Τι έγινε χθες στην Λάρισα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας…

0

Περίπου 4 ώρες διήρκεσε η συνάντηση των διοικητών των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς με τον διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωνε η παρουσία των Διοικητή και υποδιοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας με το δεδομένο ότι υπάρχει θέμα παραμονής ή αντικατάστασης του Διοικητή κ.Ζυγούρη.
Μια υπόθεση που έχει διχάσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα αλλά και την Νομαρχιακής Επιτροπής.
Ετσι με όλα όσα παρασκηνιακά προηγήθηκαν,επ αυτού δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και η συζήτηση επικεντρώθηκε στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων καθώς και την πλήρωση κενών θέσεων γιατρών.
Για το Νοσοκομείο ο προϋπολογισμός για το 2018 ανέρχεται κοντά στα 14 εκατομμύρια ευρώ με προοπτική διεύρυνσης του,όσον αφορά τα κενά σε γιατρούς μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης των επικουρικών θα καλυφθούν από γειτονικά Νοσοκομεία με ευθύνη της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ σύμφωνα με την εντολή που έλαβε ο Υπεάρχης Νέστορας Αντωνίου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Για το θέμα του ογκολόγου ο κ.Αντωνίου κάλεσε τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ανδρέα Κολοκυθά να διερευνήσει την δυνατότητα σύμπραξης με ιδιώτη γιατρό που μπορεί να έρχεται στη Λαμία από Αθήνα ή άλλη περιοχή και να αμείβεται με ιδιωτικοοικονομικά δεδομένα.
Για τους αναισθησιολόγους και προκειμένου να γίνονται τα τακτικά χειρουργεία θα έρχονται στην Λαμία αναισθησιολόγοι από άλλα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας κάτι που είχε αποφασιστεί και πριν ένα μήνα περίπου αλλά δεν υλοποιήθηκε.
Βέβαια το κλίμα σε επικοινωνιακό επίπεδο μεταξύ του κ.Αντωνίου και του κ.Ζυγούρη δεν ήταν καθόλου καλό.
“Ο κ.Αντωνίου έδειχνε σαν να μην υπήρχε μπροστά του ο Διοικητής…” ανέφερε έγκυρη πηγή.
Μάλιστα παρασκηνιακά αφέθηκε να διαρρεύσει ότι η ενημέρωση που έχει ο κ.Αντωνίου από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη είναι ότι μέχρι το τέλους του χρόνου θα αντικατασταθεί ο κ.Ζυγούρης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here