðßóôçêå óôá ÅËÔÁ ÊÝñêõñáò, ìå ðáñáëÞðôç ôï Éüíéï ÐáíåðéóôÞìéï. ÐÝìðôç 10 Éáíïõáñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)

Αναστάτωση από νωρίς το πρωί στο ΤΕΙ Λαμίας μετά την ανακάλυψη ίτι στην αλληλογραφία του Ιδρύματος βρέθηκαν και δύο ή τρεις φάκελοι που περιείχαν μεσα μια περίεργη λευκή σκόνη.
Ενημερώθηκε η Αστυνομία και τώρα βρίσκονται στο ΤΕΙ ειδικοί που παραλαμβάνουν με ειδικό τρόπο αυτούς τους φακέλους.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι οι επιστολές αυτές έφτασαν στην γραμματεία του ΤΕΙ εδώ και αρκετές ημέρες,στις 26 Δεκεμβρίου αλλά δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία,άλλωστε περιείχαν μέσα και κάποια φυλλάδια γραμμένα σε άγνωστη στους υπαλλήλους γλώσσα.
Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε όμως με την αποστολή ανάλογων φακέλων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αλλού ανησύχησαν και οι υπάλληλοι του ΤΕΙ και σήμερα ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Αποστολέας των φακέλων είναι ο “γνωστός” ινδός που είχε στείλει ανάλογο υλικό και στους άλλους παραλήπτες.
Υπάλληλοι και σπουδαστές έχουν αποχωρήσει και επί τόπου βρίσκονται μονον οι ειδικοί της Αστυνομίας ενώ δεν έγινε γνωστό αν διακομίσθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο οι δύο ή τρεις άνθρωποι που άνοιξαν τους φακέλους και ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο τους.
Πέντε ακόμα φάκελοι είχαν σταλεί το προηγούμενο διάστημα σε Αθήνα (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, και ΑΣΠΑΙΤΕ -πρώην ΣΕΛΕΤΕ- στο Ηράκλειο), Χανιά, Βόλο και Κέρκυρα, ενώ ένας ακόμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής φαίνεται πως είχε φτάσει πριν από μερικές μέρες.
Όλοι οι φάκελοι φέρονται ότι εστάλησαν από τις Ινδίες και είχαν ως παραλήπτες τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Οι φάκελοι που παραλαμβάνονται από τους πυροσβέστες μεταφέρονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιέχουν και αν σε κάποιους υπάρχει σκόνη όπως στη Μυτιλήνη.
Πάντως, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο στον φάκελο της Μυτιλήνης, που έφτασε στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, δεν προκύπτει κάτι επικίνδυνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here