Στυλίδα:Πολλά τα αδέσποτα λίγες οι πιστώσεις

0

Με τη Δήμαρχο Στυλίδας,Βιργινία Στεργίου και τον αρμόδιο για τα αδέσποτα αντιδήμαρχο, Κώστα Χριστοδούλου συναντήθηκαν η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα και η αντιπρόεδρος Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Από τη συζήτηση όπως ενημερώνει η κα Γρίβα,προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

1) Υπάρχει μεγάλος αριθμός εγκαταλείψεων προερχόμενα από κυνηγούς, Ρομά, κτηνοτρόφους, επισκέπτες.

2) Ο Δήμος Στυλίδας με πολλά παραθεριστικά χωριά δυσφημίζεται ευκολότερα για τα αδέσποτα σε σχέση με λιγότερο τουριστικούς δήμους.

3) Τα έσοδα του Δήμου είναι πενιχρά με αποτέλεσμα να υποχρηματοδοτείται ο προϋπολογισμός για τα αδέσποτα που πήρε έγκριση για μόλις 15000€.

Η κυρία Στεργίου έχει ως εκ τούτου διερευνήσει τη δυνατότητα μαζικών στειρώσεων από εθελοντές κτηνιάτρους του Κτηνιατρικού συλλόγου.

Ο δικός μας ρόλος,συνέχισε η κα Γρίβα.ήταν να εξηγήσουμε όλες τις παραμέτρους του εγχειρήματος και τις δυσκολίες που προκύπτουν για την υλοποίησή του. Επίσης προτείναμε και άλλες εθελοντικές ομάδες κτηνιάτρων που μπορούν να στειρώσουν μαζικά.

Συζητήθηκε ακόμη η προοπτική μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα των αδέσποτων ώστε να γνωρίζουν οι δημότες για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για να περιοριστεί ο αριθμός των εγκαταλείψεων και τα δικαιώματά τους όσον αφορά τα αδέσποτα.Στην κατεύθυνση αυτή παρουσιάστηκαν τα ενημερωτικά έντυπα που κυκλοφόρησε ο δήμος Λαμίας για την σημασία της ηλεκτρονικής σήμανσης και της στείρωσης ως μέτρα πρόληψης των εγκαταλείψεων.

Τέθηκε τέλος και το θέμα των υιοθεσιών και οι σχέσεις του Δήμου με όσους συγκεντρώνουν πολλά ζώα.

Η εκτίμησή του Φιλοζωϊκού μετά την συνάντηση είναι ότι ο Δήμος Στυλίδας έχει πολύ δρόμο μπροστά του καθώς το ζήτημα αυτό δεν έτυχε μέχρι σήμερα σοβαρής αντιμετώπισης.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας πάντως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here