Τι συμβαίνει με το Οικονομικό επιμελητήριο? Παραίτηση Προέδρου πριν καν αναλάβει. Ηχητικό

1

 

Για σκηνικό συμφωνίας πιθανότατα και πριν τις εκλογές μεταξύ των δύο παρατάξεων που ήρθαν δευτερη και τρίτη δύναμη στις εκλογές του Οικονομικού επιμελητηρίου κάνει λόγο η πρώτη δύναμη με ανακοίνωσή της . Όπως εξηγεί η δεύτερη δύναμη σε συνεργασία με την τρίτη δύναμη απαίτησε την θέση του Προέδρου και του γραμματέας γεγονός που ήταν αντίθετο  <<με την βούληση των μελών του Ο.Ε.Ε. όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές.>> 

Η παράταξη αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Συνεδρίαση σεβόμενη τις αρχές, τις αξίες της και στην συνέχεια τα τέσσερα εναπομείναντα εκλεγμένα μέλη συγκρότησαν τη νέα Τοπική Διοίκηση μοιράζοντας μεταξύ τους τις αντίστοιχες θέσεις ευθύνης.

Εν συνεχεία, την Δευτέρα 20/01/2020 γνωστοποιήθηκε η επιστολή παραίτησης του νεοεκλεγέντος Πρόεδρου κ. Γαληρόπουλου. Η παράταξη της (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) θέτει τα εξής ερωτήματα: 

– Γιατί ο «νεοεκλεγείς» και παραιτηθείς Πρόεδρος συναίνεσε σε κάτι που μετά από λίγα 24ωρα μετάνιωσε;

– Γιατί η παράταξη της Π.Δ.Σ.Ο. δεν τήρησε αυτό που ίσχυε όλες τις προηγούμενες φορές   στο Οικονομικό Επιμελητήριο;

Τόσο στενά εναγκαλισμένη είναι η παράταξη αυτή με την εξουσία και την καρέκλα;
Τόσο πολύ η παράταξη αυτή αρνείται να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα;

Επιπλέον, καλούμε τον εκλεγέντα σύμβουλο της Π.Ο.Ε. κ. Σκούρα Γεώργιο να εξηγήσει τους λόγους που η παράταξη του και ο ίδιος επέλεξε τη συνεργασία με την Π.Δ.Σ.Ο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παράταξη μας (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) στο πλαίσιο της διαδικασίας συγκρότησης της Τοπικής Διοίκησης (Τ.Δ.) του 8ου Περιφερειακού Τμήματος (Π.Τ.) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), όπως προβλέπεται μετά τις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019, οφείλει να ενημερώσει και να δώσει διευκρινήσεις για τα τεκταινόμενα στο Τοπικό Τμήμα του Επιμελητηρίου με αφορμή την παραίτηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου. 

 

Αρχικά υπενθυμίζεται ότι η ΔΗ.ΚΙ.Ο στην εκλογική αναμέτρηση που προηγήθηκε αναδείχθηκε ξεκάθαρα πρώτη δύναμη, με συντριπτική διαφορά από την δεύτερη παράταξη, καθώς έλαβε ποσοστό 44,30% (3 έδρες), ενώ η δεύτερη παράταξη Π.Δ.Σ.Ο. έλαβε ποσοστό 36,08% (3 έδρες), η τρίτη παράταξη Π.Ο.Ε. έλαβε ποσοστό 15,82% (1 έδρα) και τέλος η παράταξη Δ.Π.Κ.-Ο με ποσοστό 3,80% (0 έδρες).         

 

Στις 16 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται από το Π.Δ. λειτουργίας των περιφερειακών τμημάτων του Ο.Ε.Ε., ο πλειοψηφών σύμβουλος, ο οποίος τυγχάνει να προέρχεται από τη ΔΗ.ΚΙ.Ο., συγκάλεσε σε συνεδρίαση την Τ.Δ. με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα της νέας Τοπικής Διοίκησης του 8ου Π.Τ. Σε αυτή τη Συνεδρίαση η ΔΗ.ΚΙ.Ο., ούσα πρώτη δύναμη των εκλογών και ακολουθώντας την συνήθη τακτική και παράδοση του Επιμελητηρίου, πρότεινε διαπαραταξιακό-αναλογικό Προεδρείο. Πιο συγκεκριμένα, με γνώμονα τη συναίνεση και τη συνεργασία που απαιτείται, προτάθηκε η ΔΗ.ΚΙ.Ο. να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Τ.Δ. του 8ου Π.Τ. και οι υπόλοιπες παρατάξεις, τις άλλες θέσεις ευθύνης (Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Οικονομικός Επόπτης).

