Συμφωνεί ο Γαβρόγλου για αναβάθμιση του ΤΕΙ Στερεάς σε Πανεπιστήμιο;

0

Να είναι αληθινό κι ας μην το πιστεύουμε ακόμη,ότι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έλαβε …θεία φώτιση και συμφωνεί με την πρόταση αναβάθμισης του ΤΕΙ Στερεάς σε Πανεπιστήμιο με την ένταξη σε αυτό και της Σχολής Θετικών Επιστημών του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου!
Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο,να ενταχθεί το ΤΕΙ Στερεάς στο Θεσσαλικό Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον “Λ.Τ.”
To πράσινο φώς για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε Πανεπιστήμιο αναψε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου . Μιλώντας στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίασή της Διοικούσας Επιτροπής του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του Γ.Γ του Υπουργείου Γιώργου Αγγελόπουλου αναφέρθηκε στην Επιτροπή που εχει συσταθεί για να εξετάσει την συγχώνευση του ΤΕΙ Στερεάς απο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η οποία εχει ηδη καταθέσει την προτασή της στο υπουργείο Παιδείας .
Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε:

«Είναι από τις ελάχιστες στιγμές εδώ στο Υπουργείο που αισθανόμαστε τέτοια χαρά. Είναι πραγματικά μια ιστορική μέρα σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που δεχθήκατε να είστε στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μάλιστα χωρίς να μου θέτετε όρους. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, επειδή ενώνονται δύο ΤΕΙ και γίνονται Πανεπιστήμιο με τη δημιουργία και νέων γνωστικών πεδίων. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη του Υπουργείου προς τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε..
Αρχίζουμε με πολύ καλούς οιωνούς, με μια δυναμική που καταγράφηκε και στην ψηφοφορία στη Βουλή αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Αυτό το εγχείρημα ήταν πολύ πιο δύσκολο από το να κάναμε ένα καινούργιο Πανεπιστήμιο από το μηδέν.

Γνωρίσαμε πολύ ενδιαφέρουσες ομάδες ανθρώπων και στις δυσκολίες και στον τρόπο που μας βοήθησαν να ξεπεραστούν. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η συντεχνιοποίηση της κοινωνίας μας μπορεί να είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές στη Δημοκρατία και στη διάρκεια αυτού το εγχειρήματος είχαμε την εμπειρία αρκετών τέτοιων. Ευτυχώς, καταφέραμε και το διαχειριστήκαμε.
Έχουμε πει πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα, να πειστεί ο κόσμος και κυρίως να πειστεί η κοινωνία για αυτό. Και το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο παράπλευρα θετικά και όχι παράπλευρες απώλειες. Το ένα είναι ότι άρχισε να συζητιέται στην κοινωνία ξανά ο χαρακτήρας των ΤΕΙ. Γενικότερα, ο χαρακτήρας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και το δεύτερο, και πολύ σημαντικότερο, είναι ότι παντού άρχισαν να δημιουργούνται δυναμικές.
Έχουμε κοινή Επιτροπή του Ιόνιου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Για πρώτη φορά λοιπόν έχει δημιουργηθεί η δυναμική, ώστε άνθρωποι που δεν καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι να κάθονται. Ακούγεται σαν απλό επίτευγμα αλλά δεν είναι τόσο απλό.

Υπάρχουν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και μάλιστα είμαστε πολύ έτοιμοι να δημοσιοποιήσουμε σε λίγες ημέρες το εγχείρημα στα Ιωάννινα που είναι αποτέλεσμα μιας ομόφωνης απόφασης και των δύο μερών στην Επιτροπή. Αυτό θεωρώ ότι μπορεί να είναι το σημαντικότερο πέρα από την ίδρυση αυτού καθ’ εαυτού του Πανεπιστημίου”.
Σημειώνεται όμως ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την περιφέρεια Θεσσαλίας όπου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός διαφωνεί με την συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,δεν είναι γνωστό αν αυτή την επιφύλαξη συμμερίζεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here