Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών το ΕΚΠΕ Φθιώτιδας (ηχητικό)

0

Πέμπτη και Παρασκευή (6 και 7 Φεβρουαρίου) απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες και στο νομό Φθιώτιδας οι οποίες ζήτησαν την αρωγή του Εργατικού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) να στηρίξει τα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μας η πρόεδρος του εργατικού κέντρου Σοφία Ανεστοπούλου τόνισε ότι το καθεστώς εργασίας αυτών των εργαζομένων είναι επιεικώς Απαράδεκτο γιατί ορισμένες από αυτές αμείβονται ακόμη και με ένα ευρώ την ημέρα.

Πέραν αυτού όμως υπάρχει και η ανασφάλεια γιατί κάθε Σεπτέμβριο γίνονται προσλήψεις για την επόμενη σχολική χρονιά με ότι συνεπάγεται αυτό για το εργασιακό τους μέλλον.

Ως Εργατικό Κέντρο έχουμε στείλει επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και όλους τους βουλευτές της Φθιώτιδας Και μόνον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης ανταποκρίθηκε και συναντήθηκε με τις εργαζόμενες εδώ στο εργατικό μας κέντρο.

ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ για καθαρίστριες για δελτίο 5.2.2020.mp3

Το ΕΚΠΕ Φθιώτιδας ετοιμάζεται και για τον αγώνα για το ασφαλιστικό. Της επόμενες μέρες οργανώνεται συντονιστική συνεδρίαση δράσης των εργατικών κέντρων όλης της Στερεάς στη Λαμία.

ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ για ασφαλιστικό για δελτίο 5.2.2020.mp3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here