Ταφόπλακα στην ΛΑΡΚΟ;

0

Ήρθε από ότι φαίνεται η ώρα…μηδέν για το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα.
Θέμα ημερών είναι η κατάθεση στην Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που προβλέπει την εν λειτουργία εκκαθάριση της Εταιρίας και την τριχοτόμηση της,ένα παλιότερο σχέδιο που όμως δεν είχαν τολμήσει να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις Σαμαραροβενιζέλου και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τώρα όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να κλείσει αυτή την εκκρεμότητα οριστικά και αμετάκλητα!
Χθες συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο αγώνα όλων των σωματείων των εργασιακών δομών της ΛΑΡΚΟ και αποφάσισαν:

Σήμερα Πέμπτη 06-02-2020, να γίνει κατάληψη στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τα Σωματεία από τα Εργατικά Κέντρα και από τους Δημάρχους.

Την Παρασκευή 07-02-2020 στο ΔΣ της εταιρίας θα παραβρεθούμε όλα τα Σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους της Έδρας για να διαμαρτυρηθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις που μιλούν για εκκαθάριση της εταιρίας.

Την Τρίτη 11-02-2020 θα πραγματοποιηθεί από όλα τα Σωματεία 24ωρη απεργία – συγκέντρωση όλων των φορέων – εργαζομένων – κατοίκων από όλες τις περιοχές στην πλατεία του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Εκεί θα αποφασιστεί από όλους μία μορφή κινητοποιήσεων που θα περιέχει από κλείσιμο δρόμου μέχρι και άλλες μορφές αντίδρασης για να δείξουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης για το σχέδιο της εκκαθάρισης.

Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι η εταιρία θα πάει σε εκκαθάριση εν λειτουργία μέχρι τα μέσα Φλεβάρη και μπορεί και γρηγορότερα .

Αυτή είναι η τελευταία πληροφόρηση που υπάρχει χωρίς ακόμα να ξέρουν ποιο θα είναι το σχέδιο της εκκαθάρισης και τι θα περιλαμβάνει από τη μεριά της κυβέρνησης.

Εμείς σαν εργαζόμενοι είμαστε αντίθετοι στο σχεδιασμό αυτό γιατί θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εκκαθάριση δεν θα περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα είναι υπέρ των εργαζομένων και πως δεν εξαιρούνται ούτε νέοι ούτε παλιοί. Όπως δεν εξασφαλίζονται τα κεκτημένα μας μέχρι σήμερα.
Όλοι οι εργαζόμενοι όλων των χώρων θα πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία, να παλέψουμε για μας και τις οικογένειές μας. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα κινητοποιήσεων .

Κάνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους σας να είστε παρόντες
την ΤΡΊΤΗ 11-02-2020 στις 11 το πρωί στην πλατεία του εργοστασίου.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ Η ΛΑΡΚΟ ΚΛΕΙΣΕΙ , Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.

Όποιος δεν παραβρεθεί και να είναι κοντά στους αγώνες των εργαζομένων θα στοχοποιηθεί από το σύνολο των εργαζομένων γιατί πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ποιοι είναι με τους εργαζόμενους και ποιοι είναι με τις λανθασμένες πολιτικές που ακολουθούνται.

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που κατατεθεί πιο μπροστά το νομοσχέδιο , θα υπάρξει ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από όλα τα Σωματεία με μορφές οι οποίες θα είναι δύσκολες για την κυβέρνηση . Υπάρχουν εξουσιοδοτήσεις από τις ΓΣ που μπορούμε να κινηθούμε το επόμενο διάστημα με οποιαδήποτε μορφή αγώνα.

Συναδέλφισσες _ Συνάδελφοι,

Ενώ είμαστε προ των πυλών του κλεισίματος και η Διοίκηση φροντίζει καλά την αυλή της μοιράζοντας οφίτσια . Για ότι συμβεί από δω και στο εξής θα μας νιώσουν καλά , γιατί αν αυτοί μας θεωρούν βλάκες τότε αντιστρέφουμε τους όρους γιατί με τις ενέργειές τους θέλουν να αποδείξουν γιατί ήρθαν στην εταιρία.

Επίσης , η οικονομική υπηρεσία της εταιρίας , παρανόμως κρατάει το 1% τις εισφορές από τη ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ και παρανόμως κρατάει τις συνδρομές των εργαζομένων μη αποδίδοντας τα ποσά στα Σωματεία. Θα κινηθούμε για όλα αυτά νομικά , γιατί μερικοί είναι τζάμπα μάγκες.

Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη:

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του ο αρμόδιος υπουργός,“η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς ένα καθεστώς ειδικής διαχείρισης στη βάση νόμου του 2014. «Θα πρέπει όμως να κάνουμε μια σειρά τροποποιήσεων, διότι το απίστευτο οικονομικό χάος που υπάρχει στη ΛΑΡΚΟ δεν μας διευκολύνει να βρούμε μια νομικά στέρεα λύση. Νομίζω όμως ότι έχουμε καταλήξει και θα φέρουμε τροπολογία με το υπουργείο Οικονομικών για να εκκινήσει η διαδικασία». 

Στόχος, όπως είπε, είναι να εφαρμοστεί η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2014 που προβλέπει τον διαχωρισμό των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας και την διεξαγωγή δυο παράλληλων διαγωνισμών την ίδια ημέρα (για τα ορυχεία και για το εργοστάσιο), ώστε να υπάρξει ένας επενδυτής που θα συνάψει νέες συμβάσεις με τους εργαζομένους, αποφασίζοντας ο ίδιους ποιους και πόσους θα πάρει.

Εκτίμησε δε ότι ο επενδυτής «θα προσλάβει τους περισσότερους, λόγω της εμπειρίας που έχουν στην παραγωγή νικελίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here