Στην σκιά των εξελίξεων στην Μ.Ανατολή η συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη!

0

Στην σκιά των δραματικών και απρόβλεπτων μελλοντικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή έγινε η πρώτη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από λίγο στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον.
Πριν την έναρξη της επίσημης συνομιλίας ο κ.Τραμπ και ο κ.Μητσοτάκης συνάντησαν των δημοσιογράφους οι οποίοι κυρίως οι αμερικανοί, επικέντρωσαν τις ερωτήσεις τους στο γεγονός της δολοφονίας του Ιρανού στρατιωτικού ηγέτη Σουλεϊμανί.
Ο αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο Τραμπ τόνισε ότι ο αξιωματούχος της Τεχεράνης ετοίμαζε μία «μεγάλη επίθεση», ωστόσο δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία.

«Μου αρέσει να υπακούω στον νόμο», τόνισε, ξεκαθάρισε, ωστόσο ότι άνθρωποι όπως ο Σουλεϊμανί «σκοτώνουν τους πολίτες μας».

Παράλληλα, ο πλανητάρχης χαρακτήρισε τον Σουλεϊμάνι «τρομοκράτη» και τόνισε πως βρισκόταν στη Βαγδάτη, όπου και έλαβε χώρα η αμερικανική επίθεση», «για κακό σκοπό».

ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκινώντας τη συζήτησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική σημασία και στην ιστορία της Ελλάδας. Καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη, ο Τραμπ είπε:
Είναι τιμή μου να έχω εδώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και την πρώτη κυρία της Ελλάδας, επίσης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που είσταστε εδώ. Έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε».

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Τραμπ τις χαρακτήρισε εκπληκτικές και σημείωσε πως είναι στενότερες παρά ποτέ. Ειδική αναφορά έκανε στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να ανακάμψει πάρα πολύ γρήγορα. «Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της αποτελούν μια τεράστια επιτυχία» υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης προκαλεί αποσταθεροποίηση δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μπροστά στις κάμερες στο Οβάλ Γραφείο επισημαίνοντας πως η Ελλάδα αναμένει την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ανέφερε επίσης πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος σύμμαχος και πως οι ΗΠΑ μπορούν να βασίζονται σε αυτήν.

Ο Σκαϊ έκλεψε την τηλεοπτική παράσταση,μετέδωσε όλη την συνέντευξη από κινητό τηλέφωνο ενώ η ΕΡΤ έμεινε απέξω.
Οι υπεύθυνοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αντί να σιωπήσουν μπροστά στην παταγώδη αυτή αποτυχία τους επιδόθηκαν σε μονολόγους δικαιολογιών ότι δήθεν αφού τους απαγορεύτηκε η είσοδος δεν μπορούσαν να μεταδώσουν ήχο και εικόνα κακής ποιότητας από κινητά τηλέφωνα!
Στοιχειώδης αρχή της δημοσιογραφίας είναι η είδηση και όχι η τεχνική αρτιότητα του μέσου ενημέρωσης, φτηνές δικαιολογίες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here