Τέρμα οι δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!

0

Έχεις λεφτά πληρώνεις και έχεις την υγειά σου,δεν έχεις,καλό…παράδεισο!
Είναι το νέο δόγμα αριστεροφροσύνης για όλους όσοι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και εκείνους που πλήρωναν μια ζωή στα ασφαλιστικά τους ταμεία με την ελπίδα ότι στα γεράματά τους θα είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν τους γιατρούς του ταμείου τους.
Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε μας εσείς και οι ανά την Ελλάδα Πατούληδες , είπε με τον δικό του…λυρικό τρόπο από την Λαμία πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Από σήμερα 1η Αυγούστου του 2018 ισχύουν δραματικές αλλαγές για τους ασφαλισμένους όσον αφορά τις επισκέψεις σε εξειδικευμένους γιατρούς.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Μιχάλης Μπαρμπαρούσης, έχουν λήξει οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών και δεν ισχύει πλέον το σύστημα ελεύθερης πρόσβασης σε γιατρό που είχε υποχρέωση να δέχεται μέχρι διακόσιους ασθενείς.
Για να μπορεί τώρα ένας ασθενής ασφαλισμένος να επισκεφτεί γιατρό ειδικότητας πρέπει πρώτα να προσέλθει στον οικογενειακό γιατρό της τοπικής μονάδας υγείας ή στο πρώην ΙΚΑ καθώς και στους δύο μέχρι στιγμής συμβεβλημένους με τις νέες συμβάσεις .ιδιώτες γιατρούς της Λαμίας και από εκεί να κλείσει ραντεβού και να πάρει παραπεμπτικό για το γιατρό ειδικότητας.

Ουσιαστικά με το νέο σύστημα εμποδίζεται η δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση του ασφαλισμένου στο θεράποντα ειδικό γιατρό του ΕΟΠΥΥ, όμως υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο το οποίο δυσκολεύει το έργο των γιατρών αφού ο νέος νόμος προβλέπει η εξέταση να διαρκεί μόλις 15 λεπτά χρόνος που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αρκετός.

Οσοι ασφαλισμένοι δεν έχουν έντυπο παραπομπής δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του ΕΟΠΥΥ και θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά ιδιωτική επίσκεψη όπως συμβαίνει και με όλους τους άλλους γιατρούς που δεν έχουν συμβληθεί με τον ασφαλιστικό φορέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here