Συναντήσεις του ΕΒΕ με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο και την ΠΕΛ

0

Την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ι. Λαλιώτου υποδέχθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής  Γ. Σταμούλης, ο Επικ. Καθηγητής  Γ. Σταμπουλής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας  Στερεάς Ελλάδος  Α. Κακαρούντας καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου. Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Επιμελητήριο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναλύθηκαν τεχνικά ζητήματα σχετικά με την επιμόρφωση και κατάρτιση των μελών του ΕΒΕ που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία. Επιπλέον, τέθηκαν οι βάσεις ώστε μέσα από ένα οργανωμένο πλέγμα δραστηριοτήτων η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα για την επιχειρηματική κοινότητα.

Κατόπιν η αντιπροσωπεία του ΕΒΕ επισκέφθηκε το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη στο Δημαρχείο. Στα ζητήματα που τέθηκαν, κυριάρχησε η ΠΕΛ και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην τοπική οικονομία.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η συνεργασία για την από κοινού υλοποίηση δράσεων για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Λαμίας όπως και για την υποστήριξη του τοπικού επιχειρείν. Τέλος συμφωνήθηκε να συσταθεί αρμόδια επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από διοικητικά μέλη του Επιμελητηρίου και του Δήμου η οποία θα συνεργάζεται σε μόνιμη βάση για την ανάπτυξη επωφελών δράσεων και την επίλυση προβλημάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here