Συρία: Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση των τουρκικών δυνάμεων

0

Μετά την επίθεση από αέρος οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν και την χερσαία εισβολή στη Συρία. Την είδηση ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Μέχρι στιγμής 15 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους 8 άμαχοι. Μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών και κουρδικών δυνάμεων των SDF στη βορειοανατολική Συρία.

Και από την ξηρά εισβάλει στην Συρία η Τουρκία με την επιχείρηση στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας να κλιμακώνεται. Το μεσημέρι είχε ξεκινήσει η επίθεση από αέρος, αλλά η Αγκυρα δεν μένει εκεί και πλέον προελαύνει και με χερσαίες δυνάμεις ανατολικά του Ευφράτη. Την είδηση ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Μπήκαν σε τουλάχιστον τρία σημεία!

Τούρκοι στρατιώτες και εφεδρικές δυνάμεις σύρων ανταρτών μπήκαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος μιας ομάδας σύρων ανταρτών που μετέχουν στην επίθεση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χερσαία αυτή επίθεση απόψε, βράδυ Τετάρτης, με κατεύθυνση την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας και ο Εθνικός Συριακός Στρατός (σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν τη χερσαία φάση της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου.

«Ντου» με… «Πηγή Ειρήνης»

Η στρατιωτική επιχείρηση φέρει την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι συγκρούσεις είναι ανελέητες. Εν τω μεταξύ τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 8 άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νεότερο απολογισμό του.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης.

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here