Τα συλλυπητήρια του ιατρικού κόσμου σε Λαμία και Λάρισα για την 13χρονη Ιωάννα

Ανακοίνωση και από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

0

Σχεδόν ταυτόχρονα εκδόθηκαν οι ανακοινώσεις των ιατρικών συλλόγων Λαμίας και Λάρισας για το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 13χρονης μαθήτριας από την Λαμία.
Δεν το χωράει ανθρώπου νους να χαθεί ένα παιδί από σκωληκοειδίτιδα εν έτη 2019.ΚΑι να έχει περάσει από δύο μεγάλα νοσοκομεία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Η ιατρική κοινότητα του Νομού μας παρακολούθησε συγκλονισμένη την τραγική απώλεια της ζωής ενός 14 χρόνου παιδιού από τη Λαμία σε νοσοκομείο της Λάρισας .

Γνωρίζουμε πως καμία λέξη , φράση ή ευχή δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των οικείων για τον χαμό του παιδιού τους . Ο ιατρικός σύλλογος Φθιώτιδος θα πράξει ως οφείλει τα κατά νόμο για την τυχόν απόδοση ευθυνών .

Ως λειτουργοί της υγείας , αλλά και ως γονείς εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη αλλά και την ειλικρινή συμπαράστασή μας στην οικογένεια της μαθήτριας ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας αναφερόμενος στην ίδια τραγωδία σημειώνει:
«Σχετικά με τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από την Λαμία, η οποία κατέληξε, σε νοσοκομείο της πόλης μας, την επόμενη μέρα μετά από χειρουργική επέμβαση, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους τους φίλους και οικείους της.
Θεωρούμε πως, ο θάνατος αυτός, παρ’ όλες τις προσπάθειες των γιατρών για να αποφευχθεί, αποτελεί από μόνος του ένα τραγικό γεγονός και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των δικών της.
Για την πλήρη όμως αποσαφήνιση της κύριας αιτίας θανάτου και για να μην αιωρούνται ερωτηματικά, ζητάμε την άμεση ιατροδικαστική διερεύνηση από τους αρμόδιους, ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται για μη ανατρέψιμη επιπλοκή ενδεχομένως σε έδαφος άλλης υποκείμενης νόσου ή ιατρικής αμέλειας.
Μέχρι όμως την έκδοση του καθοριστικού πορίσματος της νεκροψίας-νεκροτομής, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε αυστηρά συγκρατημένοι και να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν σε τέτοιες περιπτώσεις».

Παρόμοια ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Νοσοκομείο Λαμίας στην οποία αναφέρεται:
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Λαμίας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή τους στους γονείς, στους οικείους και στους φίλους της ανήλικης μαθήτριας, ετών 13,5 , η οποία κατέληξε στο ΓΝ Λάρισας, μετά από διακομιδή από το Νοσοκομείου μας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω ιατρικώς, αφού στο ΓΝ Λαμίας δεν λειτουργεί παιδοχειρουργική κλινική.
Αμέσως, μετά την τραγική είδηση της κατάληξης του ανήλικου κοριτσιού, διετάχθη κατ’ επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν επακριβώς οι συνθήκες διαχείρισης του εν λόγω περιστατικού κατά το χρόνο υποδοχής και διερεύνησής του στο ΓΝ Λαμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here