Στον Αντιπεριφερειάρχη οι κάτοικοι για την Μαυρομαντήλα – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (φωτο & ηχητικό)

0

Νέες κινητοποιήσεις και επαφές από τους κατοικους της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης ενάντια στην φιλοξενία προσφύγων στην Μαυρομαντήλα .

Οι κάτοικοι τις πρωινές ώρες προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το δημοτικό σχολείο Μ.Βρύσης χωρίς να παρενοχλείτε το έργο του σχολείου ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την θέση που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες .

Η πρόεδρος της Μεγάλης Βρύσης Γεωργία Καπούλα τόνισε στον ΦΜ-1 ότι στο πλευρό τους ήταν και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και υπογράμμισε πως ακόμη και αν δοθούν οι όροι και οι προυποθέσεις οι κάτοικοι δεν δέχονται την συγκεκριμένη θέση .

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και το απόγευμα έχουν προγραμματίσει μία ακόμη γενική συνέλευση .

Στην συνέχεια συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη.

Επαναβεβαίωσα την ξεκάθαρη θέση της περιφέρειας ότι το μεταναστευτικό αποτελεί εθνικό ζήτημα οπότε η Στερεά θα μετέχει στην αντιμετώπιση του.

Οι οικείοι δήμοι οφείλουν να ξέρουν που μπορούν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και αυτοί πρέπει να επιλέξουν με όρους και προυποθέσεις τόνισε και ξεκαθάρισε ότι η περιφέρεια στηρίζει τον δήμο Λαμιέων στην αποφασή του όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here