Στον Μητροπολίτη οι Pομά της Καμηλόβρυσης. Ζήτησαν βάπτιση και ναό

0

Τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κο Νικόλαο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου των Ρομά «Λεωνίδας Σπαρτιάτης».Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοβαλάντης Χαλιλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Αθανασίου ευχαρίστησαν τον κο Νικόλαο για την προσφορά του σε σχολικά είδη όπως τσάντες, τετράδια και μολύβια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες παιδιών Ρομά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τα μέλη του Συλλόγου έθεσαν και δύο αιτήματά τους όπως, το θέμα της Βαπτίσεως παιδιών Ρομά αλλά και ενηλίκων, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης Ιερού Ναού στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης, ο οποίος θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες τους.

Ο Μητροπολίτης απάντησε θετικά και στα δύο.Τους διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα βαπτισθούν τα παιδιά τους και οι ενδιαφερόμενοι ενήλικοι Ρομά θα μπορούν μετά την συγκέντρωση των απαραιτήτων δικαιολογητικών και την φοίτησή τους στη Σχολή Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως να προσέλθουν εν επιγνώσει στο Ιερό Μυστήριο της Βαπτίσεως. Επίσης όσον αφορά τον Ιερό Ναό όταν τακτοποιηθούν όλα τα έγγραφα θα τοποθετηθεί στον καταυλισμό τους ένας προκατασκευασμένος Ναός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here