Στο ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς ο Νίκος Σταυρογιάννης

0

Συνεχίζοντας τις προεκλογικές επαφές και ενημερώσεις ο Δήμαρχος Λαμιέων και εκ νέου υποψήφιος βρέθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο.Μετά την συζήτηση με τα μέλη του σχολίασε:

Επισκεφθήκαμε σήμερα έναν πολύ σημαντικό φορέα, το Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕ όπου χτυπάει η καρδιά των μηχανικών μας. Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε εποικοδομητικά αυτά τα 5 χρόνια της παρούσας Δημοτικής Αρχής σε διάφορους τομείς και ελπίζουμε να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο αυτή τη συνεργασία, προς όφελος όλων. Μετά την περσινή διαβούλευση για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης στην οποία το Τεχνικό Επιμελητήριο συμμετείχε ενεργά, παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία για μια σειρά ζητημάτων όπως ο έλεγχος στατικής επάρκειας και δομικής ακεραιότητας των δημοτικών κτιρίων δίνοντας προτεραιότητα στα σχολικά κτίρια, η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου μέσα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί αλλά και μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για ορθότερη χρήση του δημόσιου χώρου.

Ακόμα, ζητήσαμε την τεχνική τους συμβολή στην αποκατάσταση των χώρων της ΠΕΛ ώστε αυτοί να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και με το βέλτιστο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Επιμένουμε στην προτεραιότητα της διευθέτησης των προβλημάτων του δημόσιου χώρου που αντιμετωπίζει η Λαμία. Αποτέλεσε βασικό στόχο της Δημοτικής μας Αρχής και με γνώμονα τη βελτίωσή του, προχωράμε στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λάμπες LED ενώ σχεδιάσαμε και εντάξαμε σειρά επεμβάσεων στη Στρατηγική ΒΑΑ/ΟΧΕ, στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας.

Στο επόμενο διάστημα θα κληθούμε να συνεργαστούμε ξανά, σε μία ακόμη διαβούλευση, αυτή τη φορά για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) όπου είμαι σίγουρος ότι το ΤΕΕ/ΤΑΣ μπορεί να ενισχύσει το έργο των μελετητών μας για την ουσιαστική αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας στην πόλης μας. Τέλος, συμφωνήσαμε στην ανάγκη άσκησης συντονισμένης πίεσης στη Πολιτεία προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα μεγάλων έργων στην περιοχή μας όπως ο δρόμος Λαμία-Αντίρριο-Πάτρα και η δυνατότητα δημιουργίας εμπορευματικού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here