 

Ωστόσο, η παράταξη της Π.Δ.Σ.Ο. εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία της στην πρόταση της ΔΗ.ΚΙ.Ο. προτείνοντας το μέλος της, τον κ. Γαληρόπουλο Απόστολο, ως υποψήφιο Πρόεδρο θέτοντας επιπλέον και την προϋπόθεση – απαίτηση να ψηφιστεί ομόφωνα για να «δοθεί» στη ΔΗ.ΚΙ.Ο., η θέση του Αντιπροέδρου. Επισημαίνεται δε ότι, την παραπάνω πρόταση της Π.Δ.Σ.Ο. στήριξε απόλυτα ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε., ζητώντας παράλληλα να λάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.      

 

Από τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι αποκαλύπτεται το σκηνικό μιας προηγηθείσας και πιθανόν προεκλογικής συμφωνίας των παρατάξεων Π.Δ.Σ.Ο και Π.Ο.Ε. η οποία ξεπερνά την βούληση των μελών του 8ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε. όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Επισημαίνεται ότι για τα παραπάνω δεν δόθηκαν στην ΔΗ.ΚΙ.Ο., από την προσυμφωνημένη πλειοψηφία περαιτέρω επιχειρήματα, εξηγήσεις ή κάποια προγραμματική συμφωνία που να αφορούν το μέλλον του Ο.Ε.Ε.

 

Με βάση τα παραπάνω, η παράταξη μας αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Συνεδρίαση σεβόμενη τις αρχές, τις αξίες της και όσους μας ψήφισαν για να αλλάξει η διοίκηση του Π.Τ.

Κατόπιν, πληροφορηθήκαμε ότι τα τέσσερα εναπομείναντα εκλεγμένα μέλη συγκρότησαν τη νέα Τοπική Διοίκηση μοιράζοντας μεταξύ τους τις αντίστοιχες θέσεις ευθύνης. Εν συνεχεία, την Δευτέρα 20/01/2020 μας γνωστοποιήθηκε η επιστολή παραίτησης του νεοεκλεγέντος Πρόεδρου κ. Γαληρόπουλου.


Έτσι καταλήξαμε στο Δελτίο Τύπου του φορέα μας, που μας πληροφορεί αφενός για τη σύνθεση της νέας Τ.Δ. και αφετέρου για την εκ νέου σύγκλιση της προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος.


Η παράταξη μας μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και αναφέρονται παραπάνω θέλει να εκφράσει δημόσια την απογοήτευση της για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι  αντιμετωπίζουν τον επιστημονικό μας φορέα.

 

Κλείνοντας, η παράταξή μας θέτει τα εξής ερωτήματα: 

– Γιατί ο «νεοεκλεγείς» και παραιτηθείς Πρόεδρος συναίνεσε σε κάτι που μετά από λίγα 24ωρα μετάνιωσε;

– Γιατί η παράταξη της Π.Δ.Σ.Ο. δεν τήρησε αυτό που ίσχυε όλες τις προηγούμενες φορές   στο Οικονομικό Επιμελητήριο;

Τόσο στενά εναγκαλισμένη είναι η παράταξη αυτή με την εξουσία και την καρέκλα;
Τόσο πολύ η παράταξη αυτή αρνείται να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα;

Επιπλέον, καλούμε τον εκλεγέντα σύμβουλο της Π.Ο.Ε. κ. Σκούρα Γεώργιο να εξηγήσει τους λόγους που η παράταξη του και ο ίδιος επέλεξε τη συνεργασία με την Π.Δ.Σ.Ο.


Αναμένουμε απαντήσεις πριν την σύγκλιση του Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οποίοι ξέρουν την πορεία του καθενός καταλαβαίνουν. Γλύψε και προχώρα, κανείς δεν έχασε, μόνο τα κορόιδα που ψηφίζουν κάθε φορά ανέργους να τους εκπροσωπούν, μη χάσουν το καμμα τους. Που πάμε ορε, μνημόνια μέχρι ψόφο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here