Τι συμβαίνει στην εστία του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας;

0

Εικόνες εξαθλίωσης δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα φοιτητικά νέα από την σπουδαστική εστία του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας.
Εικόνες που μάλλον διαφεύγουν του ενδιαφέροντος των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Εύβοιας οι οποίοι διακαώς επιθυμούσαν την παρουσία τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην περιοχή τους διασπώντας το ενιαίο μέτωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς για την διεκδίκηση ενός ισχυρού και αυτοδύναμου Ανωτάτου εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας.
Έτσι ενώ θεωρητικά μετείχαν στις πρωτοβουλίες για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς παράλληλα και παρασκηνιακά ενεργούσαν για την περιοχή τους και έτσι κατάφεραν να διασπάσουν-καταργήσουν-το ΤΕΙ Στερεάς και να εντάξουν το εν πολλαίς αμαρτίαις εμπλακέν ΤΕΙ Στερεάς στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Όμως η βιτρίνα μπορεί να είναι λαμπρή και εντυπωσιακή αλλά οι εικόνες της φοιτητικής εστίας αναδύουν δυσοσμία και αποτροπιασμό.
Είναι αυτοί οι παράγοντες που αγωνίστηκαν για την ένταξη του ΤΕΙ Χαλκίδας στο ΕΚΠΑ, αλλά σιωπούσαν για πολλά χρόνια για το γεγονός ότι τα δωμάτια της φοιτητική εστίας είχαν μετατραπεί σε ιδιωτικές γκαρσονιέρες ισόβιων σπουδαστών ή και τέως σπουδαστών.
Τώρα καλείται το ΕΚΠΑ να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here