Την Παρασκευή η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας (ηχητικό)

1

Εβδομάδα εξελίξεων για την χηρεύουσα Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Από την Τρίτη 8 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, συνέρχεται στην Tακτική Σύγκλησή της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου,με καθημερινές συζητήσεις και ομιλίες που θα κορυφωθούν την Παρασκευή με την εκλογή τριών νέων μητροπολιτών σε αντίστοιχες χηρεύουσες Μητροπόλεις.
Πρώτη μεταξύ αυτών η Μητρόπολη Φθιώτιδας.
Από όσα μέχρι στιγμής διαρρέουν από την Μονή Πετράκη φαίνεται πως οι ιεράρχες έχουν καταλήξει στα πρόσωπα και για τις τρεις μητροπόλεις και δεν θα είναι έκπληξη η εκλογή στην Μητρόπολη Φθιώτιδας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιέων Συμεών Βολιώτη.

Πρόκειται για το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου,γνωστού στην Αττική και την Βοιωτία για την πολυσχιδή δράση του αλλά τελευταία και στην Φθιώτιδα όπου για πρώτη φορά βρέθηκε στην Λαμία και παραβρέθηκε δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο στην νεκρώσιμη ακολουθία για τον μακαριστό Νικόλαο.

Πέραν της βεβαιότητος της εκλογής βεβαίως του κου Συμεών,υπάρχει και το τελετουργικό και η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθεί,διαδικασία που όπως αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 ο π. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων διδάκτωρ Θεολογίας Κωνσταντίνος Σπαλιώρας δεν είναι μόνο τυπική:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ΕΚΛΟΓΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΞΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΑΡΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ (Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ). ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΣΠΑΛΙΩΡΑ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here