Τελικά θα γίνει-δεν θα γίνει- hotspot στην Μαυρομαντήλα;

2

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Πάντως ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας Γιώργος Δελιχάς ήταν ειλικρινής “προσωπικά δεν κατάλαβα τίποτα μετά από τόσες ώρες συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο” είπε και πρόσθεσε μας καλείτε να ψηφίσουμε τι;
Να μην γίνει hotspot στην Μαυρομαντήλα, να μην γίνει εκεί και να γίνει κάπου αλλού ή αν γίνουν ορισμένα πράγματα στην Μαυρομαντήλα, να γίνει τελικά εκεί;”
Και καταληκτικά ξεκαθάρισε “Εγώ απέχω από την ψηφοφορία”.

Μετά από δυόμιση ώρες συζήτησης εν μέσω αντεγκλήσεων και αντιδράσεων πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση του Δημάρχου όπως αναφέρεται και σε προγενέστερο άρθρο,ενώ και μεταξύ εκπροσώπων κατοίκων της περιοχής υπάρχουν όπως διαφάνηκε διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων προσπάθησε όσο πιο αναλυτικά μπορούσε να εξηγήσει ότι δεν γίνεται δεκτή η απόφαση του Υπουργείου έτσι όπως διατυπώνεται, γιατί δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε ως τοπική κοινωνία μια ασαφή και ατελή πρόταση χωρίς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και γιατί κατά την άποψη μας, δεν μπορούν να ζήσουν κάτω από τέτοιες δυσμενείς συνθήκες σε σκηνές αυτοί οι άνθρωποι οπουδήποτε κι αν δημιουργηθεί η δομή.
Πρόσθεσε όμως χαρακτηριστικά ότι “η περιοχή μας είτε είναι η Μαυρομανήλα, η Πρασινομαντήλα ή η Κοκκινομαντήλα ή όπως αλλιώς ονομάζεται, δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την αναλογική συμμετοχή μας σε ένα μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα”.

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ.Καραίσκο επισημαίνοντας,αρνούμαστε την Μαυρομαντήλα ή την μορφή της συγκεκριμένης δομής στην Μαρομαντήλα;

Ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού η ΛΑΜΙΑ στο Κέντρο Παναγιώτης Στασινός ήταν σαφής, λέμε ναι στην συμμετοχή της περιοχή μας στην φιλοξενία προσφύγων αλλά όχι στην Μαυρομαντήλα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας Θωμάς Σταϊκος δήλωσε ότι καταψηφίζει την εισήγηση του Δημάρχου γιατί διαφωνεί κάθετα και κατηγορηματικα με την δημιουργία όπως κι αν αυτή διαμορφωθεί, δομής προσφύγων στην θέση της Μαυρομαντήλας.

Ο επικεφαλής του άλλου συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Κυριακάκης τόνισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει οποιαδήποτε εισήγηση που δεν καταδικάζει αυτούς που ευθύνονται για τον ξεριζωμό από τις εστίες τους χιλιάδων ανθρώπων.
Η σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού Μαρία Αντωνίου εξέφρασε την απορία της πως είναι δυνατόν να φιλοξενούμε ανθρώπους διωγμένους από τα σπίτια και τις πατρίδες τους μέσα σε κλειστά ή ανοιχτά hot spot, δηλαδή σε φυλακές που θυμίζουν στρατόπεδα αποθήκευσης ψυχών…

Όσον αφορά στους βουλευτές οι τρεις της ΝΔ Δημοκρατίας που παραβρέθηκαν οι κ.Χειμάρας,Οικονόμου και Κοτρωνιάς κινήθηκαν σε παράλληλες θέσεις, επισημαίνοντας όμως, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, ότι και η σημερινή κυβέρνηση δεν χειρίστηκε με τον βέλτιστο τρόπο το προσφυγικό ζήτημα.
“Μπορεί να αναγνωρίζουμε λάθη κυβερνητικών χειρισμών αλλά στηρίζουμε τη προσπάθεια της κυβέρνησης μας σε ένα αμιγώς εθνικό ζήτημα” είπαν καταληκτικά και οι τρεις.
Ο βουλευτής Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης μέσα από την κριτική του θέση για αβελτηρίες της σημερινής κυβέρνησης, αναγνώρισε ότι το προσφυγικό δεν μπορεί να βαραίνει αποκλειστικά τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και είναι κατανοητό ότι και η ηπειρωτική Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί το μερίδιο που της αναλογεί στην κατανομή του τεράστιου σήμερα πληθυσμού προσφύγων που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα.
“Διαφωνώ όμως με την δημιουργία φαραωνικών αντιλήψεων χώρων φιλοξενίας όπως σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στην Μαυρομαντήλα ή αλλού…”.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που συμμετείχε στην σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετέφερε ακριβώς αυτούς τους προβληματισμούς που ακούστηκαν από τους αυτοδιοικητικούς, τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και τους εκπροσώπους των φορέων.

Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής σχεδιάζουν σήμερα Κυριακή δυναμική κινητοποίηση με κλείσιμο της οδού Λαμίας-Στυλίδας στο κόμβο της Βιομηχανικής περιοχής!

Η αλήθεια είναι ότι όπως είχαμε αναφέρει σε χτεσινό άρθρο μας, πως η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τις ελλιπείς πληροφορίες που παρείχε το αρμόδιο υπουργείο στον Δήμο Λαμιέων, την περιφέρεια Στερεάς και τους βουλευτές, ελάχιστα διαφώτισε τους πολίτες, ειδικά τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και μέσα σε ένα τέτοιο θολό και ασαφές τοπίο δικαιολογημένες είναι οι όποιες ανησυχίες τους.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΑΜΙΩΤΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ…..!!!
  ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΦΟΒΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΧΑΘΗΚΑΝ , Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ , ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ , Η ΜΕΡΥΠ , Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ…ΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙ.ΠΕ. ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ……ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ….ΝΑΙ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ.ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ,ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ, ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΙ, ΑΓΥΠΤΙΟΙ, ΙΝΔΟΙ κ.α.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
  ΛΕΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΙ ΤΟΥ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΡΩΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ.
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.
  ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ…..ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ……!!!
  ΦΙΛΕ ΛΑΜΙΩΤΗ…..ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ …..ΜΗ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΑΣΤΙΚΑ….ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ …..ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…..!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here