Την στήριξη του Αρχιεπισκόπου για το Πανεπιστήμιο Στερεάς εξασφάλισε η ΠΕΔ

0

Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Στερεάς υπό τον πρόεδρό της Λουκά Υπερήφανο και παρουσία του καθηγητή Γιάννη Πανούση συναντήθηκαν σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ Ιερώνυμο.
Θέμα συζήτησης η διεκδίκηση λειτουργίας Πανεπιστημίου στην Στερεά Ελλάδα.
Οι αυτοδιοικητικοί μετέφεραν την στόχευσή τους ενώ ο κος Πανούσης έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την μελέτη που εκπονήθηκε από τον ίδιο και ομάδα συνεργατών του, την οποία όμως ακόμη ο Υπουργός Παιδείας δεν συζήτησε.
Ο κος Ιερώνυμος γνωρίζοντας τα της Στερεάς πολύ καλά,στήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα και ανέλαβε να μεσολαβήσει απευθείας στον Πρωθυπουργό για το αίτημα των Στερεοελλαδιτών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης αμέσως μετά την συνάντηση σχολίασε στον προσωπική του διαδικτυακό χώρο:
Απαιτούμε Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.
Το θέλουμε και το διεκδικούμε με κάθε τρόπο!
Όλοι μαζί, με μια φωνή!
Και αυτό ακριβώς εκφράσαμε, σήμερα, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία συναδέλφων, μελών της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και του Καθηγητή Γιάννη Πανούση, παραθέσαμε τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για την ίδρυση του δικού μας Πανεπιστημίου, ενώ ο ίδιος δήλωσε συμπαραστάτης στο δίκαιο αίτημά μας.
Η πρότασή μας είναι απολύτως τεκμηριωμένη και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο και ευκαιρία για να πάρει σάρκα και οστά το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, κάτι που απαιτεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία.
Επόμενος σταθμός, το γραφείο του Πρωθυπουργού και των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here